Летни блокбастери 2011

Од кој летен блокбастер имате најголеми очекувања?

• Вкупно гласачи
    213

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
A што со Close encounters of the third kind,2001 Odyysey,Clockwork orange,Ghost in the shell,Total recall,Brazil,Back to the future,APEX,Mad Max...............
Уште дур го пишував претходниот пост знаев дека некој филм ми недостига , и да Одисејата ми ја комплетира листата на мои sci fi ремек дела :)
Значи , овие што ги напиша се навистина одлични парчиња од жанрот , со исклучок на тие што не сум ги гледала ,а Clockwork orange не можам да го сместам тука иако има одредени елементи , сепак не се работи за типичен sci fi филм , но неможе секој добар филм да се етикетизира како ремек дело . Овие филмови претставуваат врв на креативноста на режисерите , филмови на кои им е дадена една нова димензија и длабочина која недостасува кај преостанатите . Мислам дека кај сите гледачи и чувството е поинакво кога гледаат ремек дело .
Да се вратам на темава , гласав за Хари Потер , Кунг Фу Панда и Икс Мен .

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Еве уште еден блокбастер, базиран на стриповите на DC Comics кои ни се помалку познати :)

And another one...

А

Анноун

Гостин
според листава, не чека доста досадно лето ( на филмски план ) .
ќе ги гледам сигурно продолженијата на Hangover и Kung Fu Panda , бидејќи првите делови ми се допаднаа.
Најмногу ми се гледа хари потер последниот дел , да видам колку време ќе се тепа со ралф фајнс . прогнозирам 30 минути.

Супер 8 со сигурност ќе го гледам , а и поради позитивните критики и x-men ќе го зирнам , иако пред некое време бев убеден дека ќе го прескокнам.

другите не ми се мај кап оф тии , пиратите можеби ќе ги изгледам со друштво :)

П

Паган-др

Гостин
Од листата погоре ги гледав Fast Five и The Hangover 2, и сум пријатно изненаден. Поготово од Fast Five. Искрено, најмногу очекувам од First Class. Го немам гледано, ама имам поголеми очекувања за филмов.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.707
Поени од реакции
59.935
Во листата го заборавивме римејкот на Конан, со Дотраки батката од Game of Thrones. Типот е ѕвер, ма да мислам дека Конан без Шварци е како Рамбо без Сталоне... Видовме од примерот со Терминатор четврката. Се надевам дека ќе бидам изненаден пријатно. Излегува во август.

Член од
6 јануари 2009
Мислења
511
Поени од реакции
72
HTML:
http://www.youtube.com/watch?v=5NYt1qirBWg
Повелете ...........

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.549
Поени од реакции
15.037
Ја вчера ги изгледав Super 8 и The Hangover 2...

Ми остави впечаток многу добро сработениот кастинг за деца во Super 8... а, разбирам дека филмот е ретро, но многу некако додека го гледав се чувствував како да е веќе видено
и можеше без онаа патетика на крај, посебно заменикот кога го гушкаше синот и повторување на патетични реплики sick:

The Hangover 2 е солидно продолжение на првиот дел, но со полош квалитет... Јас сум во оние кои што ретко некое продолжение им било на ниво на првиот дел. Час ипол опуштање, на моменти ептен добро знае да насмее. Само некако премногу бизарно ми беше она со прстот. ’Индијанецот’ останува без прст, а тој радосен како да изгубил невиност... а, не прст.

Едитирано од џимеј: Фала шо ми го заеба филмот, ти го скрив малку мислењето, отсега ставај спојлери. На форумов да ко кажиш крајот е исто ко да си убил некого.

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Стварно не сте ми јасни како можете да ги гледате сега овие филмови. Ајде да речеш дека има некоа ептен приказна позади овие па да не се воздржиш и со TS или CAM снимки да ги гледаш, ама жално е филмовиве да се гледаат на такви снимки.
Патем дали има некој информации кога излегуваат филмовиве на ДВД, односно кога да се очекуваат добри снимки?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.707
Поени од реакции
59.935
Секој филм е приказна за себе, некој ќе излезе месец дена по премиерата, некој се чека со месеци. Најмногу се чекаше лани за Стар Трек колку што памтам, поминаа месеци откако излезе TS а немаше ДВД рип... Само трпение за вакви филмови. Некои може ќе дојдат и на кино.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Патем дали има некој информации кога излегуваат филмовиве на ДВД, односно кога да се очекуваат добри снимки?
ако не пишува на амазон, 90% не пишува ни на друго место
можеш за кој сакаш филм да си провериш, само го пишуваш името во срчот на амазон и таму пишува кога излага dvd/blu ray... ама некад не пишува :D

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
шо поголем буџет има филмот и поголема заработка на боксофис толку покасно излага.
иначе до сеа ништо изглеано, темава нека се преименува "Летни блокбастери 2011 - есенско рецензирање"
само тардови ги гледаат од самото излагање... sry за нив али така е, покрај такви ремек дела достапни и на блуреј да се мачам со овие, њет.

Kajgana Shop

На врв Bottom