ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Упм....многу рано :) Граѓанско отприлика да не се сеќаваш кога беше? И секоја година се речиси истите термини?

misalm deka i godinava sesijata ke pocne nedela porano na drugive fakultet na kiril sesijata pocnuva od 20 avgust veke imaat i rasporedi pa obicno tuka nekade se site fakultetive na kiril deka mora da zavrsi nekade do 5 septemvri a za gragansko neznam koga bese

misalm deka i godinava sesijata ke pocne nedela porano na drugive fakultet na kiril sesijata pocnuva od 20 avgust veke imaat i rasporedi pa obicno tuka nekade se site fakultetive na kiril deka mora da zavrsi nekade do 5 septemvri a za gragansko neznam koga bese
Фала :)

Дали е задолжителна пракса или воопшто потребна за тие што учат правни студии? (летно време работа како приправник и сл.)

Како е со рокови за уписи годинава на правен....ако има некој информација да сподели...

Дали е задолжителна пракса или воопшто потребна за тие што учат правни студии? (летно време работа како приправник и сл.)

Задолжителна е праксата, но на пракса се оди откако ќе завршиш мислам дека не е дозволено додека студираш да работиш како приправник, и доколку работиш тоа мислам дека нема да биде земено во предвид. Колку години треба за стажирање искрено незнам, постојано се прават измени, некои кажуваат дека е една година, други две а откако ќе завршиш со стажирање потоа се здобиваш со право за полагање на правосуден испит.

едно прашање имам до правнициве!:)
идната година завршувам средно и сакам да се запишам на политички студии
може ли некој да ми каже поопширно околу ова кој предмети од матура би ми се бодувале, која е програмата, лично мислење околу тоа дали е добар или не е факултетот!
однапред благодарам:)

едно прашање имам до правнициве!:)
идната година завршувам средно и сакам да се запишам на политички студии
може ли некој да ми каже поопширно околу ова кој предмети од матура би ми се бодувале, која е програмата, лично мислење околу тоа дали е добар или не е факултетот!
однапред благодарам:)
Епа ако сакаш да се запишеш на политички студии не треба да бараш мислење од правниците туку од политолозите:) Кажи ми прво како ти падна на памет да размислуваш да се запшеш таму за да знам што да ти раскажувам.

Да не има искочено новата книга на Арсен по граѓанско процесно?

Летово дипломирав на Правен Факултет. За да извадам ВИЗА за Канада ми треба потврда за редовен студент ама затоа што дипломирав неможам да извадам. Чаре некое ?

Значи конечно ме удри долго очекуваната инспирација и планирам да се запишам еве овде поточно на политички студии. Па ако може некој да ми каже така малце повеќе за факултетов дали е добар и слично. И да гласајте за мене на изборите по 15-20 години :D

Значи конечно ме удри долго очекуваната инспирација и планирам да се запишам еве овде поточно на политички студии. Па ако може некој да ми каже така малце повеќе за факултетов дали е добар и слично. И да гласајте за мене на изборите по 15-20 години :D
Дете, политичар и полотиколог не е исто. Оду учи нешто со кое ќе најдеш работа, а за политичар моеш да бидеш и ако си орален хирург или патолог.

Дете, политичар и полотиколог не е исто. Оду учи нешто со кое ќе најдеш работа, а за политичар моеш да бидеш и ако си орален хирург или патолог.

Се зезав деее за тој дел без нервози што сме волку наапани уште од сабајле ;) Како и да е... ме интересира за факсов па повели сподели нешто

Се зезав деее за тој дел без нервози што сме волку наапани уште од сабајле ;) Како и да е... ме интересира за факсов па повели сподели нешто
Подобро ти е да бидеш птавник, имаш повеќе можности за вработување. Политички баш и не гледам некоја иднина.

Би ве замолила ако некој шо знајт како стојат работите на дисперзираниот правен факултет во Струга да ми подобјаснит. Дали е организирано (испити, предавања на време), дали е добро да се студират таму, дали сте задоволни од се, позитивни и негативни страни и други битни информации шо мислите дека се важни.
Благодариме од напред. :)

Би ве замолила ако некој шо знајт како стојат работите на дисперзираниот правен факултет во Струга да ми подобјаснит. Дали е организирано (испити, предавања на време), дали е добро да се студират таму, дали сте задоволни од се, позитивни и негативни страни и други битни информации шо мислите дека се важни.
Благодариме од напред. :)
Jaс сум на дисперзираните во Битола и немам никаква информација и помош за тебе, само мал совет да не се замараш со вакви прашања во темата, јас одамна се откажав, штама е за нас овде... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom