Doctor Who

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Ја прати некој новата сезона?
Последната епизода беше мадафака.:D
Ептен добра епизода, конечно дознавме која е Ривер Сонг, и испадна дека всушност го погодивме нејзиниот идентитет уште од почетокот на сезоната (што и не беше многу тешко да се погоди)...За Мофат можам да кажам дека обожава да ги започне епизодите со тотален хаос, да те натера да се прашуваш дали гледаш Доктор Ху, или си ја погрешил серијата...Имаше некои cringеworthy ствари (Headless monks, I mean come on), ама тие работи секогаш биле присутни во серијава и не се некој голем проблем. Се на се задоволен сум од тоа како досега се одвиваше сезоната. :)
Ама ете пак сега се појави еден проблем....It seems we would have to wait until Autumn for the next episode :eek:
Не знам зошто одлучиле така, досега секогаш сезоните се давале без прекин :confused:

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Која сезона е сега оваа 5 или 6?

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Let's kill Hitler :)
искрено последниве епизоди од оваа сезона и не ме воодушевиа(освен The Imposible Astronaut),ама сепак дознавме која е Ривер,тоа е важно и мислам дека Матт пак докажа дека Тенант е заменлив и тоа како.
Џеронимо!

I

Intex

Гостин
Let's kill Hitler :)
искрено последниве епизоди од оваа сезона и не ме воодушевиа(освен The Imposible Astronaut),ама сепак дознавме која е Ривер,тоа е важно и мислам дека Матт пак докажа дека Тенант е заменлив и тоа како.
Џеронимо!
Тенант е незаменлив? Јесте, е најдобриот Доктор досега, ама не можеш двата да ги споредуваш, бидејќи имаат сосем различни карактеристики како инкарнации на Докторот.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
ептен ми е глупо што англичаниве почнаа ко американциве.....кој ќе чека 4 месеци бееее :/.......иначе Мофат е гениј ! ДЕФИНИТИВНО ! иако после 5та епизода беше малку преочигледно за тоа кое е девојчето.....за последната епизода очекував малку повеќе спектаклуарност, меѓутоа финишот надохнади за се....е сеа, мене ми е што премногу обработија во досегашнава сезона, а за понатаму не знам ни ја шо да очекувам xD...иначе. британциве биле незадоволни од мофат ( бил премногу предвидлив ) -.- ! така да, можно е од идната сезона да биди сменет....исто така очекувајте наредната ( или еве по наредната ) сезона да му биде последна на Мат Смит. Човекот е феноменален и направи бум и...и....и....шо ти знам уште шо не ! Направи прв пат во историјата др. Ху да биде гледана во САД ( така да, видете колку е добар ).....а секој добар го сменуваат во моментите коа е најдобар.....исто така очекувајте дека ќе следат, се потешки ситуација за Ејми и Рори ( најверојатно по крајов на сезонава, докторот ќе има нови придружници ).....кај да е, може да се очекува и смртта на Ривер Сонг ( сеа од коа и го знаеме идентитетот, нема многу останата за нејзе во др.ху :/ )....а и докторот ќе „умре“ во блиска иднина ( не ја заборавајте impossible astronaut, докторот „умре“ со фацата на Мат Смит......Искрено, и ова се само погаѓања, ама до сеа некако, на таму ми одат работите....Како и да е, не очекува ACTION-PACKED PERIOD FULL OF MYSTERY TWISTS AND DRAMA !!! CAN'T WAIT FOR AUTUMN ;)

I

Intex

Гостин
ептен ми е глупо што англичаниве почнаа ко американциве.....кој ќе чека 4 месеци бееее :/.......иначе Мофат е гениј ! ДЕФИНИТИВНО ! иако после 5та епизода беше малку преочигледно за тоа кое е девојчето.....за последната епизода очекував малку повеќе спектаклуарност, меѓутоа финишот надохнади за се....е сеа, мене ми е што премногу обработија во досегашнава сезона, а за понатаму не знам ни ја шо да очекувам xD...иначе. британциве биле незадоволни од мофат ( бил премногу предвидлив ) -.- ! така да, можно е од идната сезона да биди сменет....исто така очекувајте наредната ( или еве по наредната ) сезона да му биде последна на Мат Смит. Човекот е феноменален и направи бум и...и....и....шо ти знам уште шо не ! Направи прв пат во историјата др. Ху да биде гледана во САД ( така да, видете колку е добар ).....а секој добар го сменуваат во моментите коа е најдобар.....исто така очекувајте дека ќе следат, се потешки ситуација за Ејми и Рори ( најверојатно по крајов на сезонава, докторот ќе има нови придружници ).....кај да е, може да се очекува и смртта на Ривер Сонг ( сеа од коа и го знаеме идентитетот, нема многу останата за нејзе во др.ху :/ )....а и докторот ќе „умре“ во блиска иднина ( не ја заборавајте impossible astronaut, докторот „умре“ со фацата на Мат Смит......Искрено, и ова се само погаѓања, ама до сеа некако, на таму ми одат работите....Како и да е, не очекува ACTION-PACKED PERIOD FULL OF MYSTERY TWISTS AND DRAMA !!! CAN'T WAIT FOR AUTUMN ;)
Претходната сезона на Мофат беше предвидлива? Дали во еден момент од последните епизоди знаеше шо воопшто се случува? Кај Мофат исто многу ми се допаѓа шо дејствието го дава збркано на Мементо начин дури понекогаш. Плус ги скрши сите правила на Доктор Ху како серија. Порано немаше мистерии кои се влечкаа цела сезона. Ако е предвидлив, Британците се значи со ај кју над 150 сите, а не се, верувај.
Мет Смит - да, цар, буквално. Без разлика шо у фацата е таман за сечење буреци, има харизма во дечкото. И не гледам лошо ако биде сменет после 4 цели сезони (претходната, оваа и +2)
Рори на времето го мразев, сега ми има интересен пошто е у супер хироу стајл.:D
Ејми - ах, ќе ја женам цурата. lol Нема талент за глумење, ама како појава е ѕверотиња. :D

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Треба да земам нов HDD и да ги спуштам сите сезони.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
Претходната сезона на Мофат беше предвидлива? Дали во еден момент од последните епизоди знаеше шо воопшто се случува? Кај Мофат исто многу ми се допаѓа шо дејствието го дава збркано на Мементо начин дури понекогаш. Плус ги скрши сите правила на Доктор Ху како серија. Порано немаше мистерии кои се влечкаа цела сезона. Ако е предвидлив, Британците се значи со ај кју над 150 сите, а не се, верувај.
Мет Смит - да, цар, буквално. Без разлика шо у фацата е таман за сечење буреци, има харизма во дечкото. И не гледам лошо ако биде сменет после 4 цели сезони (претходната, оваа и +2)
Рори на времето го мразев, сега ми има интересен пошто е у супер хироу стајл.:D
Ејми - ах, ќе ја женам цурата. lol Нема талент за глумење, ама како појава е ѕверотиња. :D
и ја врска немав....затоа последнава сезона е дефинитвно TOP 3 ALL TIME FAVORITE SEASONS....во врска со рори...да...и мене ми беше антипатичен на почеток, али последнава сезона ( т.е. од Pandorica Opens па наваму ), ко да стана МАЖ, конечно :p Ејми, стварно врска нема од глумење, али ликот и е феноменално осмислен......сепак за целиот овај успех дефинитивно е заслужна добрата хемија шо ја имаат сите заедно :)...искрено се надевам дека вака и ќе продлжи да биде серијата, се подобра и подобра.....Мофат да си остане, а за Ривер нека пишуваат што поголеми сценарија. Одамна не сум бил олку во исчекување за нова сезона.... ME LIKES IT A LOT :)

I

Intex

Гостин
Мофат да си остане, а за Ривер нека пишуваат што поголеми сценарија. Одамна не сум бил олку во исчекување за нова сезона.... ME LIKES IT A LOT :)
Ривер е лик на Мофат за кој се имаат многу поголеми планови, него ли за Рори и Ејми.
Другото, мислам дека ликот на возрасната Ривер (тој шо го гледаме сега) нема уште долго да биде во серијата пошто и се ближи крајот, дека е возрасна, ама нели шо е нејзино минато е иднина на Докторот, па он ќе ја има како регуларен компањон во некоја од наредните сезони, ама некоја нејзина помлада верзија, таа која ќе ја жени Докторот.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Едвај чекам да ја гледам осмата епизода од новава сезона , седмата беше болиглава. Насловот на осмата е ептен заебан : Let's Kill Hitler....

Член од
19 октомври 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Луге оваа серија веке ја гледам 6 години и можам да кажам дека е најдобра серија како ја прекинаа на Канал 5 јас постојано сум активен и немам пропуштено ниту .........една епизода па имам еден предлог зошто да не направиме група на друштевените мрежи да се емитува повторно оваа серија бидејки е одлична за сите возрасти а и .публиката гледам дека е желна за англиски и научно-фантастични серии секој што се согласува овој предлог нека пише на форумот да ја покренеме пак серијата Doctor Who.Btw мислев дека сум единствениот фан на серијата но се излажав.Eve i link za serijata koj saka da ja gleda sekoja epizoda a novata 7 sezona e vo Januar-Februar 2012 god http://watchseries.eu/serie/doctor_who :) pozz

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Сега и со филм Doctor Who, но којзне кога ќе го пуштат/снимаат. :( Иначе ќе има уште продолженија на серијата?

Kajgana Shop

На врв Bottom