Friends

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
Кога ти е досадно и нема што да правиш и не знаеш кој филм да си пуштиш, гледаш епизода од Friends по 100 пат. =D. 2 пати целосно ми е изгледа, и некои епизоди(повеќето) дури по 4-5 пати..

Да ги рангирам по групи бидејки стварно не знам кој ми е фаворит...
1.Џендлер,Рејчел,Фиби
2.Моника и Рос
3.Џои

:pos:
What a tragic loss :pos:

And Monica gets to keep her; in her house? I'm so jealous :pos:

G

_Ghost_

Гостин
Море почнав денес Џои да ја гледам, далеку е од оваа, ама е многу подобра од многу ситкоми.
Воведната сцена ме падна од кревет од смеење
ко слезе на аеродром и в такси ко мислеше дека е во ЛА :pos::pos::pos:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.645
Поени од реакции
59.582
Море почнав денес Џои да ја гледам, далеку е од оваа, ама е многу подобра од многу ситкоми.
Воведната сцена ме падна од кревет од смеење
ко слезе на аеродром и в такси ко мислеше дека е во ЛА :pos::pos::pos:
Не е лоша Џои. Лоша е ама не е лоша за кој ги гледал Friends :)

G

_Ghost_

Гостин
^ Истото го мислам. Само изгледав до сега 6 епизоди, имам уште време за конечен суд.
Ако friends ми е 10ка (а ми е), тогаш на Џои би и дал 6ка. Само ме нервира шпицата.:)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.645
Поени од реакции
59.582
^ Истото го мислам. Само изгледав до сега 6 епизоди, имам уште време за конечен суд.
Ако friends ми е 10ка (а ми е), тогаш на Џои би и дал 6ка. Само ме нервира шпицата.:)
Мене најјака ми е епизодата со Кармен Електра ама тоа е во втора сезона ќе се стрпиш. Иначе уште еднаш, кој ги сака Friends нека го изгледа и ова The Class (2006) многу слична серија со Friends исто од David Crane (Friends, Joey) но за жал ја укинаа после прва сезона.

.
.
.

Пред некое време дискутиравме и за гостите, ја ископав по се изгледа комплетната листа:

"Friends" was a long-running American television situation comedy revolving around a group of friends (aged somewhere between their mid-twenties and early thirties) who share neighboring apartments in Manhattan. Its popularity and acclaim meant that many celebrities and actors were willing to make guest appearances or cameos. The following is a list of notable guest stars appearing on "Friends":

Adam Goldberg
Aisha Tyler
Alec Baldwin
Alexandra Holden
Alexis Arquette
Alison Sweeney
Angela Visser
Anita Barone
Anna Faris
Arden Myrin
Audra Lindley
Ben Stiller
Beverly Garland
Billy Crystal
Bob Balaban
Bonnie Somerville
Brad Pitt
Brenda Vaccaro
Brent Spiner
Brooke Shields
Bruce Willis
Catherine Bell
Charlie Sheen
Charlton Heston
Chris Isaak
Chrissie Hynde
Christina Applegate
Christina Pickles
Christine Taylor
Cole Sprouse
Craig Robinson
Dakota Fanning
Dan Castellaneta
Danny DeVito
Dante Pastula
David Arquette
Debra Jo Rupp
Denise Richards
Dermot Mulroney
Dina Meyer
Donny Osmond
E.G. Daily
Elinor Donahue
Elle Macpherson
Ellen Pompeo
Elliott Gould
Emily Osment
Emily Procter
Eva Amurri
Fred Willard
Freddie Prinze, Jr.
Gabrielle Union
Gary Oldman
George Clooney
Giovanni Ribisi
Greg Kinnear
Gregory Itzin
Gretchen Wyler
Hank Azaria
Harry Shearer
Helen Baxendale
Helen Hunt
Hugh Laurie
Ian Thorpe
Isabella Rossellini
Jason Alexander
Jay Leno
Jean
Jeff Goldblum
Jennifer Coolidge
Jennifer Grey
Jennifer Saunders
Jill Goodacre
John Bennett Perry
John Stamos
Jon Favreau
Jon Lovitz
Julia Roberts
June Gable
June Whitfield
Kathleen Turner
Kevin McDonald
Kristin Davis
Kyle Gass
Lauren Tom
Lea Thompson
Leah Remini
Louis Mandylor
Marla Sokoloff
Marlo Thomas
Matthew Ashford
McKenzie Westmore
Melissa George
Melora Hardin
Michael Vartan
Missi Pyle
Mitchell Whitfield
Morgan Fairchild
Noah Wyle
Paget Brewster
Paul Gleason
Paul Rudd
Penn Jillette
Phil Leeds
Ralph Lauren
Rebecca Romijn
Reese Witherspoon
Richard Branson
Robert Costanzo
Robin Williams
Ron Leibman
Sarah Ferguson
Sasha Alexander
Sean Penn
Selma Blair
Sherilyn Fenn
Sierra Marcoux
Sofia Milos
Soleil Moon Frye
Steve Zahn
Susan Sarandon
Tahj Mowry
Tate Donovan
Teri Garr
Todd Glass
Tom Conti
Tom Selleck
Vincent Ventresca
Winona Ryder

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Friends... лоша серија.

Хуморот им се темели на изигравање малоумни.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Срцка. Си се збунил. Ова не е темата за Солзи и смеа.
Јака работа. Ако „си над“ “хуморот“ од Френдс, тогаш... не си во ред.
Ок, твое мислење. Не го почитувам, ама не можам ни да го сменам.
--- надополнето: Jul 15, 2011 11:29 PM ---
Убаво е да има некој против, заради дискусија... :)
Точно, ама аргументи од типот „абе ти бе будала ли си, го виде ли Чендлер пеер, како така“, нема да помогнат.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.645
Поени од реакции
59.582
Јака работа. Ако „си над“ “хуморот“ од Френдс, тогаш... не си во ред.
Ок, твое мислење. Не го почитувам, ама не можам ни да го сменам.
А зошто мислиш дека си „над“ хуморот на Friends. Од наша гледна точка си „под“ него :)

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
А зошто мислиш дека си „над“ хуморот на Friends. Од наша гледна точка си „под“ него :)
Кратко кажав претходно. Мене тешко може да ме (из)насмее човек што изиграва мајмун во нереален склоп.
Мислам, смислата на хуморот е да се каже некоја интелегентна шега, за која прво ќе се изнасмееш ко стока, а после си викаш „чоече, кој мастермањјнд го измислил тоа“.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.645
Поени од реакции
59.582
Кратко кажав претходно. Мене тешко може да ме (из)насмее човек што изиграва мајмун во нереален склоп.
Мислам, смислата на хуморот е да се каже некоја интелегентна шега, за која прво ќе се изнасмееш ко стока, а после си викаш „чоече, кој мастермањјнд го измислил тоа“.
ОК, и јас не сакам „идиотски хумор“ (не знам дали постои таков термин, јас така го викам) ама Friends не е тоа. Далеку е од луѓе кои изиграваат мајмуни за да насмеат некого, напротив, има одлично склопени шеги, одлични реплики (и многу интелегентни, посебно кај Чендлер кога го спомна)... Доволно е да се каже дека поголемиот број луѓе нема да ја сортираат серијава таму кај што ти ја сортираш...

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
ОК, и јас не сакам „идиотски хумор“ (не знам дали постои таков термин, јас така го викам) ама Friends не е тоа. Далеку е од луѓе кои изиграваат мајмуни за да насмеат некого, напротив, има одлично склопени шеги, одлични реплики (и многу интелегентни, посебно кај Чендлер кога го спомна)... Доволно е да се каже дека поголемиот број луѓе нема да ја сортираат серијава таму кај што ти ја сортираш...
Зошто не гледам реплика во твојот пост?
ќе се зафатам од крајот. Многу луѓе би ја ставиле Лејди гага пред Лед Цепелин, ама тоа не е показател дека .... знаеш. Бројката народ (кој голем процент е стока) не е доволен за да се покаже дека нешто чини.

И да, не знам како ги перцепираш, ама изиграваат мајмуни. јас го спомнав Чендлер, онака, од ракав, инаку, се согласувам дека е единсвениот кој прави нешто смешно во серијата. Секако, само тој има улога на фани гај, дури и во филмот го сфаќаат така. Се друго е ... скапано.

Рос?! некојси штребер кој сака диносауруси, што значи дека има некој висок статус во општеството многу често реагира и се однесува како дете од второ оделение. Фиби иритира со нејзиното првооделенско понашање. Рејчел и Моника не се смешни, повеќе се... кежуал. А Џои, за него не постои возраст.

на крајот, добиваш луѓе кои живеат заедно, се нешто се дешава, а за да се насмее публиката, некој мора да наебе заради тоа што направил некоја детска глупост на свои 30 години

Kajgana Shop

На врв Bottom