Е ајде сеа и ние да почнеме да ви ги бркаме фановите. Мислам нема смисла вака ќе останеме јас и Розе на крај
. Глеам се распишавте па и ја малце поозбилно да си кажам што очекувам од сезонава.
1. Манчестер Јунајтед- Главен фаворит, одлични потези сега за сега на трансфер маркетот, плус незнам до кај е со Снајдер работата и ако тоа се деси Манчестер ќе го намалат коеф и за ЛШ мислам дека. За толку озборуваниот Фергусон можам да кажам само дека иам големо поштување. Искрено човекот се прилагодил на времето и знае како да се стави во позиција и да извлече максимум. И од тимот и од штабот а и од лигата и другите менаџери. Прави се што треба за да победи и гази пред себе без да се замара што и како ќе биде. За разлика од тоа ќе го спомнам Венгер кој е повеќе фокусиран да се утепа од плачење пред медиуми како тоа Манчини и Хави му праеле mind-fuck преку весници. Ме интересира во каква форма ќе почне оваа сезона Руни и мислам дека он ќе биде играчот што ќе им ја реши сезоната. Ако распали, имаат огромна шанса секаде каде што учествуваат.
2. Челзи- Премногу пасивно, меѓутоа делуваат опасно со тоа што нудат големи пари за супер таленти. Ако го земат Агуеро ќе бидат многу опасни напред затоа што за жал очекувам Торес да почне да погаѓа почесто отколку велигденски и празнично. Едино нешто што ги кочи моментално е фитнесот на Есиен. Ја пропушти предходната сезона (поголемиот дел) а како што прочитав, пак имал некоја повреда. Дрогба би требало стандарно да погаѓа. Сезоната ќе им зависи од Торес и секако новиот менаџер кој сите чекаме да видиме како ќе се вклопи во ПЛ.
3. Арсенал- Жалосно
. Не дека ги сакам нешто многу меѓутоа у никој случај нејќам играч како Фабрегас да ја напушти ПЛ за да иде да игра у екипа што го сметала за неталентиран. Некако ми делуваат како да се наоѓаат на некоја раскрсница и многу ќе зависи од тоа дали Фабрегас и Насри ќе останат. Според мене најголем проблем е Венгер. Човекот ми делува како да живее во некој замислен свет, во кој сите се поштени и никој не се обидува да ти попречи во работата. Епа шефе треба да се разбудиш и малце да ги размрдаш играчите затоа што веќе 5 години твоите момци ги нарекуваат дечиња. Донеси 2-3 засилувања, искусни и стабилни играчи, задржи ги Насри и Фаб и моли се да нема некоја сериозна повреда затоа што сите знаеме каков малер ги пука Арсенал.
4. Манчестер Сити- Како и 90 % од форумов неможам да го гледам тоа италијанско педерче на клупата на Сити. Мислам дека Де Јонг треба да му даде еден high-kick у чело и да го врати кај што му е местото. Многу пари, многу талент, многу грди играчи и многу тапа навивачи. Се надевам прва и последна сезона во ЛШ ќе им биде и дека од оваа година ќе се врати старата 4 на првите позиции. Го растурија пазарот со тоа што нудат смешни пари на уште посмешни играчи. Ќе треба многу време да помине( а може и воопшто да не се смени) за пазарот да се стабилизира. Многу веројатно ЛШ ќе ги поремети малце и ќе паднато под 5 место оваа година. Се надевам...
5. Тотенхем- Нашиот омилен Ари Реднап
. Интересна екипа, добри се за гледање а лоши за у кладилница. Онака си ме работат како бавча, ја играј ги против ВБА на домашен 1,3 коеф они 0-0, прај пауза 5 кола они се тепаат, ај да им ја фатам формата изиграј ги на гости со блекпул х2 1,22 коеф они 1-0 ќе изгубат
. Сепак го имаа трансферот на сезоната во Ван Дер Варт ама сега имаат проблеми со Лука Модрич. 5 место си ги личи па се надевам да догураат и до ЛЕ финале, имаат квалитет само дали ќе имаат желба.
6.
Ливерпул- Нова сезона нова надеж. Се шалам. Ама ок секоја сезона се улетуваме и до 5 коло сме со скор 1-2-2 и почнува паника да се крева. Меѓутоа оваа сезона може да биде нешто друго. Прва полна сезона за нашиот Кени. Џерард и Кара може во последниот поход за титула у ПЛ. Многу талент (главно британски и тоа е малце страшно и демотивирачки ) Нападот најдобар до сега. Средниот ред засилен со повратникот Аквилани, младиот Хендерсон и левачето Адам. Тука е и Даунинг кој се очекува да направи лом со Керол( се очекуваше и Торес и Кин да ја отворат премиер лигава ама Нгог испадна подобар избор). На одбраната се работи. Се очекува барем уште еден играч да пристигне. Реина стандарден а стигна и Дони од Рома. Мотивацијата нема да биде проблем, а се надевам и повредите. Нека ни е со среќа.
Малце се напнав може цела страна да фати ова ама досадно ми беше. Може ќе треба да напраам едит на 15 август ако се деси некоја трансфер бомбица . На кој му се чита бујрум. Чекам лајк4иња.