A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

S

Sheldon Cooper

Гостин
Сакам да ја испробам дигиталната ама незнам дали е добра, каква е сликата на LCD TV?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Сакам да ја испробам дигиталната ама незнам дали е добра, каква е сликата на LCD TV?
Кај мене на BRAVIA странските канали од дигиталната се сосема ок, солидни, сега не се ко HD сигнал од сателитска ама солидни се. Нашите што идат преку дигиталната се катастрофа, а ако ја исклучам дигиталната, на аналогна се подобри.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Може некој да каже каде поточно покриваат овие од Каблетел во Скопје?

Значи во кои региони, барав на нивната страна, но немаше ништо, во врска со ова.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Каков ви е нетов во периодов пред и по постов/мислењево?
Мене ме ребра нешто, 3 пати ми паѓа.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ми паѓаше линијата на телефонот и денес ми го сменија модемот, имав Томсон сеа имам Циско, цела соба ми свети :/

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Ми паѓаше линијата на телефонот и денес ми го сменија модемот, имав Томсон сеа имам Циско, цела соба ми свети :/
Ја иам Циско од минатата недела, нетов до сеа, за една недела ми падна преку 30 пати.
Телефонот не фукнционира, и не ми е потребен пошо е колку збориш-толку плаќаш(без претплата).
Им се јавив прееска, ми рекоа налог ќе поднеле да се види што ми е проблемот.

Пред тоа си има Моторола модем, уште од 2007 декември ми беше, и 123213 пати беше боље од овој циЦково.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.082
Поени од реакции
1.346
НОВИ БРЗИНИ НА ИНТЕРНЕТ- ПАЗАРОТ

Македонскиот телекомуникациски оператор, Кејблтел ДООЕЛ Скопје, на 15.06.2011 го најави почетокот на новата интернет ера- нови брзини за сите корисници од 10 Mbps до 50 Mbps, со комплетно неограничен трансфер. Кејблтел преку инвестициите за надградба на својата мрежа ја доби својата посакувана динамика.

Кејблтел воведува уште еден новитет на македонскиот пазар - Upload- от кој за корисниците на овој оператор од средината на Јуни ќе изнесува до 1 Mbps.

Од Кејблтел најавуваат интензивна надградба на својата мрежа за време на летниот период, по кој македонската јавност треба да очекува бројни изненадувања и кориснички бенефити во сите сегменти.

“Интензивно работиме на надградба на постоечката мрежа, со огромен број на оптички точки, направивме многу за стабилизација на мрежата и интензивно работиме на воведување на нови услуги за постоечките и новите корисници. Сите корисници од ова лето ќе можат да уживаат во новите бенефити на супер-брзиот интернет и неограничените комбинации на повеќе услуги”,велат од овој оператор. Кејблтел е присутен на телекомуникацискиот пазар веќе 4 години, и е веќе еден од најголемите оператори во Република Македонија.
Извор
повеќе изненадувања?Кој знае што смислиле сега претпоставувам ќе има и по другите градови :)

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
последно време мене ми е преку таквово веќе..секој втор ден нема ни нет ни тел и за да дојдат да поправат, им треба по два дена..за наредниот ден пак да снема..

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Кејблтел воведува уште еден новитет на македонскиот пазар - Upload- от кој за корисниците на овој оператор од средината на Јуни ќе изнесува до 1 Mbps.
Таман мислев ќе прочитам upload до 10 Mbps, они само 1. Среќа моја што сум на лан мрежа, иначе ќе го сркав :confused:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Ќе им го акнам модем од глава на овие. Ми падна вчера нет кај 18:30 и немав до денес кај 10:30 прееска.
После колку дена идат коа "ќе издадат налог да ме посетат и да видат што проблем имам"?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.520
Поени од реакции
2.657
Ќе им го акнам модем од глава на овие. Ми падна вчера нет кај 18:30 и немав до денес кај 10:30 прееска.
После колку дена идат коа "ќе издадат налог да ме посетат и да видат што проблем имам"?
Исто и кај мене а и кај многу другари тука во маало (Топанско) го имавме истиот проблем само кај мене не падна во 18.30 туку таму на полноќ и се до 11 сабајле денеска немавме ни нет ни телефон така да гарант имало некој поголем проблем али добро што го средија а баш сакав да им отидам во салон :)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Исто и кај мене а и кај многу другари тука во маало (Топанско) го имавме истиот проблем само кај мене не падна во 18.30 туку таму на полноќ и се до 11 сабајле денеска немавме ни нет ни телефон така да гарант имало некој поголем проблем али добро што го средија а баш сакав да им отидам во салон :)
Не само вчера-денес што немав. Како што имам пишано погоре, последниве денови нетов ми е катастрофа.
Премногу често паѓаше. Се надевам ќе се опраи, ако не се опраи утре ќе им одам во салон да се жалам. Не бива вака.

Не можам дота на раат да си играм. 10 партии почнав да ги играм, од сите 10 паднав.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.161
Поени од реакции
8.251
сабајлето кога станав у 08 немаше интернет, па дојде околку 10, па од 12 пак снема се до 15 и нешто,интернет и телефон јок, срека што не го префрлив бројот па не ке мозев да им се јавев, им вртам викам нема интернет, вика ке пратиме екипа, му викам што екипа ке пратиш,пола драчево нема интернет, тој ми вика па ти си прв што пријавил, па му викам како да ти се јават кога и телефоните не работат, ова се дешава од кога изби тој голем проблем пред 2 недели и вака нонстоп има проблеми.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
И мене денес ми е крш, до пола се лоадираат страниците, среќа не ми ни треба нешто нетов :) А торентите летаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom