Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ливерпул ќе стане типична англиска екипа според новите трансфери и тренерот. На секоја утакмица ќе има по сто нафрлувања од Даунинг до волот напред. Со такви преценети играчи не верувам дека нешто посебно ќе направат.

Сити ако го продаде Тевез ништо чудно да не бидат ни 4то место наредна сезона. Јез да беше камен последниве 2-3 сезони, ама нема да ме чуди Клиши да се прероди во новата средина, а сеуште е доста млад. Кога беше во одлична форма го бараат сите европски екипи, па дури и Реал.

Челзи имаат феноменален тренер па мислам дека заедно со Манчестер и Арсенал ќе бидат главни конкуренти за освојување.
--- надополнето: Jul 22, 2011 3:50 PM ---
Ливерпул ќе стане типична англиска екипа според новите трансфери и тренерот. На секоја утакмица ќе има по сто нафрлувања од Даунинг до волот напред. Со такви преценети играчи не верувам дека нешто посебно ќе направат.

Сити ако го продаде Тевез ништо чудно да не бидат ни 4то место наредна сезона. Јез да беше камен последниве 2-3 сезони, ама нема да ме чуди Клиши да се прероди во новата средина, а сеуште е доста млад. Кога беше во одлична форма го бараат сите европски екипи, па дури и Реал.

Челзи имаат феноменален тренер па мислам дека заедно со Манчестер и Арсенал ќе бидат главни конкуренти за освојување.
--- надополнето: Jul 22, 2011 3:51 PM ---
btw читав дека ако Модриќ си заминел од Тотна по него ќе си заминел и Ван Дер Ваарт. Во тој случај Тотенхем нема да биде ни 7ми, а не па да се умеша за прво место.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Не ги следам толку редовно случувањата во Англија, пошто сум повеќе по шпанското првенство, така да моето мислење овде не би било којзнае колку релевантно.
Мислам дека и оваа година Манчестер имаат најдобра екипа и дека би требало да бидат шампиони. Не знам уште колку Фергусон планира да остане тренер на Манчестер Јунајтед, ако евентуално му е оваа последна сезона (нека даде информација некој за ова), јас би сакал човекот да си оди со уште една титула зад себе, имам големо почитување за него.
Како и да е, нека биде интересно и оваа година, нека биде неизвесно и нека победи најдобриот.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Според моменталниве „услови“, Јунајтед има најголеми шанси за одбрана на титулата. Го имаат истиот костур од лани, сега подмладен. Не верувам дека отсуството на Сколс и ВдС ќе се примети многу. Првиот и лани не играше којзнае колку, за вториот најдоа добра замена. Можеби да фали О’Шеј ако не најдат замена за него, иако и тој самиот беше замена, за англиски фудбал е измислен. :) Мораат да купат и квалитетен плејмејкер ако сакаат да издржат на три фронта. Лошо ќе биде да се потпрат на младите играчи во дерби натпревари, или пак на Гигс како плеј. Но сепак капацитетот на клупата на Јунајтед е пред другите...

Челзи МОРА да го освежи тимот со нови играчи. Џабе и Боас кога очигледно проблемот е во играчите. Лани се заебаа и останаа со Бенајун како најголемо засилување, па мораа да интервенираат на зима. Мораат да купат еден асален десен бек или бар млад играч замена за Ивановиќ ако тој иде десно. Фереира и Босингва се слаби и за резерви според мене. :) Исто и средината им е многу слаба, особено сеа со повредата на Есиен. Неможе да се потпрат на дете на кое уште брадата не му пораснала или само на Френки. Ако Боаш не доведе неколку играчи мислам дека ќе направи голема грешка...

Ливерпул, фала Богу почнаа да прават асални и мудри трансфери. Сеа имаат добра средина, напад, па и одбрана. Единствена слаба точка лев бек. Глупо е Џонсон да го играш таму. Но мислам дека годинава Ливерпул има многу покомпетентен тим. Многу полесно може да се преброди заминувањето на напаѓач (Торес), отколку заминувањето на главната алка во средината (Алонсо, Маскерано). Верувам го научија тоа и годинава нема да го продадат Мериелеш, зошто читав такви шпекулации...

За Сити пак го мислам спротивното од за Челзи. Овие мораат да минат еден трансфер период без глупи трансфери. Треба да им „легне“ тимот, а не пак да се изглупираат со некој трансфер. А глуп потег ќе биде и ако го шитнат Тевез пошто тој им е основата на играта. Но мислам дека Манчини пак ќе се изглупира...

Тотенхем е растргнат во ситуацијата со Модриќ. И тие полесно би пребродиле продавање на Бејл, отколку на главниот кретатор на играта. Ако го продадат ќе мораат да донесат адекватна замена, инаку тешко им се пишува. А им фали и класа напаѓач.

Арсенал очекувам стандардно, до февруари да биде на врвот, потоа да им падне формата. Сеа децата не се веќе деца, имаат искуство, но штознам, некако не ми се уверливи пак. :) А и подобро ќе биде да ја решат веќе со Цеск. И нив им фали еден асален лев бек.

Па ќе видиме... :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не ги следам толку редовно случувањата во Англија, пошто сум повеќе по шпанското првенство, така да моето мислење овде не би било којзнае колку релевантно.
Мислам дека и оваа година Манчестер имаат најдобра екипа и дека би требало да бидат шампиони. Не знам уште колку Фергусон планира да остане тренер на Манчестер Јунајтед, ако евентуално му е оваа последна сезона (нека даде информација некој за ова), јас би сакал човекот да си оди со уште една титула зад себе, имам големо почитување за него.
Како и да е, нека биде интересно и оваа година, нека биде неизвесно и нека победи најдобриот.
Не, не, изјави дека не ни помислува на пензија, имал уште трофеи за освојување :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.583
Поени од реакции
22.530
Не знам уште колку Фергусон планира да остане тренер на Манчестер Јунајтед, ако евентуално му е оваа последна сезона (нека даде информација некој за ова).
Прочитав некаде изјава од Сколс дека Фергусон нема да се пензионира додека не ја надигра и победи Барселона. Ај нека го води уште долго Манчестер. :icon_mrgr:

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.475
Поени од реакции
10.206
„врвот од англискиот фудбалски систем“ - ништо лично до Факе кој ја почнал темава, ама ова мене ми звучи крајно бедно.
Добро е да кажеш што не ти чини.А колку и бедно и глупо и смешно да звучи,сепак таа е вистината :icon_lol:

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Уфф е оваа година ќе биде интересна ПЛ. (кога па не била :D )
A оваа година мислам дека Ливерпул ќе освои,страшно почнаа да играат при крајот на сезоната,имаат добар тренер,купија добри играчи и мислам дека оваа година трофејот ќе се пресели на Eнфилд.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583

Здрав муабет овде ретко со кој фан на Манчестер Јунајтед бидува, исто ко да прајш муабет со вработенине на шалтери во Т-Ебале - една па иста лента се врти, досадна лента и ментално тешко сварлива.
Слабо, па сега, мојте предвидувања се споредуваат со типување дуел на Челзи - Манчестер Јунајтед со 7+ и да заврши 3-3 со два промашени пенали во последни три минути. Од тројната круна шо ја типував за Јунајтед и без пораз во првенството, заврши со освоено првенство со само 2 или 3 порази, финале во ЛШ и пполуфинале во Ф.А. Куп. Искрено разочаран сум шо не погодив целосно, ама блиску сум и вака.
Трансфери, шо да ти кажам, на ПЕС играч ко Карваљо го играв крило еднаш, Рајт-Филипс десен бек, Џо Кол последен на средина. И пак победив. Ама реално така да почниш, можиш само, фигуративно кажано, да се сликаш. Така да, не те разбирам искрено шо сакаш да ми кажиш.
Па тва говорам јас цело време. Тие попаметните нека пишат на некој попаметен форум. Шо има да се расправате со некои шо не се едноставно на вашто „ниво“? :)
Незнам как може да очекуваш Јунајтед да освоо ЛШ коо тука се шпанските екипи, за кои лани правииме маабет/или се расправааме (се исто), а за кои ти убаво знааш шо кажуваше... Незнам и как може ФА куп да очекуваш од Јунајтед коо нема никаква посебна игра (туку другите се едноставно слаби), а плус тука е и „моќниот“ Сити... Незнам ни как Јунајтед успеа да набилда ни 2 ни 3, туку 4 поразе, а ти цело време ми кажуваше немало да има :( Пази, еденио од „очајниот“ Челзи, за кој ти „предвидуваше“ оти неможе ништо да направе. А тва за пес, сакаах да кажам да не чекаш да се заврше цел трансфер период па да ги видеш комплетните екипи на клуубовето, па да можеш тогај да дадеш „прецизно предвидување“... Исто как Џон Галт-Сити имат напад 99 па ќе растурат! :)
Ебаве пичките, додека не видете флопо не турате влог, ни па дигате, а искрено немате лошо карти, за џабе ваште газди не ви исполнуват желби как Торес, ако ме разбираш шо сакам да ти кажам. После, он предвидувал, бил реален... Куро мој! :)

F

fantomX

Гостин
Па тва говорам јас цело време. Тие попаметните нека пишат на некој попаметен форум. Шо има да се расправате со некои шо не се едноставно на вашто „ниво“? :)
Незнам как може да очекуваш Јунајтед да освоо ЛШ коо тука се шпанските екипи, за кои лани правииме маабет/или се расправааме (се исто), а за кои ти убаво знааш шо кажуваше... Незнам и как може ФА куп да очекуваш од Јунајтед коо нема никаква посебна игра (туку другите се едноставно слаби), а плус тука е и „моќниот“ Сити... Незнам ни как Јунајтед успеа да набилда ни 2 ни 3, туку 4 поразе, а ти цело време ми кажуваше немало да има :( Пази, еденио од „очајниот“ Челзи, за кој ти „предвидуваше“ оти неможе ништо да направе. А тва за пес, сакаах да кажам да не чекаш да се заврше цел трансфер период па да ги видеш комплетните екипи на клуубовето, па да можеш тогај да дадеш „прецизно предвидување“... Исто как Џон Галт-Сити имат напад 99 па ќе растурат! :)
Ебаве пичките, додека не видете флопо не турате влог, ни па дигате, а искрено немате лошо карти, за џабе ваште газди не ви исполнуват желби как Торес, ако ме разбираш шо сакам да ти кажам. После, он предвидувал, бил реален... Куро мој! :)
Нема нивоа, има поединци од кои некој има понешто во мозокот, некој ништо, релативна работа сето.

Едноставно кога Манчестер Јунајтед е во таков приказ да победува и останува непоразен со никаква игра, тогаш е јасно дека се на нивна фреквенција. Секако дека очекував дебакл на англиските екипи во ЛШ, што и релативно се случи, ако видиме дека во истите тие расправии или како сакаш наречи ги, го издвојував Манчестер Јунајтед како тим кој колку-толку ќе пробива од англиските, другото сето рано во аут, т.е. дебакл, а дека шпанските ќе поминат (Валенсија зариба додуша, ама Мадрид и Барселона крајно очекувано). Ко се сеќаваш на тие муабети, сигурно се сеќаваш и на то.
ФА е само пропратно, рачунав дека сите 30 играчи на Манчестер Јунајтед се доволно способни за сите противници во Англија и ротацијата ќе проработи, ама не бидна, па Сити помина, дали моќен или не, не знам, ама поминаа.
За поразите и јас не знам, стварно ме чуди шо се случи, можеби претходново за ФА важи и овде. Иако не гледам како 4 порази се многу.
А шо направил (без наводници) очајниот Челзи, шо тоа по ѓаволите го трга од очајноста, една победа над Манчестер Јунајтед? Не биди смешен.

Секако дека битно е какви се тимовите по трансфер-пазарот. Не напад, ама тој шо има тим 99 ќе растура. Моментално Манчестер Јунајтед е тука негде, другите се поприлично назад.

Немаме лоши карти, само 7ки, 8ки и 9ки.
Дека Торес бил желба, си згрешил нешто во пресметките. Толку еднодимензинален играч чија единствена димензија полека е неупотреблива никој со мозок не би посакувал за такви пари. Ама то е, бидна.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Некои луѓе не можат да се помират со фактот што САФ е најуспешниот и најдобриот менаџер во историјата на фудбалот. :icon_mrgr:
Сепак да го сочекаме Жозе до 70 години што ќе направи, шо викаш, а ? :D

Иначе ..

Toa e тоа.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Се надевам дека Челзи ке избори пласман во ЛШ :icon_mrgr: А за 1во место најголеми шанси имаат Јунајтед и Сити..Арсенал и Ливерпул очекувам заедно со Челзи ке се борат за место во ЛШ.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.652
Поени од реакции
11.778
сакам Ливерпул во Англија да ја освои титулата :sneaky:
Ако така сакаш така нека биде! :)
--- надополнето: Jul 23, 2011 12:59 AM ---
Се надевам дека Челзи ке избори пласман во ЛШ :icon_mrgr: А за 1во место најголеми шанси имаат Јунајтед и Сити..Арсенал и Ливерпул очекувам заедно со Челзи ке се борат за место во ЛШ.
Другар не заебавај. Нема тука ЛШ ......МШ. Има на титула да се оди. Па кој ќе освои нека освои.
--- надополнето: Jul 23, 2011 1:00 AM ---
Уфф е оваа година ќе биде интересна ПЛ. (кога па не била :D )
A оваа година мислам дека Ливерпул ќе освои,страшно почнаа да играат при крајот на сезоната,имаат добар тренер,купија добри играчи и мислам дека оваа година трофејот ќе се пресели на Eнфилд.
Ти дечко добро мислиш.
Знаеш да мислиш - се гледа! (y)

Деновиве ќе дадам и своја анализа и прогноза. Ме мрзи сега :sleep:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Не, не, изјави дека не ни помислува на пензија, имал уште трофеи за освојување :)
Ма какво пензионирање на Фергусон. Тој уште 100 одини ќе го води Манчестер.

За 5-6 години ќе го заледат во коцка мраз и ќе го одмрзнуваат пола саат пред натпревар да им каже состав и тактика.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Искрено, камо среќа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop