- Член од
- 22 декември 2010
- Мислења
- 290
- Поени од реакции
- 204
...interesno... se menuvas , ne znam kako i zosto, ama spored ova toa ke da e ... taa kruna gledas ubavo deka nema materijalna vrednost...a i krunata voopsto od damnesni vreminja ima znacenje isto sto i oreolot na svetcite , samo sto oreolot go nosat posle smrtta .... da ne menuvam tema... znaci vencavkata sto ti se sprema e vnatresna promena sto treba da nastapi , duhovna vencavka ...duh i dusha... toa e ona sto go gledas , a toa go dobivas preku krunata , otvoranje na krunskata chakra koe te povrzuva so znaenjata od vishite nivoa i dimenzii, a preku niv i so Bog...imas pomos(kumot) i zastita , za patot(vozdignuvanjeto) sto e pred tebe , zastita pogolema otkolku sto ti mislis(toa se obuvkite)....e sega , seto ova ne e celosno , fali mladozenecot, so nego ke dobies celosna zastita i ke se spojat dvete bozestveni polovini vo tebe ...a posle ke bide interesno ...ama rekov deka fali nesto, vrskata ... dali ti sakas da se sluci seto ova , navistina i od srce ...samo togas ke dobies, samo togas ke te slusne...ne mozes ni da zamislis sto se ke dobies , a i belata boja znaci nesto, ama vekje kazav premnogu .... poz!vo vreme od eden mesec dva pati go sonuvam istiot son. Se sonuvam kako nevesta imam kruna treba da ja stavam na glavata a potoa vel treba da stavam, samo so krunata od karton se napravi koga sakav na glava da ja stavam .Pa mi idat rodnini i site se zacudeni kako to naednas se mazam.potoa se naogam vo hotel no sedam na vrata a pozadi mene ima luge toes gosti i sega ovoj so e kum mi nosi beli konduri no koga ja pustam nogata se cizmi beli i samo ednata cizma e tuka drugata zetot trebelo da ja donesit i go baram na tlefon no mi veli pretplatnikot ne e dostapen hah .. i mene nesto mi olesnuva bideki vo sonot imam cuvtvo deka on ne e dojden od sto ne ja procital porakata a ne od so nesakal :p
--- надополнето: Jul 4, 2011 8:58 PM ---
..taka e bratko ... vidov deka komentarot e pozitiven , a ti si pozitivna licnost ...ama ne si me svatil bas najdobro, jas zatoa ostaviv prostor samiot toj da si go najde tolkuvanjeto , toa bese nesto intimno sto samata licnost treba da go otkrie za sebe...sonot bara od nego da se spoznae sebesi ...inaku rabotite sto gi pisuvam ne se od sonovnik (mozebi nekogas se sovpagjaat, ne znam nikogas ne sum cital), toa go moze sekoj ... jas sobiram od mnogu mesta i znaenja za da mozam da sklopam nekoj prikaz koj ke go prevede simbolicniot jazik na sonot vo jazik razbirliv na egoto(budniot del na svesta), i jas ne veruvam vo tolkuvaci na sonovi... svoite sam gi tolkuvam , a ovde sto pisuvam ne bi trebalo , predupreden sum (da ne tolkuvam i kazuvam na drugite), znaci moze da bidam kaznet , ama ne se plasam , svesta mi e cista a namerata samo dobra , ona sto go znam go kazuvam (ponekogas ne celosno, ima raboti sto ne se za kazuvanje), ona sto ne go znam , davam asocijacija i ostavam samite da si go tolkuvaat...sekoj bi trebalo sam da gi tolkuva svoite sonovi i vizii...ili da pobara pomos , ama ne od sekogo .... i kako sto rekov , kritikata e dobredojdena ...peace...така така, на место е коментарот...оставив таков коментар затоа што не верувам во толкувачи на сонови....верувам дека значат нешто соновите, ама не верувам дека има некој што може да ги протолкува..позз
..clenovite tuka baraat cesto tolkuvanje od mene , najverojatno prepoznavaat vistina vo toa sto go kazuvam , ima mnogu raboti sto ne gi znaeme , niti gi gledame , ama negde vo nas gi cuvstvuvame ...
..ne sum jas tuka dezuren tolkuvac na sonovi , neka povelat i drugite , mozam da pisuvam na bilo koja tema ovde , ama najgolemiot del od forumot se raspravi do besvest so nikakva cel i nikakov zaklucok , a jas nemam dovolno vreme i energija za toa , pa pisuvam tuka kade sto retko koj se osmeluva , so zelba i nadez deka nekoj ke ima korist od seto ova ... pozdrav!