Фан Клуб: Арсенал

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.506
Поени од реакции
10.262
Оу,викате Мијачи ѕвер на утакмицава , а ? Тој играч го засакав до максимум,се надевам дека Венгер нема да го даде на позајмица и дека ќе добива шанса за прв состав.А за штопер ја сум за Кејхил.Не би било лошо да го земеме Бензема,нои знаејки го Венгер,сега нема шанси.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Како бе, десен !? Охх маки, со мене... Јас па се лев мислев дека е... Ахх ништо тогаш само Вермален таму, ако земиме уште еден централен дефанизвец... :)
Дечкото ги игра сите позиции во одбрана, на клипот кој беше првиочно виден за Чарлтон играше и лев-бек баш, но сепак првична позиција негова е десен-бек.

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Вермален е ѕверотиња :D. Многу лоша одлука ќе е ако биде прекомандуван на позиција лев бек .
Се мислам што ќе биде него да го прекомандуваат во дефанзивен среден. Алекс Сонг секако не го бива, а нема други.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Се мислам што ќе биде него да го прекомандуваат во дефанзивен среден. Алекс Сонг секако не го бива, а нема други.
Немој пак ...
Сонг не го бива?
Па ај жити се тогаш кажи ми што згрешил човекот? Убица е на својата позиција!

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Не знам ни ја што сте се фатиле за Сонг, баш е супер на неговата позиција....Овој новиов бек не е лош, ќе се најде у тим....

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Немој пак ...
Сонг не го бива?
Па ај жити се тогаш кажи ми што згрешил човекот? Убица е на својата позиција!
Сонг или Виера? Диаби или Виера? За секој играч што игра во Арсенал има репер во играчите од 2004-та кога го имавме најдобриот тим на светот. Играчи како Сонг, Диаби, Кошелни, Скилачи, Гибс, Алмунија не се замена за Виера, Пирес, Љунгберг, Кемпбел, Ешли Кол, Леман. Од таму дојдовме до ова дереџе. За секој што ќе заминеше се земаше некој млад играч кој требаше да биде квалитетен, а успехот беше 50:50.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.506
Поени од реакции
10.262
Сонг или Виера? Диаби или Виера? За секој играч што игра во Арсенал има репер во играчите од 2004-та кога го имавме најдобриот тим на светот. Играчи како Сонг, Диаби, Кошелни, Скилачи, Гибс, Алмунија не се замена за Виера, Пирес, Љунгберг, Кемпбел, Ешли Кол, Леман. Од таму дојдовме до ова дереџе. За секој што ќе заминеше се земаше некој млад играч кој требаше да биде квалитетен, а успехот беше 50:50.
Ако гледаме така овие фудбалери што ги наброја не беа ѕвезди кога дојдоа кај нас,со тек на Венгер чичко ги напраи тоа што се.
Сепак кога ќе ме прашете мене ја сум за трошење пари ова лето и тоа уф уф уф.100 миљончиња на сметка на Венгер , нека си отиде у добар good шопинг па да напраиме нешто. :)

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
^ Па, Виера и Анри, па и Беркамп беа промашувања во претходните клубови, а во Арсенал станаа светска класа. Можеби тоа само еднаш успева или пак Венгер го изгубил чувството.:(
Или пак после Абрамович се сменија правилата. Како и да е треба силни засилувања.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Не е Сонг толку добар како што треба да биде за во Арсенал. Немам ништо против него солиден е ама му треба јака конкуренција а не Денилсон и Дијаби. Кога имаш јака конкуренција мораш да играш подобро...

Една работа што ме нервира кај Сонг е тоа што е глуп.

Иначе за Мијачи, не неможе да игра прва постава во никој случај, јас би преферила една позајмица барем до Јануар во некој премиерлигашки клуб пошто се гледа дека уште не е физички спремен и малце беше збунет на почеток ама ќе видиме ова му беше прв натпревар простено му е :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Јас не паметам паметен црнец... Сите шо идат од Сенегал, БСК, Нигерија се без мозок... Али јбг... Сонг е арен за местото шо го игра

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ах старите добри времиња, источно германски крапинци напукани стероиди до уши имаше да ги ринеш со лопата. Што е ова сега бре неможе човек да си најде асолен ѕвер за у одбрана - жити еден двајца се и сите се потепаа за нив, а па ние уште се надаме дека Венгер ќе го купел Самба. Оф мори мајко има поголеми ајкули од Венгер, кои знаат што е купување.
Голем мерак ми остава Пер Метерцакер, ме потсеќа на Матиас Замер - ѕвер играч!
Не дека еден играч прави цела одбрана, ама јас не би купувал одбранбен од Вердер. Рекордери се по примени голови. :)
--- надополнето: Jul 14, 2011 3:34 PM ---
Дечкото ги игра сите позиции во одбрана, на клипот кој беше првиочно виден за Чарлтон играше и лев-бек баш, но сепак првична позиција негова е десен-бек.
Убаво си кажа дека првична позиција му е десен бек, а и Венгер кажа дека се надевал ќе му биде добра конкуренција на Сања што значи сигурно ќе игра десен бек. Друго што кажа Венгер е дека го продал Клиши поради Гибс што значи сигурно Гибс ќе игра прва постава, а Вермален нема шанси да биде прекомандуван туку само ќе игра на таа позиција кога Гибс и Траоре ќе бидат повредени.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Убаво си кажа дека првична позиција му е десен бек, а и Венгер кажа дека се надевал ќе му биде добра конкуренција на Сања што значи сигурно ќе игра десен бек. Друго што кажа Венгер е дека го продал Клиши поради Гибс што значи сигурно Гибс ќе игра прва постава, а Вермален нема шанси да биде прекомандуван туку само ќе игра на таа позиција кога Гибс и Траоре ќе бидат повредени.
Е тоа ме плаши, не дека еден натпревар кажува многу ама Гибс изгледа ист како Клиши (дури и послаб) дефанзивно. Малезијциве го прошетаа ко мало дете неколку пути.
Траоре беше подобар од него на натпреваров, поцврст и посамоуверен, ама и тој лани беше повреден голем дел од сезоната така да незнам што со нив двајца.. али во никој случај Вермален не треба да игра лев бек. Туку ако се повредат и двајцата пошто изгледа дека се склони на тоа е тогаш ќе треба Вермален да игра и пак ќе немаме замена за него на централната позиција...
заебана ствар ни е со таа лева страна ај бековите ама таму го имаш и Аршавин кој ако игра како поголемиот дел од сезоната лани ќе биде бескорисен дефанзивно и пак ќе не напаѓаат од таа страна цело време...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Е тоа ме плаши, не дека еден натпревар кажува многу ама Гибс изгледа ист како Клиши (дури и послаб) дефанзивно. Малезијциве го прошетаа ко мало дете неколку пути.
Траоре беше подобар од него на натпреваров, поцврст и посамоуверен, ама и тој лани беше повреден голем дел од сезоната така да незнам што со нив двајца.. али во никој случај Вермален не треба да игра лев бек. Туку ако се повредат и двајцата пошто изгледа дека се склони на тоа е тогаш ќе треба Вермален да игра и пак ќе немаме замена за него на централната позиција...
заебана ствар ни е со таа лева страна ај бековите ама таму го имаш и Аршавин кој ако игра како поголемиот дел од сезоната лани ќе биде бескорисен дефанзивно и пак ќе не напаѓаат од таа страна цело време...
Па да, колку што не напаѓаа поради Клиши толку не напаѓаа и поради Аршавин. Абе мене не ме плаши поради изданието на овој натпревар (иако не сум го гледал првото полувреме читам дека нема задоволен од Гибс) затоа што и Вермален беше катастрофа на припремните натпревари првата сезона кога дојде, а само што почна лигата ко да се прероди. Мене ме плашат досегашните негови изданија во дресот на Арсенал и досегашната историја со повреди. Детето може досега и ќе беше прва постава, ама не може две утакмици да спои поради повреди. И уште си стојам на мислењето дека Траоре сигурно многу повеќе научил во Италија за одбрана, отколку Гибс во болница.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Па да, колку што не напаѓаа поради Клиши толку не напаѓаа и поради Аршавин. Абе мене не ме плаши поради изданието на овој натпревар (иако не сум го гледал првото полувреме читам дека нема задоволен од Гибс) затоа што и Вермален беше катастрофа на припремните натпревари првата сезона кога дојде, а само што почна лигата ко да се прероди. Мене ме плашат досегашните негови изданија во дресот на Арсенал и досегашната историја со повреди. Детето може досега и ќе беше прва постава, ама не може две утакмици да спои поради повреди. И уште си стојам на мислењето дека Траоре сигурно многу повеќе научил во Италија за одбрана, отколку Гибс во болница.
Штета што не остана здрав цела сезона пошто вака одигра само десетина натпревари, и да дефанзивно и јас мислам дека Траоре е добар... Добро е тоа што двајцата мораат да се борат за таа позиција од старт т.е. на никој не му е загарантирана. Вака Клиши немаше конкуренција пошто Гибс беше повеќе повреден.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-my-team-is-not-defensively-weak

Венгер вика дека дефанзивата не ни била слаба точка, па се слуша ли што збори. Ако Венгер лаже статистиката не лаже. Во последните три сезони Арсенал има најмногу голови примено од сите топ четири тима (43 - оваа сезона, 41- минатата, 37 - предминатата.) што е за некаде 8-10 гола повеќе за разлика од шампионот, и има најмал број натпревари со Clean Sheets во последните три сезони (во таа табела не е ни меѓу 4 најдобри - оваа година е дури на 7 место а пред арсенал се едне ливерпул фулам и сандерленд). Исто така статистички гледано имаме и многу лоша форма на домашен терен (нешто што е задолжително ако сакаш да си шампион). Во врска со нападот од заминувањето на Анри немаме топ скорер ниту една сезона (нешто што е уште една одлика на шампионски тим), нешто како Бербатов оваа сезона или Дрогба минатата со речиси 30 гола сам им ја донесе титулата на својот тим.

Не верувам дека Венгер не чита статистика ама за друг пат нека се обиде малку подобро да лаже, и она што го гледам скриено во оваа изјава е дека со враќањето на Вермален можно е да не купи воопшто ниту еден одбранбен играч???? WTF???
Иако Вермален е добар играч сепак статистиката и за минатата сезона (во која играше Вермален) во поглед на дефанзивата не е ни од далеку добра за освојување на титула.
Бодовите се добиваат со добар напад но се чуваат со уште подобра одбрана - тоа е рецептот за освојување на титула (сите знаеме премногу натпревари каде во добиени натпревари сме губеле витални бодови)
Според мене за нас во англиската премиер лига ни треба физички јак играч кој со заминувањето на Сол Кембел никогаш не беше вистински надоместен!!

Kajgana Shop

На врв Bottom