Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

B

bucebbb

Гостин
Гледајте го Dogville, ако сакате европска кинематогра
Гледајте го Dogville, ако сакате европска кинематографија, уникатен и забеган филм :)

+ 100000000 затоа неможам да гледам филмови од Азиско подрачје, од 20 дали во еден има асална глума...
A DOGVILLE go gledav vo kino mileniu uste koga izleze na skopski festival se davase prviot den vo veceren termin, filmot mislam deka e danski od danski reziser i e so nikol kidman mnogu dobar film nema zbor, da se vidi kakvi sme nie lugeto u stvari;)

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Гледајте го Dogville, ако сакате европска кинематографија, уникатен и забеган филм :)
Кога некогаш ќе видам некој филм кој што сакам да го гледам, а во моментот не сум во можност, го додавам во My Movies на IMDb. И искрено, ми се собра и не баш така мал број на филмови, па фатив да ги гледам по азбучен ред :LOL:
Anyways...сакав да кажам дека и Dogville го имам на листата (еден прилично долг период) па најверојатно ќе го изгледам деновиве ;)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Кога некогаш ќе видам некој филм кој што сакам да го гледам, а во моментот не сум во можност, го додавам во My Movies на IMDb. И искрено, ми се собра и не баш така мал број на филмови, па фатив да ги гледам по азбучен ред :LOL:
Anyways...сакав да кажам дека и Dogville го имам на листата (еден прилично долг период) па најверојатно ќе го изгледам деновиве ;)
Nice, никогаш не сум се сетил да ја користам листата на Imdb, а за Dogville, мора да бидеш спремен на нешто поинакво, и да го изгледаш до крај по секоја цена, потоа ќе можеш да дадеш оцена, не избрзувај :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
Исто од погоре, мааааалку ми фалеше да го изгасам Dogville. Копиљ бев и не ценев многу. Глупо ми стоеше, али испадна јак. Како и да е, гледан. Болиглава, исто и The Secret in Their Eyes уште по оскари кога беше. :) А Dogtooth, не ми е, стaен во watchlist. Ваљда за таква листа на IMDb зборите погоре. Дека друго е мислам My Movies.

Денес како за Сабота, со маалку алкохол во мене ќе се впуштам на некој моронски клише комедија романса. Ми се гледа глуп, да можам другите да ги разликувам. :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Sorry за убацување али сакам да го предложам El orfanato за дискусија во темата во која моментално се пишува за V for vendetta.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
А Dogtooth, не ми е, стaен во watchlist. Ваљда за таква листа на IMDb зборите погоре. Дека друго е мислам My Movies.
Yes indeed, ама watchlist-от мислам дека е понова алатка на IMDb, не се сеќавам дали воопшто и ја имаше кога повеќето од овие филмови јас ги ставав во My Movies (but I could be wrong :oops:)...Како и да е сега почнав да ја проучувам па ќе видам дали е попрактична од My Movies, на која намената и е ваква, и досега ми беше доста корисна :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
+ 100000000 затоа неможам да гледам филмови од Азиско подрачје, од 20 дали во еден има асална глума...
...да ѕирнеше некои добри филмови со Tony Leung -
In The Mood For Love, 2046, Chungking Express (В. Кар Ваи)
Lust, Caution (од Анг Ли)
Infernal Affairs
...? :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Oсвем последниот, ништо друго стварно добро немам гледано од поглед на глума...ок, тука делата на Акира се двојат.

Со Леунг имам гледан некој, но многу одамна, не се сеќавам баш за кои наслови се работи.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Се гледа дека си нов ама нема да се прославиш со вакви постови :)
Тоа е само минималистичка, пост-модернистичка рецензија со троа егзистенцијалистички зачин...:D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Како што еднаш пишав порано занесен сум од азиското кино ама овојпат по многуте корејски решив да сменам малце и да изгледам и еден кинески филм. И една скајп-другарка од Кина ми го препорача Ip Man (2008)

И самата оценка на имдб е доволна препорака да го погледнете филмов, посебно оние кои малку од малку сакаат филмови со боречки вештини. Одлично снимен, со драматични случувања, многу добри борбени сцени, како што читав на вики многу малку биле користени жици, јажиња, при снимањето пошто и главниот актер и самиот практикува боречки вештини па не му било посебен проблем снимањето на сцените. Инаку станува збор за биографски филм за еден од најголемите кунг-фу учители во Кина. Случувањата се во периодот пред и за време на Втората Светска Војна кога Јапонија ја напаѓа Кина. Јапонците дури и му нудат на Ip Man да ја тренира јапонската армија, што овој нормално го одбива. Погледнете што се случува потоа :)

П.С. И стандардно за кинеска...многу убаа женичка има Ip Man-ов :)

П.П.С. Уште на крај кога прочитав дека царов бил и учител на Брус Ли.... :)
Последното требаше да ти биде прво во рецензијата. Заборави уште да кажеш (може и не знаеш) дека филмов има три дела, од кои едниот беше prequel или така нешто... Малку збунувачки редослед имаа па заборавив кој е кој.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
И В. Кар Ваи снима филм за Ip man - The Grandmasters (2012). Требаше да биде готов за Канскиов фестивал, ама пошто (типично за него) бајги импровизира и снима без сценарио, заглави, па го одложи за нареднава година. Кореограф е Woo-ping Yuen , кој ја изработи кореографијата и за Iron Monkey (и режисер), Crouching Tiger Hidden Dragon, Matrix, Kill Bill...

Н

'Никола'

Гостин
Вал Килмер, што ти се случи бре човек?

Еј од кога го немав видено, не знаев дека на ништо не личел сега.:(

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Вал Килмер, што ти се случи бре човек?

Еј од кога го немав видено, не знаев дека на ништо не личел сега.:(
Угојио се...ама никој не може со Мики Рурк :( Каков е у Passion Play (вери ступид муви бај д веј), лицено - глина...sick:

Kajgana Shop

На врв Bottom