Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
3 eto mesto osvoivme Tose Zafirov Bronza zema poopsirno Gjoroski ke kaze .....

zdravo na site,imam edno prasanje vo vrska so ishranata,sakam da odam na definicija,visok sum 171 tezok 76,spored nekoi presmetki dobiv deka treba da vnesuvam 2400 kalorii dnevno za da ja odrzam tezinata,sega ako skratam 500 kalorii dnevno so cel da izgubam pola kilo za edna nedela bi dobil 1900 kalorii dnevno,dali e dobro vaka i kako bi bil soodnosot jh/pr/m 40/40/20 ? pozdrav

Луѓе за мускул протеин знам, ама ај кажете храна?

zdravo na site,imam edno prasanje vo vrska so ishranata,sakam da odam na definicija,visok sum 171 tezok 76,spored nekoi presmetki dobiv deka treba da vnesuvam 2400 kalorii dnevno za da ja odrzam tezinata,sega ako skratam 500 kalorii dnevno so cel da izgubam pola kilo za edna nedela bi dobil 1900 kalorii dnevno,dali e dobro vaka i kako bi bil soodnosot jh/pr/m 40/40/20 ? pozdrav

Ова 40/40/20 дневен внес ти е? :eek:

Flaer10.jpg

Како се користи последната направа (2500 ден што е)?
И да прашам за ракавици онакви за бежбање, колку чинат.

Некој да ми каже некои вежби што можат да се прават на справите на кеј што се?
Само да напоменам дека ги немам видено, но од прилика за тоа што ми кажувале знам што има, и по можност со клипче да ми покажете некои вежби или линк.

Некој да ми каже некои вежби што можат да се прават на справите на кеј што се?
Само да напоменам дека ги немам видено, но од прилика за тоа што ми кажувале знам што има, и по можност со клипче да ми покажете некои вежби или линк.

pa planiram da mi bide,sto mislis ? treba da go izmenam ili ? za definicija

Нормален човек дневно, кој не пази на исхраната а сепак е слаб внесува дупло повеќе протеини, јаглехидрати и масти на ден.

Во зависност од килажата јаглехидратите и протеините треба да ти бидат во сооднос 1:1

Пример, ако имаш 80 кила треба дневно да внесуваш 160 гр јаглехидрати, 160 гр протеини и 70 гр масти.

Луѓе за мускул протеин знам, ама ај кажете храна?
Варено месо (стек, јагнешко, телешко...) соја, јајца, млеко, сирење, интегрален леб, доволно ти е за почеток од овие да си направиш комбинација

Едит: Справата е степер, за обликување на нозите (претежно задникот) притискаш со нозите поединечно, како одење во снег.

Нормален човек дневно, кој не пази на исхраната а сепак е слаб внесува дупло повеќе протеини, јаглехидрати и масти на ден.

Во зависност од килажата јаглехидратите и протеините треба да ти бидат во сооднос 1:1

Пример, ако имаш 80 кила треба дневно да внесуваш 160 гр јаглехидрати, 160 гр протеини и 70 гр масти.

znaci vkupniot vnes 2:2:1,za 75kila 150g proteini,150g jh i 75g masti moze ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom