Кој е Бог?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Забелешкат ти е на место требаше да напишам: како одамнешно паганстко време ... (бидејчи знаеш кога беше Мухаммед ас. во мека во неговото време па и другите пејгамбери кои ги испратил Аллах да го повикуваа нардодот во ислам тиее во што верувале во кипови , кукли и др.. мислам ова ти е јасно..)но ете сум направил грешка Единсвено кој не е наклонет кон грешење е Аллах (Бог) сите ниее на некој начин грешиме. ти благодарам што ме поправи...:smir:
Тоа тн дамнешно паганско време е сеуште тука - живо, здраво и мрда ;)

S

smexy

Гостин
Аллах е еден и еддинсттвен,Соввршен вво ссекој поглед!Он е онној кој вве созздадде и ви дадде и ушши и оччи и срцце.Нашш ггосподдар и пасстир.
Јасс знамм саммо за негговата немерллива љуббов.За совршшен исллам.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.415
Поени од реакции
5.085
Аллах е еден и еддинсттвен,Соввршен вво ссекој поглед!Он е онној кој вве созздадде и ви дадде и ушши и оччи и срцце.Нашш ггосподдар и пасстир.
Јасс знамм саммо за негговата немерллива љуббов.За совршшен исллам.
Амма иззгледда заббораввил да ни дадде моззок. :ROFLMAO:
А и лошши тасстатурри ни далл.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Имам рамислувано на оваа тема пред многу години, еве да претпоставиме дека хипотетички постои Бог кој е креатор на цел универзум. Според Дрејковата равенка, дел од Сагановите размислувања и пресметки и останатите истражувања големи се шансите да постојат и останати форми на живот во овај универзум или мултиверзум ама рековме Бог е креатор на се и овие останативе се под негова јурисдикција.
На планетава земја во моментов има 7 милијарди луѓе, и еве да бидам песимист нека има уште 50 милијарди други форми на живот кој го величаат Бог како креатор на универзумот, па срамота е Бог да ги сеграгира тие останати форми на живот од нас, зошто тој сите не сака.
Да претпоставиме дека Бог е во реално време со нас компатибилен и со останатите форми на живот и треба дали има навистина време да слуша секојдневно 50 милј. молби и молитви и да ги исполнува. Па тука имаш молби за петка по математика, состанок со црната од 2 клас, па добивка на лотарија итн итн. И Бог да сака нема врема да стаса и покрај што има ограничени работни часови во последниве 3-4000 години. , пример за мислиманите не работи во петок, за евреите во сабота, за христијаните во недела.
И плус и тој е душа треба да одмори, филмче да сметни на замунда, или што знам на лов и риболов некаде да мрдни.
Според моите размислувања ако постои Бог тој нашава планета ја смета како некое забаталено рандом село во Мариово што не ни вреди да го посети и да собери некој глас, барем се нема појавено на земјава 1500-600 години, така што јас одлучив да го игнонирам, ако е тој толку недоблесен да не се појави на нашата планета, зошто пак јас да му се молам секој ден и да се расфрлам со време, енергија и пари за да му удоволам.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Па тука имаш молби за петка по математика, состанок со црната од 2 клас, па добивка на лотарија итн итн.
То не са молби (молитви) туку са лични желби, кои Бог не е должен да ни ги исполни, иако не е исклучена и таа можност.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ти да не си го замешал Бог со Бранко Црвенковски?
Б.Ц е папа, не му придивај толку големо значење.
--- надополнето: Jun 23, 2011 3:07 PM ---
То не са молби (молитви) туку са лични желби, кои Бог не е должен да ни ги исполни, иако не е исклучена и таа можност.
Што е разликата јас не знам? Ајде објасни ми разлика помеѓу молба и желба од христијански аспект?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Бог секогаш ги исполнува личните и неличните желби.
Тоа што не сме свесни за 95% од желбите си е друга работа.
A toa пак што се во конфликт со тие што свесно ги посакуваме се па трета.

Член од
10 јуни 2007
Мислења
84
Поени од реакции
4
KOJ e Bog.. site veri imaat mesija ama Bog nemaat pojma koj e i site pokazuvaat deka e na nebo okolu nas i nakoj zvezdite .
E sega prasanje koj sme nie pak nema odgovor koja e celta na naseto postoenje ne se znae .
Makedonoidi Mongoloidi I Negroidi tie se bazata na sekoja nacija verata deka sme nastanati od (voda i kal ,Makedon znaci zemja i voda)tuka ima nesto odgovoreno sto se svetite knigi mozebi nekoj patokaz po koj e pisan sekoj princip na rabotenje vo edno opstestvo pr.Ustav. dolga tema za sekakvo mislenje logika pred slepo vervanje site sme vernici a ne znaeme vo sto veruvame mislam ste gresime samo Boga ne gresi sekoj vek si nosi novi veruvanja veruvajte vo sebe i ke go otkriete koj e Bog zosto nie sme sovrsenstvoto bozjo.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Бог е бескраен и вечен...

„Јас Сум Лебот на животот. Кој доаѓа кај Мене нема да огладни и кој верува во Мене нема никогаш да ожедни“ (Јован 6:35).

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Бог е спасителот, месијата, Бог е во секој од нас, можеме да го почувствуваме неговото присутство во нас. Јас сум Бог и секој од нас е Бог :)

Kajgana Shop

На врв Bottom