MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Објективно објаснување - само тоа прифаќам, никакво заземање на ставови, што се однесува до религија.
Ај подобјасни троa, како можит субејткот да имат објективно објаснувајне, pls?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Објективно објаснување - само тоа прифаќам, никакво заземање на ставови, што се однесува до религија.
Ај подобјасни троa, како можит субејткот да имат објективно објаснувајне, pls?![]()
Можам да му објаснам од каков аспект тргнува другарката на училиште, дека сме настанале од Адам и Ева, и од каков аспект тргнувам јас, дека сме настанале од мајмуни, но, никогаш нема да му кажам ,,јас сум во право,,.
Ај да не ве цитирам сите по ред.
Значи - детето уво не го боли за Исус, Мухамед, Адам, Ева, Ное, Авраам итн. Освен ако ние не го натераме да му биде гајле. Исто е и со соѕвездија, животни, вода, медицина, образование итн. Детето го учи тоа што му го пласираме да го научи. И ако не пласирам религија, нема да го интересира, до оној момент кога во школо прв пат некој ќе донесе јајце за Велигден
Детето за репер си ги зема родителите, па ако јас не сум религиозна големи се шансите и тоа да не биде религиозно, што мене ми се допаѓа. Но сигурно нема да му трубам против истите. Можам да му објаснам од каков аспект тргнува другарката на училиште, дека сме настанале од Адам и Ева, и од каков аспект тргнувам јас, дека сме настанале од мајмуни, но, никогаш нема да му кажам ,,јас сум во право,,.
Читај ја девојката, Мики. Веќе кажа како би му објаснала на детето.. еве, ќе ти цитирам за да не се мачиш многу:
Мислам дека доволно јасно се има искажано.
Читај ја девојката, Мики. Веќе кажа како би му објаснала на детето.. еве, ќе ти цитирам за да не се мачиш многу:
Мислам дека доволно јасно се има искажано.
Прво и основно, ако членката на форумов веќе има дете или деца, то значи дека одамна не е „девојка„.
Второ, се обратив до неа лично, а не до Тебе, така да не се лускузирај со одговарање на прашања кои не се до Тебе упатени.
И трето, ако некој изложи различни видувања за едно и исто прашање, а притоа не даде никаков одговор, глумејќи објективност, тоа не значи дека таквиот воспитувач станал објективен. Од нејзиниот пост (постови) уште од Вселената се чита нејзината намера да не го воспита своето дете во религозен, туку во овосветовен дух, криејќи се зад намерата за „објективно„ воспитување на своето дете/деца...![]()
Прво, како што разбрав досега, членката сеуште нема деца, значи е девојка. А дали е тоа воопшто важно во дискусијава?
Второ, навистина се извинувам господине Мики што по некоја случајност пишувам на јавен форум, на отворена дискусија.
Трето, на сите прашања не може да се даде точен одговор. Заради тоа, подобро е да се остават неодговорени, отколку да се кажува се’ и сешто и воедно да се пласира како Точно.
едит: што е толку лошо во воспитувањето на децата во нерелигиозен дух?
Ќе сакаш да посочиш каде е тоа (освен таа збирката еврејски раскази такозвана библија) пишува тоа?одговараат...), но на сите прашања кои се од животно значење, може да е одговори.
4. Лошото во воспитувањето во нерелигиозен дух е повеќестраната повратна спрега и последиците кои се случуваат ради воспитувањето во духот од атеизмот. На таа тема, и Црквата и социлогијата имаат напишано купишта книги со реални сознанија за штетноста од тоа воспитување.
Ќе сакаш да посочиш каде е тоа (освен таа збирката еврејски раскази такозвана библија) пишува тоа?
браво од 19 ти век. Да не доцниш 2 века?„Тоа„ е посочено во записите од Светие Оци од 19-от, но и во објавените текстови од современите богослови.
Дел од нив се лесно достапни на линков:
http://www.pravoslavni-odgovor.com/Svet_oko_nas/svet_oko_nas.htm
1. Напишав „...ако има деца...„, но секако дека нема да ја прашам дали ими или нема.
2. Може да е важно, а може и да не е.
3. Не велам дека на сите прашања може да се одговори (еве, јас пршаувам на форумов ама не ми одговараат...), но на сите прашања кои се од животно значење, може да е одговори.
4. Лошото во воспитувањето во нерелигиозен дух е повеќестраната повратна спрега и последиците кои се случуваат ради воспитувањето во духот од атеизмот. На таа тема, и Црквата и социлогијата имаат напишано купишта книги со реални сознанија за штетноста од тоа воспитување.
браво од 19 ти век. Да не доцниш 2 века?
И повторно твоите омилени СПЦ? да не си ја згрешил ти црквата?
Па...твојот начин на воспитување на дете ми делува прилично лукаво на прв поглед...
Еден нема кој што стварно и со сигурност знае како и кога настанала земјата со живиот свет на неа а уште помалку пак за настанокот на универзумот така да што и да им кажеш на децата ќе ги излажеш и ќе им пренесеш шпекулации а не проверен факт. Кој вика дека знае лаже.
Јас ќе им кажам дека не знам (за настанокот на хомо сапиенс знам нешто ама и тоа е недоволно) а ако со медитации или со некое чудо откријат сами нека ми кажат и мене.
Се друго е лук и вода и перење мозок.
Инаку се согласувам, децата најчесто ја копираат вербата или системот од родителите.
Ај подобјасни троa, како можит субејткот да имат објективно објаснувајне, pls?![]()
едит: што е толку лошо во воспитувањето на децата во нерелигиозен дух?
Јас секогаш кога сум со пациент имаме субјективен разговор меѓу нас двајца...
За волја на вистината на оваа изјава морам да реагирам, овој Атеист што ти реплицира, нема да го каже тоа, а познавам и дузина други кои не би го рекле тоа.Атеистите ќе кажат - 100% сме мајмуни......