Doctor Who

I

Intex

Гостин
Многу јака серија, пред 2 месеци ги почнав да ги гледам (од 2005та натака) и можам да кажам дека се многу интересни. Сега следно ми е за гледање сезона 5 со Matt Smith. Предходните доктори беа добри, посебно David Tennant. И после The End of Time (Christmas special - дел 1 и New Year's special - дел 2), неможам да дочекам да ги догледам. Саундтракот од серијава е исто многу јак (посебно 3та и 4та сезона), респект за Murray Gold.

п.с. Torchwood е spin-off серија направена од Russell T. Davies (Doctor Who од 2005-2010) со актери од организацијата на Торчвуд. Главен актер Captain Jack Harkness (т.е. The face of boe). Немам гледано ни една епизода, но планирам после 6та сезона од Doctor Who да ги почнам. :)
За повеќе инфо. за серијава, кликни тука!
Ги имаш гледано специјалките меѓу првите 3 сезони?

Е сега имаш после 4-та сезона вака:

1. The next doctor (25. 12. 2008) - Божиќна специјалка
2. Planet of the dead (11. 04. 2009) - Велигденска специјалка
3. The waters of Mars (15. 11. 2009) - по повод некој си празник шо имаат енглезите појма немам
4. The end of time Part 1 (25. 12. 2009) - Божиќна специјалка
5. The end of time Part 2 (01. 01. 2010) - Новогодишна специјалка

Петтата специјалка е последна со Тенант.

После имаш 5-та сезона со Мет Смит, божиќна на 25.12.2010 со него, и сега шеста почна.

За Торчвуд имам негативно мислење. РТД е хомосексуалец, и сите недозволени изветоперени сценарија кои ги имал за Доктор Ху ги вметнал таму, пошто Ху е проект кој трае скоро 50 години и некои идеи без разлика колку и да се иновативни не се дозволени да се вметнат.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
^пред некое време ја гледав енд оф тајм 1 и 2 и супер беше,тогаш се случува регенерацијата кога докторот се менува од теннат во мат

alex_death

To be or not to be!
Член од
10 октомври 2008
Мислења
583
Поени од реакции
90
Ги имаш гледано специјалките меѓу првите 3 сезони?

Е сега имаш после 4-та сезона вака:

1. The next doctor (25. 12. 2008) - Божиќна специјалка
2. Planet of the dead (11. 04. 2009) - Велигденска специјалка
3. The waters of Mars (15. 11. 2009) - по повод некој си празник шо имаат енглезите појма немам
4. The end of time Part 1 (25. 12. 2009) - Божиќна специјалка
5. The end of time Part 2 (01. 01. 2010) - Новогодишна специјалка

Петтата специјалка е последна со Тенант.

После имаш 5-та сезона со Мет Смит, божиќна на 25.12.2010 со него, и сега шеста почна.
Знам, ги имам гледано сите Specials. :)
Инаку за Waters on Mars, на есен е излезен. Ама The end of time (првиот дел и вториот) беа најјаки Specials. :)

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
179
Поени од реакции
107
Мислам дека ги имам гледано барем 90% од новиве што излегоа, и како серија многу е јака :)

исто многу добра е поврзаноста со 'Bad Wolf' (така беше? :)) уште од самиот почеток :)

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Сезонава започна одлично со многу добра прва епизода, а сега од кога ја изгледав и вторава неможам да дочекам да видам што е следно. Мофат очигледно знае што прави со серијава. На моменти работите изгледаа премногу комплицирани(збунувачки дури), ама тоа и се очекува од една ваква серија. Ај да се воздржам од понатамошни коментари за да не напишам некој спојлер, тие што ја пратите серијава редовно пишете од кога ќе ја изгледате епизодава(ако веќе не сте ја изгледале)...не е лошо да се развие дискусија на темава :helou:

I

Intex

Гостин
Сезонава започна одлично со многу добра прва епизода, а сега од кога ја изгледав и вторава неможам да дочекам да видам што е следно. Мофат очигледно знае што прави со серијава. На моменти работите изгледаа премногу комплицирани(збунувачки дури), ама тоа и се очекува од една ваква серија. Ај да се воздржам од понатамошни коментари за да не напишам некој спојлер, тие што ја пратите серијава редовно пишете од кога ќе ја изгледате епизодава(ако веќе не сте ја изгледале)...не е лошо да се развие дискусија на темава :helou:
Ја гледав пред пола саат.

:vozbud::vozbud:

Очигледно ја плеснал Ејми.:D ... истовремено ми се вртат уште милион други теории за кое е девојчето.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Очигледно ја плеснал Ејми.:D ... истовремено ми се вртат уште милион други теории за кое е девојчето.
The Doctor FTW :vozbud:
Ако е тоа случајот, ептен би ми било жал за Рори...Ама не верувам дека стварно тоа дете е на Докторот. Јас мислам дека тоа девојчето што се регенерираше на крајот од епизодата:vozbud:, е всушност дете на Докторот и Ривер, дека не е поврзано со детето на Ејми. That's one theory for now...
Ама тогаш се поставува прашањето зошто Ејми ја имаше на слика во домот за деца. Можеби девојчето е ќерка на Ејми, но тоа што има моќ да се регенерира како сите господари на времето не мора автоматски да значи дека Докторот и е татко. Можеби тардисот имал некакво влијание врз бременоста на Ејми...уште една теорија:raz:

I

Intex

Гостин
The Doctor FTW :vozbud:
Ако е тоа случајот, ептен би ми било жал за Рори...Ама не верувам дека стварно тоа дете е на Докторот. Јас мислам дека тоа девојчето што се регенерираше на крајот од епизодата:vozbud:, е всушност дете на Докторот и Ривер, дека не е поврзано со детето на Ејми. That's one theory for now...
Ама тогаш се поставува прашањето зошто Ејми ја имаше на слика во домот за деца. Можеби девојчето е ќерка на Ејми, но тоа што има моќ да се регенерира како сите господари на времето не мора автоматски да значи дека Докторот и е татко. Можеби тардисот имал некакво влијание врз бременоста на Ејми...уште една теорија:raz:
Или детето е некој сосем друг временски господар, Романа пример која се регенерирала во детска форма.
Или како шо кажа Тардисот влијаел. Или нешто сосем шеснајсто.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Ок беше третава епизода, оценка 7/10 од мене.
Можеби на прв поглед изгледа како да не донесе ништо ново, и дека значително ја забави приказната. Но знаеме дека секогаш имало такви епизоди во серијата, и според мене потребни се. И самиот доктор на крајот од втората рече дека им треба мал одмор. Не може во секоја епизода да го спасуваат целиот свет(или универзум), нели!?:tv:
Ми се допадна и најавата за наредната епизода, па ќе видиме што ќе биде :vozbud:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
мило ми е што гледам и други фанови на др. Ху...од коа ја загледав лани на канал 5....одма на нет си ги изгледав сите епизоди ( од почеток до крај )..и каде каде, новиве се подобри ( според мене ).......во врска со докторите.....секоја чест на еклстоун што успеа да го оживее овој лик, али според мене, крис, воопшто не е погоден за улогата на доктор...... следно....тенант, дефинитивно најдобро го одслика докторот....зошто ?....епа ја имаше онаа „докторска“ страна, меѓутоа кога се бараше, знаеше да биди badass...затоа, Респекат :Р ....АМА....екипата што беше со него со исклучок на дона, беше катастрофа...ретко кога целосно екипата да се погоди и да биди добра....таква реткост според мене беше the family of blood....и сеа....ете ви го мат смит...најмлад, анонимец ама го направи др. Ху....ФЕНОМЕНАЛЕН ( не дека не беше ).....му даде многу поголема доза на флертување и хаотичност, кое според мене би бил голем дел од некаква личност која живее 900 и кусур години, го знае цел универзум, и одвреме на време е осамен и му е досадно...така да nice job with it matt ;)....исто така, екипата во последниве две сезони е феноменлана....ајми и рори се типичен пар, и даваат доза на реалност врз сето ова.....меѓутоа, шлаг на тортата е ривер....односно она што долго го чекав после првата сезона со тенант, која всушност е ривер.....( лично сметам, дека во ривер сонг лежи еден цел нови серијал како што беше онај за сара џејн ).....

во врска со новата сезона..нз што да речам, освен го имаше до сега најдобриот почеток ДЕФИНИТИВНО.....а коа веќе сме кај теории за детето, не би ме чудело да е the master....:D....го нема веќе долго време, а it's about time for him to show up...:)

некој рече дека тенант не бил доволно докторски во поглед на облеката....епа вака, малку час по историја.....секој лорд на одредена возраст си одредува име за себе.....докторот всушност го одбрал името доктор ( вистинско име му го знае само ривер, а и самиот тој :Р ).....иначе, неговиот лик е повеќе професорски отколку докторски...така да....облеката на тенант беше spott-on....

како и да е...МАТ СМИТ за мене останува до сеа најдобриот др. Ху...ако има некој прашања..слободно нека повели :)

--- надополнето ---

иначе еве зошто новите сериајли ми се подобри од старите.....сите стари серијали се базираа на ова...doctor vs master ...погледнете на што мислам :D

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
^ Добра теорија ти е таа за девојчето, we'll see....
Се согласувам и за нова серија за Ривер, има доста материјал кој можат да го искористат!
Тоа Comic Relief-от го имам гледано одамна, знам дека The Master имал многу поважна улога тогаш како archenemy на Докторот, ама пак затоа ги немам изгледано старите серијали. Добро е што имаме тука некој кој што ги изгледал, ако ми текне некогаш нешто ќе поставувам прашања :helou:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
последната епизода....the doctor's wife.....уште една епизода со полно мистерии :)...гледајте ја :D

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
^ Ја изгледав уште ноќеска. Многу добра епизода, иначе напишана од Neil Gaiman. Овој пат не одведоа дури надвор од универзумот :vozbud:
Can't wait for the next episode. It seems it's going to be a scary one!

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Или детето е некој сосем друг временски господар, Романа пример која се регенерирала во детска форма.
Или како шо кажа Тардисот влијаел. Или нешто сосем шеснајсто.
Или пак може е оваа.... doctor-who-stamp-cover-episode-6-2008-the-doctors-daughter.jpg

Почнав да ги гледам новите со Мат...бев скептик но добро испадна.

Но некако карактерот ми е сменет (што е и очекувано ,нормално) сега докторот некако повеќе се сомнева , не ми е сигурен,не е како што го глумеше Давид ,како да е малку поглуп.

Не е важно мислам дека го нашле правиот човек.
Сепак Давид беше ВРВОТ и не верувам дека некој ќе го престигне.

I

Intex

Гостин
Ја прати некој новата сезона?
Последната епизода беше мадафака.:D

Kajgana Shop

На врв Bottom