Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.962

Класичен лешинар, што би рекол Латас, дечкото од 1:52 за време на репортажата на А1. Не, они не биле партија ... никако.

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Е бе резили е па таа женската после него вика " И не сме со цел за политичко здружување" вака нешто... Ех...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.722
Поени од реакции
31.812
do administratorot acid ., bidejki jas celo vreme bev nepristrasen ., a chitam tuka deka ti kako admin ., zafakash strana ili zboruvaj kako obichen chlen vo rubrikava ili pushti me i mene da diskutiram zatoa shto sum najneutralen ., vidi vamu admin si vakvi javni nastapi od takva pozicija ne se dozvoleni ni spored ustavot na forumot ., a kako obichen clenn pishuvaj shto sakash., :eek:

I

Iblis

Гостин
Е бе резили е па таа женската после него вика " И не сме со цел за политичко здружување" вака нешто... Ех...
Па може здружувањето и да не е политичко, ама затоа па да е партиско, има доста разлика меѓу двата поима! :coffee:
--- надополнето: Jun 20, 2011 7:00 PM ---
do administratorot acid ., bidejki jas celo vreme bev nepristrasen ., a chitam tuka deka ti kako admin ., zafakash strana ili zboruvaj kako obichen chlen vo rubrikava ili pushti me i mene da diskutiram zatoa shto sum najneutralen ., vidi vamu admin si vakvi javni nastapi od takva pozicija ne se dozvoleni ni spored ustavot na forumot ., a kako obichen clenn pishuvaj shto sakash., :eek:

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Вака гледано, штом почна да се фаќаш за сламка и да објаснуваш дека концертот што се одржа не успеа да „размрда неколкумина од публиката“, тогаш навистина веруваш дека концертот беше беспоентален, а со самото и глуп.
Јас ќе те замолам, да ми дадеш барем една причина за организирање на коцерт. АКо ми дадеш само една причина што држи вода, нема веќе да јадам бурек.
Друже си се утепал од пишување, ама да извиниш мене не ми се читаат есеи. Сакал лути се, сакал не. Башка и не ми се објаснува што-како-зошто-каде. Само едно ќе ти речам, не го поддржав концертот зошто сметам дека луѓето сами треба да им текне каква е ситуацијата, а не да се привлекуваат на овој начин. Поентата оти го поставив линкот е дека никој не дојде да се журка и забавува, туку да протестира. Опадна масовноста на протестот и тоа е факт, најверојатно заради тоа се реши на концерт, ама кога ќе видиш од друга страна терминот „украден пиштол“ е срамно да се лепи на млади луѓе, како и „таткото повикува да нема протести“, а братот и чичкото ги водат протестите, „вие сте од сдсм..соросоиди“... итн, итн. Медиумите, пишаните и телевизиските, го истурија целиот долен веш на нас и тоа неперен којзнае од кога, а и сега почнаа со контра-протест. Кој бе нормален човек прави контра-протест на протест против насилство !? За што ќе биде тој протест за насилство !?

Младите се упрпани до коска, а и родителите исто така. Некои поради закани да не изгубат работа не смеат да се појават на протест. Од друга страна за контра-протестот се викаа млади од вемеро со покани на фб, по мобилен и сл. и тие мораа да се појават да не загубат работа или да не и паднат во очи на партијата дека не вршат работи што им ги налага. Нели е тоа долно !? Кажи ми а !?

Повторувам не го поддржав концертот, но не го ни осудив. Оставив да видам дали стварно тој е потребен за младите да излезат од дома и да се свестат. Изгледа не беше доволен, оти не е потребно концерт за да се престрашат луѓето, него потребно е жена да им бае од уплав.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Контра-протести ццц, незнам шта речи!!!

Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
Irriducibili_87 ако не ти се протестира немораш, и ако сакаш да си искажеш мислење, слободно, форум е ова, ама жити се' прочитај некоја страна на назад пред да поставиш прашање, пошто човече досадни сте веќе, незнам дали ви е филм или некој намерно ве праќа тука или ве плаќа ама ич не си/сте интерсен/ни.
не се секирај,знам што пишувам.....туку вас што ви е филмот..
убаво си прашувам и објаснувам некоја работа,не знам што толку ви е трн во око тоа,демек ние глупи што прашуваме,а вие паметни што протестирате(ЗА ШТО)
--- надополнето: Jun 20, 2011 7:46 PM ---
Добро сега ке го тупиш овде цело време како тоа навивачите се обесправени и ке отекуваш муда за тоа ? уствари муабетов не се нити навивачите нити било која друга група.Затоа дај прекини жити се.
е што сега ЈАС не спаѓам во таа Малтретирана група,не сум доживела полициска бруталност,бидејќи не ме претепале до смрт!!
јас го тупам тоа како,СИТЕ треба да Протестираме против Полициската Бруталност,но вие овој немил инцидент да го искористите како добар повод за СЕВКУПЕН ПРОТЕСТ;
вие си пиете пиво кај Мајка Тереза,
парадирате со Че Гевари,
ви залепија политичка етикета,
дозволивте некои познати политичари и членови да ви го заземат местото........и ПОСЛЕ СЕ ЧУДИТЕ ЗАШТО ИМА ТОЛКАВ МАЛ ОДЗИВ НА НАРОД!!!
излегов на протест како Граѓанин кој бил малтретиран од Полиција:
-Физички(станица,марица модрици по грб)
-Психички(потпиши,малтретирање со судови и намирање на судски трошоци)

ТИ ЗАШТО СИ ДЕЛ ОД ТОЈ ПРОТЕСТ??
Да те видат,Да глумиш некој анархо-хипик филм,разочаран си зашто не ти дале да пиеш на клупа во парк,Бидејќи си ја слушнал песната ACAB!!!
--- надополнето: Jun 20, 2011 7:52 PM ---
Не сте вие ни за протести ни за ништо.. На овој му пречело оти другиов бил припадник на партија,третиот навивач,четвртиот наркоман,петтиот не сакал да биди во близина на шестиот.. Епа поделете си се во групи сите шо да ви речам друго..Наркоманите ваму, навивачите таму, овие онаму.. Али најважното е дека сите ја заборавивте причината поради која сте на протестот, а тоа е смртта на еден млад човек поради бруталноста на полициската единица Алфи. СТОП НА ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ,а не популаризирање на вашите идеи и цели.. Ебати македончето глупо..
истото го викам и јас.....
но како да им го објасниш ти тоа на "одлучувачката група" која Вика Навивачи и Навивачки групи НЕ САКАМЕ ДА БИДАТ ДЕЛ ОД ПРОТЕСТОТ!!!..........
Кој ФАКТОР е ТОЈ/ТАА/ТИЕ да УСЛОВУВА КОЈ СЕ МОЖЕ ДА ПРИСУСТВУВА НА ПРОТЕСТОТ??
Нели сите ќе протестираме КАКО ГРАЃАНИ,а не како членови на некои групи!!

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.298
Контра-протести на протести против полициската бруталност. Колку прост народ сме. За нас само 2 нуклеарки ако се доволно за да ја нема цела нација, па тек тогаш од нула да се почне за да биде нешто. Нема друго чаре.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Навивач_87, а каде бевте вие “измалтретираните“ досега да се побуните? Зошто не направивте вие порано протест? Па, може нешто ќе сменевте порано, можеби момчето немаше да го загуби животот ако вие на време се побуневте! Или вие протестирате на трибините можеби?

Вакви биле луѓето, такви биле, требало концерт, не требало... Па мајка му стара, протестот го прават луѓето што протестираат, а не вие што коментирате од страна! Ако ви пречи нешто, приклучете се и со своите идеи и залагање сменете што ви пречи - тоа е единствениот начин - да се вклучите - а не да давате инструкции на форум!

Инаку, се извинувам на колегите демонстранти што не бев активен деновиве... заглавен сум со испити, но ќе гледам да најдам време пак да се приклучам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кога се одржал овој контра протестов?

Иначе го знам фацава, овој Даниел, тој ако не е исполитизиран не знам кој е.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Кога се одржал овој контра протестов?

Иначе го знам фацава, овој Даниел, тој ако не е исполитизиран не знам кој е.
денес официјално од некои дебилчиња, неофицијално (а добро познато на сите) од УМС на ВМРО - ДПМНЕ

Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
Навивач_87, а каде бевте вие “измалтретираните“ досега да се побуните? Зошто не направивте вие порано протест? Па, може нешто ќе сменевте порано, можеби момчето немаше да го загуби животот ако вие на време се побуневте! Или вие протестирате на трибините можеби?
се влечкаме по судови,за некоја ризична утакмица те "Потсетуваат" дека не смееш да присутвуваш,ти земаа пасоши ,,,,,,,,,,,,,,е да ОВА ГО ПРАВИ ПОЛИЦИЈАТА,чудно но вистинито!!
Излеговме со соопштение до јавноста за нестручноста на Полицијата за Кале и Нерези,за репресијата што ја прават кога се гостува во Битола и ред други работи ...но како што би рекле вие,тоа и тоа НЕ Е ИСТО или Така ви Треба(n)

со самиот збор,се гледа КОЛКУ ЌЕ ПОДРЖИШ ти нешто такво.......како и да е Протестов Е КАПУТ

Ова на што ти личи.........џабе само се направи фраер(нецели 2 минути)

Гледам КОЛКУ НАРОД ГИ ПОДРЖИ ТОГАШ НАВИВАЧИТЕ против Репресијата од Полицијата........еве Имало,Каде бевте истите ВИЕ сега што продавате демагогии за полициска бруталност,ајде сите по дома се ПОСРАМОТИВТЕ

Член од
21 мај 2011
Мислења
165
Поени од реакции
77
На протестот следеше контра-протест, на контра-протестот следува контра-контра-протест, на контра-контра протесот следува контра- контра -контра протест......... И до каде вака??? Ова само во МК може да го има. Многу ми смета што некои демонстарнти сакаат да се делат меѓусебно (не одам на протест зашто има хипстери,има навивачи, има партиски членови, има педери и сл.) Па таму на протестите против полициска бруталност се протестира, а не пртив навивачи,хипстери,педри и сл. А бе јасно е ако ти се протестира, протестирај,а ако не што ја тупиш работата.За тие што не сакаат да протестираат ете има контра-протест. А коментарите против концертот се толку ограничени што не вреди да се коментираат.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Знаете што треба во Македонија? Младите да се кренат на протести против системот кој страшно лошо функционира. Да се кренат на протест против партиски послушници, против поттрчковци, против едноумие... Против се она што не опкружува во последно време. Незнам од кога почна навистина, но алармантно е , мислам дека вака никогаш не било, мене сериозно повеќе не ми се живее овде, пробувам да си ја замислам иднината ама неможам, нешто ме ограничува, нешто прави да биде невозможно да ја замислам... Народе, овде нешто не штима, ова не се протести организирани од сдсм, лдп, дпа, ом и незнам веќе кој... Во последно време имаше премногу протести, тоа е знак огромен дека на народот му е преку глава дојдено. Ај да престанеме да грицкаме семки пред компјутер и да се кренеме за нашите права, да не дозволиме никој да не етикетира како членови од било која партија, само затоа што сме решиле да го кренеме гласот за нашите загрозени права!
Ќе треба да излеземе 0,01% од Македонците...

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101

контра протест против исполитизираниот 2 неделен протест, значи на денешниов протест се раздвоивте тие што не сте од партија, тоа го поздравувам!(y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom