Прво и основно,ова не е лично до тебе,еве и јас се ставам во истиот кош: За лања јадење први сме!
Се нешто не чинело,ако се гради зашто се гради,ако не се гради зашто не се гради,ако се прави зашто се прави и таканатаму....
Ајде,кога сме толку силни и пред се КУЛТУРНИ,ЕМАНЦИПИРАНИ,СО СОПСТВЕН ЛАЈФСТАЈЛ,КЛАБЕРИ,РОКЕРИ или АНТИтурбофолкери,ајде да се собереме да се изброиме колку сме па да видиме колку сме моќни.
Значи кај нас,а и скоrо секаде во светов одлучува мнозинството,масатa,пазарот,побарувачката и т.н.
Јас или Ти,не сме тие што одлучуваат. Јас и ти и уште неколку иљади (пак сме малку),имаме сенс и почит кон некои други култури,музички стилови,правци и слично. Ама нажалост твоите и моите сограѓани (многу повеќе од мене и тебе) го немаат тоа исто чувство и побуда кога има пее Цеца и кога им се "дере" Кејт Флинт.
Иначе за Чолич ако сака и цел форум нека се сврти против мене јас има да го бранам ко да е Мајкл Џексон. А ако ме праша некој зошто, има мал милион причини. Една од тие причини е што го слушала и баба ми,го слушам и јас и сеуште ако му се ПОДдигни малце курот насабајле,ја полни Маракана ко из шале. Нека повели друг! Следни причини ги има уште многу. Доколку бидам предизвикан,ќе дебатираме
Е па сега ти види! :smir: