Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Пошто во денот освен протеините шо ги пијам можам да си дозволам уште едно високо протеинско јадење, сакав да прашам дали е подобро тоа да биди навечер пред легнување или во текот на денот, моментално практикувам навечер. ?

Пошто во денот освен протеините шо ги пијам можам да си дозволам уште едно високо протеинско јадење, сакав да прашам дали е подобро тоа да биди навечер пред легнување или во текот на денот, моментално практикувам навечер. ?

треба да внесеш одредена количина на ЈХ за правилна работа на телото.. ЈХ се користат во обновата на мускулот затоа не ги исфрлај целосно од исхраната..

Во главно служат за обезбедување на рбетот и за да се намали притисокот и ризикот од повреди што го трпи тој дел на телото при некои видови вежби како например мртво кревање. Плус велат дека демек ако носиш појас кога вежбаш вежби како мртво кревање или чучњеви бидејќи помалку работат абдоминалните и долно грбните мускули помалку ти се "шири" телото во тој регион па полесно е да изградиш"V" форма на торзо.

а каде можам да го набавам? како се вика

Mi dade eden clen na forumov programa za ishrana .. arno ama u teretana mi rekoa deka taa programa e napravena po negova tezina i metabolizam .. pa bi sakal nekoj ako znae da mi kaze kolku proeteini i jaglehidrati treba da vnesuvam .. visok sum 182 a tezok 84kg .. i spored ova mi treba i definiciona trening programa za pocetnici .. a i nekoj sovet za suplementi ja zemav l-carnitine ama slabo e ! Fala:)

Еве http://www.napumpajse.com/shop/fitnes-oprema/kozen-kais.aspx ама верувам дека може да се најде и поефтино
--- надополнето: Jul 2, 2011 5:57 PM ---
Mi dade eden clen na forumov programa za ishrana .. arno ama u teretana mi rekoa deka taa programa e napravena po negova tezina i metabolizam .. pa bi sakal nekoj ako znae da mi kaze kolku proeteini i jaglehidrati treba da vnesuvam .. visok sum 182 a tezok 84kg .. i spored ova mi treba i definiciona trening programa za pocetnici .. a i nekoj sovet za suplementi ja zemav l-carnitine ama slabo e ! Fala:)

програма за слабеење ?

Види појасот пред се се користи како заштитно помагало, за да не добиеш кила и да ја заштитиш кичмата така да препорачливо е да си носиш појас ако креваш големи тежини или пак сакаш да го дознаеш својот максимум. Јас ти препорачувам да го ставаш кога ке осетиш ти самиот потреба од него. А и редовно користење на појас не е во ред. Ево да речиме дека нашето тело делува како еден совршен механизам, кога ке го тргниш појасот тие движења таа работа на мускулите станува потешка затоа што тој дел од телото бил прекинат да работи затоа доага до дисбаланс, затоа обиди се да ти работат сопствените стабилизатори и битно е да ја разбиваш функионалната снага.
Појаси можеш да најдеш во ГетРеди наспроти Матица, Гладијатори кај грчка амбасада, побарј во БидиФит или Винг Фитнес.
--- надополнето: Jul 2, 2011 6:37 PM ---
Совет некој за брзо слабеење, и подобрување на задникот?:)
Бокс, или кик бокс и скокање на јаже, особено бокс со тешки ракавици. Ке прашаш зошто кик бокс затоа што се активират сите муслули на скелетот и оние од кардиоваскуларниот систем има да согоруваш калории од глава до петици и припази малце на тоа што храна внесуваш.

Бокс, или кик бокс и скокање на јаже, особено бокс со тешки ракавици. Ке прашаш зошто кик бокс затоа што се активират сите муслули на скелетот и оние од кардиоваскуларниот систем има да согоруваш калории од глава до петици и припази малце на тоа што храна внесуваш.
Баш така, или ако има вреќа може да боксира во вреќа исто така добра кардио вежба.

вчера си го истегнав мускулот на левата рака кај рамото не бев загреан и ставив повеќе.. и сеа ме боли и неможам да кревам, некој друг таков проблем ? како да ми помине побрзо? колку време ќе ме замара ? што да му ставам..

вчера си го истегнав мускулот на левата рака кај рамото не бев загреан и ставив повеќе.. и сеа ме боли и неможам да кревам, некој друг таков проблем ? како да ми помине побрзо? колку време ќе ме замара ? што да му ставам..

Ништо, освен да го одмараш неколку дена да на дојде до поголеми компликации и следниот пат убаво да се загрееш пред да почнеш тежински тренинг.

Da da .. ishrana imam ama nemam trening programa .. i sakam nekoj sovet vo vrska so suplementi .. Fala
Од суплементи л-карнитин (не креатин) за слабеење. Ако несакаш да ги губиш мускулите додека вежбаш кардио не е лошо да земеш и амино киселини обавезно пиј многу вода бидејќи кај аеробен тренинг телото многу се поти. За тренинг програма за слабеење нека ти каже некој друг не сум баш упатен во основа треба повеќе кардио (јас би одел со кардио 30 минути пред и 30 минути по вежби со тегови) за промена некои денови вози велосипед по барем 1 час, трчај или боксувај во вреќа. Од храна конзумирај повеќе протеини помалку јаглехидрати, конзумирај и незаситени масни киселини не ги исфрлај од исхрана. Обавезно пиј многу вода и витамини. Ако пиеш кафе пред тренинг или било кој друг стимуланс обавезно пиј многу вода затоа што кафето ја исфрла водата од организмот/клетките.

Што има една програма на бодибилдинг.ком препорачана и презентирана од Дориај Јеитс, 6 кратен првак Олимпија, паратали е. М*да и крв се вика :). Уствари им правиш шок на мускулите. По 2-3 серии, првата на пр. со 25 кг. втората одма накачуваш на тежина што барем 8-10 пати можеш да издржиш да ја кренеш.

Ау и јас почнав. За сеа океј, иако воспаление на мускулите. Од утре организирано, еден ден за бицепс, еден за др.

Што има една програма на бодибилдинг.ком препорачана и презентирана од Дориај Јеитс, 6 кратен првак Олимпија, паратали е. М*да и крв се вика :). Уствари им правиш шок на мускулите. По 2-3 серии, првата на пр. со 25 кг. втората одма накачуваш на тежина што барем 8-10 пати можеш да издржиш да ја кренеш.

А си се прашал на какви хемии е ? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom