Кој е Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата Wolver1nE
  • Време на започнување Време на започнување
Забелешкат ти е на место требаше да напишам: како одамнешно паганстко време ... (бидејчи знаеш кога беше Мухаммед ас. во мека во неговото време па и другите пејгамбери кои ги испратил Аллах да го повикуваа нардодот во ислам тиее во што верувале во кипови , кукли и др.. мислам ова ти е јасно..)но ете сум направил грешка Единсвено кој не е наклонет кон грешење е Аллах (Бог) сите ниее на некој начин грешиме. ти благодарам што ме поправи...:smir:

Тоа тн дамнешно паганско време е сеуште тука - живо, здраво и мрда ;)

Аллах е еден и еддинсттвен,Соввршен вво ссекој поглед!Он е онној кој вве созздадде и ви дадде и ушши и оччи и срцце.Нашш ггосподдар и пасстир.
Јасс знамм саммо за негговата немерллива љуббов.За совршшен исллам.

Аллах е еден и еддинсттвен,Соввршен вво ссекој поглед!Он е онној кој вве созздадде и ви дадде и ушши и оччи и срцце.Нашш ггосподдар и пасстир.
Јасс знамм саммо за негговата немерллива љуббов.За совршшен исллам.
Амма иззгледда заббораввил да ни дадде моззок. :ROFLMAO:
А и лошши тасстатурри ни далл.

Имам рамислувано на оваа тема пред многу години, еве да претпоставиме дека хипотетички постои Бог кој е креатор на цел универзум. Според Дрејковата равенка, дел од Сагановите размислувања и пресметки и останатите истражувања големи се шансите да постојат и останати форми на живот во овај универзум или мултиверзум ама рековме Бог е креатор на се и овие останативе се под негова јурисдикција.
На планетава земја во моментов има 7 милијарди луѓе, и еве да бидам песимист нека има уште 50 милијарди други форми на живот кој го величаат Бог како креатор на универзумот, па срамота е Бог да ги сеграгира тие останати форми на живот од нас, зошто тој сите не сака.
Да претпоставиме дека Бог е во реално време со нас компатибилен и со останатите форми на живот и треба дали има навистина време да слуша секојдневно 50 милј. молби и молитви и да ги исполнува. Па тука имаш молби за петка по математика, состанок со црната од 2 клас, па добивка на лотарија итн итн. И Бог да сака нема врема да стаса и покрај што има ограничени работни часови во последниве 3-4000 години. , пример за мислиманите не работи во петок, за евреите во сабота, за христијаните во недела.
И плус и тој е душа треба да одмори, филмче да сметни на замунда, или што знам на лов и риболов некаде да мрдни.
Според моите размислувања ако постои Бог тој нашава планета ја смета како некое забаталено рандом село во Мариово што не ни вреди да го посети и да собери некој глас, барем се нема појавено на земјава 1500-600 години, така што јас одлучив да го игнонирам, ако е тој толку недоблесен да не се појави на нашата планета, зошто пак јас да му се молам секој ден и да се расфрлам со време, енергија и пари за да му удоволам.

Па тука имаш молби за петка по математика, состанок со црната од 2 клас, па добивка на лотарија итн итн.

То не са молби (молитви) туку са лични желби, кои Бог не е должен да ни ги исполни, иако не е исклучена и таа можност.

Ти да не си го замешал Бог со Бранко Црвенковски?

Б.Ц е папа, не му придивај толку големо значење.
--- надополнето: Jun 23, 2011 3:07 PM ---
То не са молби (молитви) туку са лични желби, кои Бог не е должен да ни ги исполни, иако не е исклучена и таа можност.
Што е разликата јас не знам? Ајде објасни ми разлика помеѓу молба и желба од христијански аспект?

Бог секогаш ги исполнува личните и неличните желби.
Тоа што не сме свесни за 95% од желбите си е друга работа.
A toa пак што се во конфликт со тие што свесно ги посакуваме се па трета.

KOJ e Bog.. site veri imaat mesija ama Bog nemaat pojma koj e i site pokazuvaat deka e na nebo okolu nas i nakoj zvezdite .
E sega prasanje koj sme nie pak nema odgovor koja e celta na naseto postoenje ne se znae .
Makedonoidi Mongoloidi I Negroidi tie se bazata na sekoja nacija verata deka sme nastanati od (voda i kal ,Makedon znaci zemja i voda)tuka ima nesto odgovoreno sto se svetite knigi mozebi nekoj patokaz po koj e pisan sekoj princip na rabotenje vo edno opstestvo pr.Ustav. dolga tema za sekakvo mislenje logika pred slepo vervanje site sme vernici a ne znaeme vo sto veruvame mislam ste gresime samo Boga ne gresi sekoj vek si nosi novi veruvanja veruvajte vo sebe i ke go otkriete koj e Bog zosto nie sme sovrsenstvoto bozjo.

Бог е бескраен и вечен...

„Јас Сум Лебот на животот. Кој доаѓа кај Мене нема да огладни и кој верува во Мене нема никогаш да ожедни“ (Јован 6:35).

Бог е спасителот, месијата, Бог е во секој од нас, можеме да го почувствуваме неговото присутство во нас. Јас сум Бог и секој од нас е Бог :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom