Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Лудости пеери :)

Мартин, чим успеваат да се сликаат со Ајфел, ова ќе биде помал проблем.

Жалам, што нема да може и циганчиња да го јаваат.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Добро и ваков да биде постаментот ама да има пристапност за луѓето.. да можат пример спомен да имаат да се сликаат за странците мислам.
Вака тешко е да го сликаат само споменикот, а не пак да се сликаат они со него :)
а фонтаната? :) како ке отидат до горе? :)

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Можат да направат проширување на средината на Камени Мост и таму да се сликаат луѓето.:ROFLMAO:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
споменикот е лудница...одлчични пропорции, одлична изработка ОДЛИЧНО....

поставеноста е на исток ... каде изгрева СОНЦЕТО, а целата фонтана ке биде готова до роденденот на АЛЕКСАНДАР. пристигнати се и лавовите

H

HITCH

Гостин

Macedonian authorities have erected a controversial giant bronze statue of Alexander the Great astride his horse, Bucephalus, in the main square of the capital, Skopje.

Мене ПРЕМНОГУ ми се допаѓаат спомениците на Алексадар трети Македонецот и на Филип втори Македонецот. Прекрасно изработени.

Јане Сандански исто така е убаво направен!

Александар Македонски ПОВТОРНО јава!

M

Mario Gómez

Гостин
Многу убав споменик, гордост на Македонија, секаде каде ќе одам ќе се фалам со него. <3

Z

zmej gorjanin

Гостин
Новиот споменик на Филип, што ќе биде лоциран на плоштадот Карпошово Востание кој се наоѓа веднаш после Камени Мост, доколку не се лажам ќе биде поголем и од тој на Александар Македонски за два - три метра. Споменикот нема да биде на коњ туку во стоечка положба, а под него исто така ќе има војници од фалангата и филозофи (ваљда Аристотел) и исто така ќе биде во вид на фонтана. Ќе има и уште две фонтани со скулптури на истиот плоштад. Едната со скулптури од коњи, а на другата ќе има скулптури од мајки и деца.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Споменикот е Прекрасен, премногу сум задоволен што се постави Споменик на Нашиот најголем војсководец АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Macedonian authorities have erected a controversial giant bronze statue of Alexander the Great astride his horse, Bucephalus, in the main square of the capital, Skopje.

Мене ПРЕМНОГУ ми се допаѓаат спомениците на Алексадар трети Македонецот и на Филип втори Македонецот. Прекрасно изработени.

Јане Сандански исто така е убаво направен!

Александар Македонски ПОВТОРНО јава!
Although officially named "Warrior on a Horse", the statue's face closely resembles ancient depictions of Alexander, the warrior king born in Pella, northern Greece, who carved out an empire that reached the Himalayas before his death at age 32 in 323 BC.
:ROFLMAO:

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Горд сум денес што носам КРВ МАКЕДОНСКА !!! Кога поминав денес на плоштад ама буквално немав зборови кога го видов споменикот а можам да замислам како ќе биде кога ќе биде готова фонтаната и се пропратно околу ... МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА, ДА ЈА ЧУВА ГОСПОД И ДА Е ВЕКОВИТА !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom