...tesko e da se tolkuva na nekogo sto ne go poznavas voopsto, nekoi raboti mi se lesni nekoi mi se teski i nerazbirlivi ...i jas ucam ovdeka od vas site ... za da se tolkuva nesto , son , vizija ili bilo sto ...potrebno e znaenje , vistinsko znaenje od mnogu oblasti , univerzalno znaenje i otvorenost sprema sebe , a preku sebe kon vishite sferi na postoenje , za da moze da se razbere jazikot na simbolite i na svetlinata koj e pred nas ...zatoa nikoj recisi ne se osmeluva da tolkuva niti da kaze nesto svoe ...edinstveno sto moze e da pobara i da prepise nesto od nekoj sonovnik, sto kako papagali lugjeto go povtoruvaat a ne ni znaat najcesto sto voopsto znaci....
--- надополнето: Jul 12, 2011 10:04 PM ---
како прво здраво сонував како се нешто се гушкам со женска особа и воедно она ми вика многу те сакам
што значи оваа стварно не зна м многу сум зачудена бидејки сакам само машкки а ова стварно на нерва ми појде сонов ај помош и немојте да се с еете видејки не сум первезна позз
...ne si perverzna ...pred tebe stoi iskusenie ili ispit , ne znam na kakov pat si , so sto se zanimavas , sto sakas a sto ne ...ova e ednostavno nesto sto ti posocuva i te predupreduva da
ne osuduvas, zasto mozno e da bodes(ili si bila) i ti vo takva situacija ili nekoj del od tebe ...ili nekoj tvoj blizok ...znaci nesto povrzano so tebe sto ke te natera da osudis nekogo , a toa ne treba da go pravis po bilo koja cena ...ona sto treba e da prifatis, da prifatis i da podneses nekoj da se odnesuva razlicno od tebe ili od ostanatite ...zatoa si poistovetena so toa sto ne go sakas ...toa e lekcija
...ova bese lesno , go kazuvam od iskustvo ...a ne , ne ...ne sum gej vo nikoj slucaj , ama vo sonovi sum imal slicni situacii ...dodeka gi sfativ i posle prestanaa
--- надополнето: Jul 12, 2011 10:25 PM ---
Imam 2 prijatelki koi ne se zacleneti tuka na forumot pa me zamolija jas ga gi napisham nivnite sonovi...
1.Pred nekolku godini pochinala baba i.Taa posle nekolku meseci sonuvala deka vo son i e ladno a baba i ja pokriva.No,ja pokriva tolku silno shto pocnuva da ja davi.Taa se plashi a baba i i veli da ne se plashi deka toa e ona..Devojceto se razbudilo vo strav i navistina bilo pokrieno.
2.Drugata prijatelka cesto patuva vo Turcija a decata obichno ostanuvaat kaj nejzinata majka.Pred nekolku nedeli
koga bila na pat sonuvala kako postariot sin padnal od traktor shto go vozela majka i i glavata mu bila udrena na desnata strana.Koga se vratila od pat sin i bil udren na istoto mesto a i kazale deka padnal od traktorska prikolka shto bila parkirana na patot...Posle nekolku dena ja zavlekol son sred bel den (a taa nikogash ne spie denje)i sonuvala kako pochnuva da i gnoi desnata raka ama veli gnoi onaka ko da ke pukne.Koga se razbudila osekala bolka na rakata a primetila deka spiela samo 20 minuti....Utredenta isto.....Okolu 3 popladne veli'Mi pagaat ocite,kako nekoj da me tera da spijam....I sonuvala kako e na rabota vo sopstveniot butik a keot shto se naoga vo blizina pochnuval da se izliva i tecelo matna voda po patot...taa ja zaklucila vratata ama vodata vlevala od site strani.Se kaela vo son shto doshla na rabota...Tolkuvanje?
1. posle smrtta (na fizickoto telo) ostanuva astralnoto i mentalnoto ...dodeka tie ne se raspadnat , lugjeto(pocinatite) se tuka blisku do nas i do fizickiot svet ...pa ne e ni cudno , neli imame onie obicai 40 dena itn . gi znaete ... e posle raspagjanjeto na astralnoto i mentalnoto telo , moze da e i povekje od 40 dena ostanuva duhovnoto telo ...koe odi na edno mesto ..vo blizina na zemjata i tamu ostanuva da zivee onolku kolku sto spiel toj covek na zemjata dodeka bil ziv(obicno e tretina od zivotot)...i bla, bls ...se raspisuvav jas ...dodeka se tuka blisku do nas mozeme da gi pocuvstvuvame , tie se pokraj nas , ne gledaat , so nas se , ni vleguvaat vo mislite , ni dovagjaat vo sonovite (togas e polesna komunikacijata bidejki i nie ne sme vo teloto dodeka sonuvame) nie ne sme naviknati na takva blizina i prisustvo, a tie nemaat telo i nemaat oset za toa sto i kolku mozat da dejstvuvaat vo fizickiot svet, a mozat da ni gi vidat mislite , taka da toa e so dobra namera i nema potreba da se plasi samo treba da ja zamoli da si odi ...a ako ne si odi , a nejzinoto prisustvo i preci neka ja iskara so pogrdni zborovi....
2.informaciite sto treba da gi dobieme od nasite cuvari i vodici najcesto gi dobivame vo son ...zosto? ...pa go nema egoto da ni preci , a i ne sme ograniceni (zarobeni)samo so fizickite setila(pet) kako koga sme budni...zatoa ja vlece sonot , ima nesto vazno...vrskata normalno deka e jaka , toa e majcinska intuicija i imala pretcuvstvo i jasna vizija za ona sto moze da se sluci na sin i , a i mu se slucilo ,.Tuka majkata ne e nejzinata sto ja ima i ne pdnal poradi nea tuku taa go spasila , toa e lekcija nekoja za nego licno , a delumno i za majkamu sto go sonuvala....rakata sto ja boli e blokada na energijakoja simbolicno ja gleda kako zagnoena na toa mesto , a na jave nema nisto , ama ima bolka , a vekje kazav cuvstvoto e isto i na son i koga si buden .....
..e vakvo nesto nemam sretnato (malku e tesko) poplava ne mi zvuci bas najubavo , ama matna voda e mnogu podobra od bistra vo sekoj slucaj ...znaci na rabota ili vo vska so rabotata ke se sluci nesto od koe nema da moze da se spasi (vodata vleguva iako e zakluceno) toa mora da bide , nekoj ne bas prijaten nastan , ama bez nekoi posledici ... e sega ovde postoi moznost i da nema nisto , idninata se menuva so sekoj cekor i sekoj poteg ...a i ne mi e dovrsen sonot , najverojatno se razbudila , a ako e taka togas nekoj nepotreben strav povrzan so toa mesto ...
pozdrav!
--- надополнето: Jul 12, 2011 10:26 PM ---
Тазе............ Сум бил со некој и влегуваме во некоја куќа незнам ни јас каде, а во неа во спалната спијат маж и жена, е сега ова како да било нарачано убиство, и тој што беше со мене носеше пиштол и кога влеговме во спалната жената се разбуди и рече "убиј го", а пред тоа тој што беше со мене ми рече да се скријам зад кревет, и овај пукаше и нормално го уби мажот и на крајот заминавме јас и тој. Од каде овај сон ни јас незнам
ova ima sansi da se gluposti , a moze i ne se ...obrni vnimanie nekoj da ne te vlece za nos i da ne napravis nekoja glupost sledejki nekoj drug ...
--- надополнето: Jul 12, 2011 10:27 PM ---
se izmoriv , ostanatite utre ...