Doctor Who

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Уште сме двајца без тројца на форумов што ја гледаме серијава?!
Одличен почеток на новата сезона, Moffat си ја знае ептен добро работата, колку и да им пречи на некои фанови кај мене стекна огромна почит уште од Blink, и никогаш не ја изгуби.
Него ја се си мислев Oswin ќе биде новата придружничка, али ете што се деси.

P.S. Никогаш нема да ми здосади да ја гледам Karen Gillan. :love:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Вечер ќе си ја изгледам на раат убаво. Едвај чекав да излезе.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Уште сме двајца без тројца на форумов што ја гледаме серијава?!
Одличен почеток на новата сезона, Moffat си ја знае ептен добро работата, колку и да им пречи на некои фанови кај мене стекна огромна почит уште од Blink, и никогаш не ја изгуби.
Него ја се си мислев Oswin ќе биде новата придружничка, али ете што се деси.

P.S. Никогаш нема да ми здосади да ја гледам Karen Gillan. :love:
Вечер ќе си ја изгледам на раат убаво. Едвај чекав да излезе.
Оти сте последни на странава ве цитирам. Во план ми е да ја почнам, од кога да почнам, која година, со кој доктор, all that? Oд 2005та? И таму се мењаат докториве, или се рачуна таа од 69та па наваму? Како оди тоа?

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Оти сте последни на странава ве цитирам. Во план ми е да ја почнам, од кога да почнам, која година, со кој доктор, all that? Oд 2005та? И таму се мењаат докториве, или се рачуна таа од 69та па наваму? Како оди тоа?
Почни ја од 2005, се смета како посебна серија (reboot, revived series) иако во основа е истата серија.
Првата сезона е со деветиот доктор, Christopher Eccleston, али направена е да можеш да се вклопиш и без да ги имаш гледано старите серијали (и јас ги немам гледано сите, многу се 26 сезони).

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Почни ја од 2005, се смета како посебна серија (reboot, revived series) иако во основа е истата серија.
Првата сезона е со деветиот доктор, Christopher Eccleston, али направена е да можеш да се вклопиш и без да ги имаш гледано старите серијали (и јас ги немам гледано сите, многу се 26 сезони).
A како се надоврзува со Torchwood? Oсвен што e aкроним од Doctor Who.
Дека ја почнав и ко пародија ми се виде, не ја можев..

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Во втората сезона имаше епизода за настанокот на Torchwood, и се појавуваат од време на време низ серијата. А Jack од Torchwood пак е прилично важен лик во Doctor Who.
Mожеби изгледа детска на моменти (ипак е family show), ама со причина е култна серија во Британија, сите ја гледаат таму, затоа и толку време има издржано да се емитува.
Basically, има ептен лоши епизоди, али кога се добри се најдобри што може.
Ако можеш да пројдеш преку тоа ќе ти се исплати ептен, и онака серијата вистински почнува во втората сезона.

P.S. I don't say this just so I could get you to watch it, thus having someone to discuss it with, that is the truth...:)

• Ми се допаѓа
Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
И ја почнав пред извесно време да ја глеам, сеа при крај на втора сезона сум.

Би ти препорачал да ја скокнеш првата сезона, докторот е тапа, продукцијата е далеку полоша од наредните сезони и епизодите се некако досадни и едвај се догледуваат... Ќе ти се створи лоша слика за серијата..
Јас ја изглеав као ај демек нема да скокам, цела ќе си ја почнам од почеток (иако ми беше препорачана без прва сезона да ја глеам).
Со Тенант од 2ра сезона е веќе друга прича.

Ако се мислиш дали воопшто да ја глеаш серијава пушти некој спешл или 3х10 епизодата :)

• Ми се допаѓа
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
И ја почнав пред извесно време да ја глеам, сеа при крај на втора сезона сум.

Би ти препорачал да ја скокнеш првата сезона, докторот е тапа, продукцијата е далеку полоша од наредните сезони и епизодите се некако досадни и едвај се догледуваат... Ќе ти се створи лоша слика за серијата..
Јас ја изглеав као ај демек нема да скокам, цела ќе си ја почнам од почеток (иако ми беше препорачана без прва сезона да ја глеам).
Со Тенант од 2ра сезона е веќе друга прича.

Ако се мислиш дали воопшто да ја глеаш серијава пушти некој спешл или 3х10 епизодата :)
Последните 6 епизоди од трета сезона се врвот од Тенант :).Со новиов доктор немам изгледано ниедна епизода, ама ми изгледа како достојна замена.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
Последните 6 епизоди од трета сезона се врвот од Тенант :).Со новиов доктор немам изгледано ниедна епизода, ама ми изгледа како достојна замена.
Брат ми ептен се фура на докторов, па горе-доле од што ме спојлеришал знам коа се добрите епизоди :pos:

Само еден спешл иам глеано со Мет Смит, неможам да оценам..
Наводно боље storyline имале епизодите со Мет Смит, па ако на некој му фалел Тенант сигурно и тоа компензирало:)

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Брат ми ептен се фура на докторов, па горе-доле од што ме спојлеришал знам коа се добрите епизоди :pos:

Само еден спешл иам глеано со Мет Смит, неможам да оценам..
Наводно боље storyline имале епизодите со Мет Смит, па ако на некој му фалел Тенант сигурно и тоа компензирало:)
А која ти е омилена: Роуз или Марта?
Дона не ја вклучувам во споредбава, тешка лудача е :icon_lol:.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
А јас некако не ја бендисувам Torchwood, која му доаѓа нешто како Spin-off на Dr. Who. Сум гледал неколку епизоди, па немам поцелосен увид за комплетно да ја оценувам серијата, но тоа што го видов - просечност. Тој Jack поминуваше како релативно значаен спореден лик кај докторот, но како носител на нова серија, малку потешко, според мене.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
А која ти е омилена: Роуз или Марта?
Дона не ја вклучувам во споредбава, тешка лудача е :icon_lol:.
Марта, иако не сум баш по цркињите :pos: Разликата у глума е евидентна :)

У прва сезона Роуз ми беше симпатична, ама у втора сезона некако ради сценаристите ми стана поодбивна :)

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Марта, иако не сум баш по цркињите :pos: Разликата у глума е евидентна :)

У прва сезона Роуз ми беше симпатична, ама у втора сезона некако ради сценаристите ми стана поодбивна :)
Јас глумата не ја ни забележувам многу.Како лик Марта е подобро креирана и разработена, ама пусти мерак за Роуз...:love:

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Живна темава. :icon_lol:

Тоа дека подобар storyline има Matt Smith најмногу се должи на фактот што од 5тата сезона си замина Russel T. Davies и неговото место како главен сценарист и продуцент го превзеде Stephen Moffat (секако и претходно он ги пишуваше најдобрите епизоди). Инаку Moffat е и креатор на Sherlock и уште неколку други успешни британски серии, така да е веќе поприлично докажан сценарист. Навика му е да создава ептен компликувани storylines, некогаш и претерува, but it works for me.

А во однос на дискусијата за придружничките, неможам да се одлучам. Martha веројатно беше најдобро одглумена. Donna was bonkers, интересна ми беше. Amy is a real eye candy, не здосадува. И нормално тука е Rose, која што ја имаше таа посебна врска со омилениот ни Tennant, така да неодлучен сум по тоа прашање.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Ау, одлична.

Напротив, мене засега ми се допаѓа и прва сезона (при крај сум). Тоа "лошото" ми ја прави одлична. Како класика ми е.

А јас некако не ја бендисувам Torchwood, која му доаѓа нешто како Spin-off на Dr. Who. Сум гледал неколку епизоди, па немам поцелосен увид за комплетно да ја оценувам серијата, но тоа што го видов - просечност. Тој Jack поминуваше како релативно значаен спореден лик кај докторот, но како носител на нова серија, малку потешко, според мене.
Јас изгледав 3 епизоди од Torchwood и ја баталав. Ептен лоша лоша ми беше. Ама еве ми стои, дека планирав Dr. Who па ќе ме интересира.
Башка огромна е, одличен квалитет.

Kajgana Shop

На врв Bottom