Se soglasuvam deka postovite se malce overblown... Mislam nardona banka posle TAT i sli4nite dubari zdravo gi drzi uzdite na finaniskiot sistem. Sigurno nema da dozvoli stopanska banka da iznesi eden kup pari i da gi prefrli na Narodna Banka Na grcija..Не, мислам дека е сосема обратно! Се шират информации за паника, те. панично да се вадат парите од Стопанска и Алфа.... Прво, парите во овие банки се осигурени во фондот за осигурување на штедни депозити 100% до 30,000 Евра.... второ, прочита што вели Богов за банките и за капиталот во РМ.... трето еве погоре ти кажа едно пријателче што ќе се случи ако се приближи те. доживее банкрот Грција.... Ако, ако ако!?, дали дали дали!?.... до бесвест! Ми нараснаа ко кокосови ораси читајки колку пати ако.... ако баба имаше туле ќе беше дедо! Знаеш, со години читам како Денарот ке девалвира, сега како Еврото ќе пропадне.... ми се гади од вакви работи!
Сите ќе пропаднат само нас ќе не биде! Смешки човече! Грција ке продавала за 50 милијарди, инаку ќе пропаднела!?.... Тие и имаат да речеме нешто и да продадат, за спас.... ние што ќе продадеме? Ташаците на Букефал и опашот од којно на Ѓорче? Упсссс... останаа само на лавовите и на којните од комитите пред Камениот.... Туку веќе кога го спомнав споменикот.... како го дигнаа Алекса на постаментот, така ми се чини правопропорционално ни расне патриотизмот и се повеќе Грција пропаѓа!?
И уште нешто ми е многу индикативно.... со 4 поста, пишуваш Грците ги чека колапс (банкрот на нивната нар. банка),па по домино ефект и нашиве банки со грчки капитал.... па со 4 поста едно друго пријателче пишува како си ги извадил парите од СТБ, бидејки не му била сигурна.... многу интересно! Чива агенда одработувате бе дечки? Извинете вака ама многу е очигледно? Оној батка навива за *словенечката* банка ѓоамити незнаел како се вика!
Ти бато? Од која банка си? Или си од фондовите? Од инвестициските фондови? Што предлагаш? Да чуваме пари у друга Банка или да инвестираме у Инвестициски фондови?! Ни едното ни другото!
Извинете! Ама СТБ останува највеча банк у РМ!
Baska berzata gi pobiva vakvite paniki.. akcijata na stopanska e malku pod najvisokata cena vo minatata godina. Prviot signal za nevolja ke se vidi tamu.