Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Л-карнитин не ги разградува мастите. Тоа го прават ензими. Л-карнитин не ги ни топи мастите тоа го прават митохондриите. Л-карнитин е само носач на масти. Во теретана л-карнитин нема да ти даде сила бидејќи доминира анаеробен тренинг и битни се фосфатите системи (АТП и фосфокреатин). Л-карнитин нема ни да се активира ако ти треба пример 30 секунди да завршиш серија. Л-карнитин ќе ти даде повеќе енергија за кардио но не и во дигање тежини.

епа он кажа дека прави повеќе кардио

епа он кажа дека прави повеќе кардио
Нене прочитај подобро, вели дека му се намалени тежините на бенџ , стагнира на трицепс и нозе, а прави повеќе подобро кардиото иако веќе НЕ ЗЕМА Л-КАРНИТИН :)

Интересни постови за годишните времиња и нивното влијание на напредувањето.
Најдобрите билдери се во Калифорнија ина Флорида, незнам како тие успеваат да напредуваат на тоа време?!
Се е психа, исхрана (тип на калории) и одмор.
За почетниците, поготово оние што мекогаш подвежбале па сега се враќаат во теретана, секогаш се почнува од почеток. Ова е правило кое важи и за искусните билдери. Значи, полека и не секој ден.
Прочитав некаде дека метан и депо се ок како за прва шема??? Од тоа во комбинација со дека, појако и поштетно, нема. Дали и понатаму мислите дека како за прва шема во животот е ОК???
Gjoroski sepak jas na moja koza imam oseteno deka najveke napreduvam vo po neutralno vreme prolet i esen ....

И никој во тоа нема да може да те убеди, се додека ти самиот не успееш во тоа.

Ne e toa jas barem kako sto mislam ok eve Gjoroski kazuva taka i taka i e sig znae poveke od mene bez somnenie, no jas kako sto imam oseteno i poranalizirano znaci sepak moja teorija e deka prolet i esen ne se potis tolku temparaturata e odlicna i za vezbanje i za spienje i za jadenje dodeka na zimo poslabo si aktiven a na leto premnogu se potis i trosis....

Типците што биле во York Barbell во 30тите,40тите години од минатиот век вежбале во тешки услови. Зимно време немале греење во просторијата каде што вежбале. Имало само некоја мала печка на која ги загревале шипките дури ги прават почетните серии-загревачките и потоа преоѓале на ладните шипки и вежбале со нив. Од таму произлегле многу шампиони. Една од причините била бидејќи не цимолеле и додека други се жалеле овие си вежбале и напреднувале. На сите ни е жешко, ладно, тешко да вежбаме со полн интензитет некогаш, но ако се предадеме лесно тогаш зошто воопшто вежбаме.

Типците што биле во York Barbell во 30тите,40тите години од минатиот век вежбале во тешки услови. Зимно време немале греење во просторијата каде што вежбале. Имало само некоја мала печка на која ги загревале шипките дури ги прават почетните серии-загревачките и потоа преоѓале на ладните шипки и вежбале со нив. Од таму произлегле многу шампиони. Една од причините била бидејќи не цимолеле и додека други се жалеле овие си вежбале и напреднувале. На сите ни е жешко, ладно, тешко да вежбаме со полн интензитет некогаш, но ако се предадеме лесно тогаш зошто воопшто вежбаме.

Па то управо и ја кажем

Znaci pola od moeto vreme pominato vo teretana go imam pominato vo uslovi kade sto na zimo e ultra ladno vo podrum sme vezbale pa imalo napredok zborot mi bese za rast a ne za uslovi...

Znaci pola od moeto vreme pominato vo teretana go imam pominato vo uslovi kade sto na zimo e ultra ladno vo podrum sme vezbale pa imalo napredok zborot mi bese za rast a ne za uslovi...

и сеа демек нешо како роки балбоа 4 се осеќаш коа вежбаше во планиан на снег?

Znaci nikogas ne sum se osekal kako nekoj drug a i komentarov ti e izlisen a i nemozes da sfatis ocigledno za sto stanuva zbor jas kazav primer samo i za info nikogas ne me isnpirirale filmovi ako tebe toa ti bilo vodic ....

ти која ретарда си
тоа знаат тие што лично ме познаваат, преку форум тешко дека можеш на тој начин да го запознаеш човек...
но сепак, ти си дебилче и можеби имаш таква можност :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom