Windows 7

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
На windows 7 (и vista) ако сте инсталрале win update последниве 2-3 дена и некои фонтови ви изгледаат чудно, да знајте мајкрософт се криви.
На фејсбук најлесно ќе забележите. Наместо да подобрат ја заебале работата.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
На windows 7 (и vista) ако сте инсталрале win update последниве 2-3 дена и некои фонтови ви изгледаат чудно, да знајте мајкрософт се криви.
На фејсбук најлесно ќе забележите. Наместо да подобрат ја заебале работата.
само на internet explorer се забележува?

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Инсталирајте си македонски интерфејс за Windows 7 и Office 2010

Мicrosoft Македонија ги претстави јазичните интерфејс пакети со кои се преведуват на македонски јазик Windows 7 оперативниот систем и Office 2010 алатките. Јазичните пакети можат да се симнат бесплатно.
Mакедонскиот јазичен интерфеjс не е целосен превод на Windows 7 оперативниот систем, но зафаќа доволен број често користени опции од просечен Windows корисник, посебно се корисни за постарата генерација корисници кои не се добро запознаени со ИТ термини на англиски. Oпциите кои не се преведени ќе останат на основниот јазк на Windows-от, претпоставувам за поголемиот дел од вас тоа е англискиот.
Јазичниот пакет за Office 10 е посебно корисен бидејќи има опција за проверка на правописот. Office пакетот ги подржува Word 2010, Excel 2010, Оutlook, PowerPoint и OneNote 2010.
Копчињата „Преземи“ за симнување на македонскиот интерфејс ќе ги најдете најдолу на страните за Windows 7 и за Office 2010, зависно од 32- или 64-битната верзија на Windows која ја користите.
Кликнете со десното копче на глувчето на My Computer иконата -> Properties и од десно ќе видите System Type: … каде пишува која битна верзија е. На кратко, доколку не може да се снајдете, ако имате 4GB или повеќе RAM меморија тогаш најверојатно користите x84 т.е. 64-битна верзија на Windows. 32-битната верзија не може да процесира повеќе од 3.5GB RAM меморија.
Откако ќе ги сименете малите фајлови, 16MB за Office и 4MB за Windows се што треба да направите е да ја стартувате апликацијата, да потврдите дека се согласувате и да одлогирате/логирате на Windows.
За Office 10 ќе треба да отидете Start мени на Windows -> Аll Programs -> Microsoft Office Tools… oтворете ја Language алатката и одберете македонскиот јазик.

Извор: http://www.it.com.mk/
ako instaliram makedonski ja nema da mozam da se snajdam so windowsot, podobro na angliski neka e

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
само на internet explorer се забележува?
На било кој софтвер кој ги исцртува тие фонтови на тие мали големини преку DirectWrite (хардверско забрзување) - значи на сите модерни веб прелистувачи (ако го исклучиш тоа по старо ќе си бидат). Во апдејтот беа сменати самите датотеки за фонтови (.ttf).

Абе и вака арни се се читаат, само ко помали по хоризонтална димензија се (покондензирани). Вака можеби и побрзо се читаат, шознам. А можи и не, на прв поглед изгледаат полошо. Ќе видиме како оди со навиката.

Како и да е, главниот фонт во windows, Segoe UI е непроменет.

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Ајде и на мене ако може еден Windows 7 loader / активатор. Тенк ју :p

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ајде да не одмарате дискусии за кракови тука не имате ПП.

Член од
5 јули 2011
Мислења
8
Поени од реакции
3
додека инсталирав windows 7 сум го заборавил модемот приклулен и ме фатија дека е пирадски дали зај некој како да го одстранам од genuine

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
додека инсталирав windows 7 сум го заборавил модемот приклулен и ме фатија дека е пирадски дали зај некој како да го одстранам од genuine
види 2 мислења погоре

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Катастрофална грешка си направил пријателе. ПираДерија фаќаат од Мајкрософт со Фклучен модем секундарно.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.081
Значи ме фатија со not genuine Windows и како и пред година дена пробав да го средам со loaderot тогаш немаше никаков проблем ама нејќе сега. Хелп!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Kajgana Shop

На врв Bottom