Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
И ти си смешен со твоите постови кои изгледа ги пишуваш без да размислаш шо пишаш исто как шо пишаше оти Вардар ќе остане во 1ва лига сигурно(тоа ти го кажа).

Не е смешно и жално во 1ва лига да игре клуб во кој се е како што треба,од финансии до организација и што уложува во фудбалот. Жално е да играат тимови кои едвај врзуваат крај со крај,во кој секоја недела има штрајкови за плати и рати,кои немаат опрема за тренинг и тренираат на терени кои се бетер од ниви. Миравци има еден од најубавите стадиони(мислам на тревната површина) во Македонија и исто така играат фудбал за око како што кажа некој погоре. И НЕ Е НИШТО СМЕШНО ДА НАСТАПУВААТ ВО 1ва ЛИГА. Самиот факт дека се пласираа во 1МФЛ укажува на тоа дека се вложувало во тој тим и има РЕЗУЛТАТИ! :)
Џабе се објаснуваш баце, не искусиле а на форум сите стручњаци...

Скопје - Миравци 0-3(70 минута) хахахахха,пак ке играме со педерите во втора лига ама најсмешно е што клуб како Миравци дојде време да ига во прва лига!!

MIravci si ima stabilen sponzor i mladi igraci kako od Miravci taka i od okolijata bolje Miravci nego mestacine Skopje

Само го претставив моето мислење. Во ниеден мој коментар не кажав навредлив збор кон тебе. Нема ни сега да се спуштам на твоето ниво, иако очигледно немаш друг начин и вештина за да воспоставиш квалитетна форумска комуникација.

Стварно незнам зошто толку ти е важно да ги убедиш сите, а најмногу самиот себе си, дека всушност Работнички е градскиот ривал на Вардар, кога што и да напишеш тука, секој на кого Вардар му е во срцето повеќе ќе се израдува на триумф над Шверцерите, т.е фудбалскиот клуб за кого навиваат.
И со која цел ги спомнуваш годините, кога Слога е формирана 1927год. и има доволно богата меѓусебна фудбалска историја со Вардар.
Според твоиве историски споредби... денес градско дерби и ривалитет постои помеѓу Шкендија и Ренова, наместо помеѓу Шкендија и Тетекс, затоа што се борат за титула, а не затоа што нивните навивачки групи дишат за престиж во нивниот меѓусебен дуел.

Ама ок - освен тебе, никој друг што го сака Вардар нема поим што збори.
sloga ima bogata megjusebna istorija na rivalstvo so vardar,isto kolku sto ima beli mecki na pelister!!!
izvini ali vakvi analiticari kako tebe treba zadolzitelno da odat posle skolska sezona na dopolnitelna nastava,nema drugo za da ti vleze nesto vo praznata glava!
jas so pametni lugje znam da debatiram,so vakvi kako tebe imam problem...
p.s. koga fk rabotnicki i fk vardar imale jako gradsko rivalstvo sigurno dedo ti od sto bil mnogu zapalen za utakmici edvaj odvoil vreme da go naprai tatko ti(dokolku ste so poteklo od skopje)...
p.p.s. ne nastanale sportskite klubovi zaradi navivacite,tuku obratno!!! zemi ovaa lekcija ubavo podnauci ja ,utre ke te proveram sto si zapamtil!

sloga ima bogata megjusebna istorija na rivalstvo so vardar,isto kolku sto ima beli mecki na pelister!!!
izvini ali vakvi analiticari kako tebe treba zadolzitelno da odat posle skolska sezona na dopolnitelna nastava,nema drugo za da ti vleze nesto vo praznata glava!
p.s. koga fk rabotnicki i fk vardar imale jako gradsko rivalstvo sigurno dedo ti od sto bil mnogu zapalen za utakmici edvaj odvoil vreme da go naprai tatko ti(dokolku ste so poteklo od skopje)...
p.p.s. ne nastanale sportskite klubovi zaradi navivacite,tuku obratno!!! zemi ovaa lekcija ubavo podnauci ja ,utre ke te proveram sto si zapamtil!
Вистина е во ми8натото најголемо Скопско дерби било Вардар-Работнички. Се полнеле стадионите и се останато...
Мечевите со Слога го добија епитетот дерби откако се разшежтија случлувањата со Ши**ариве низ македонија...
Се е на база на национализам, и ништо друго...
Баш ми е мило што Скопје паѓа со нас. Паднавме и ние, ама нека пукне од мака и Калц!
Иначе не боли тоа што Влатче отиде во Работнички, туку тоа што не излажа. Викаше сто посто доаѓам во Вардар, ако се вратам во МК тоа ќе биде само Вардар... Море гони се во три лепе пичке материне...
--- надополнето: Jun 8, 2011 7:20 PM ---
Искрено, не се замарам, сами сме криви, јас видов дечки со Комити блузони (врзани околу половина да се чита тоа Комити, само незнам со кој памет, беше 40 степени надвор) и маици, дур има такви ствари ќе не етикетираат сите
Јас вчера не видов со маици Комити а имаше барем 30-тина членови... Од ЦПБ повеќето носеа обележја, едниот имаше и фантомка. Денес исто немаше со реквизити од Комити, имаше двајца со маица ФК Вардар и со маица РК Вардар, додека ЦПБ денес носеа уште повеќе обележја. Фа истотака вчера не носеа обележја :)
Глупо е што баш нас не посочуваат...
Нека кажат навивачките групи од Скопје, а не КОмити...

Почнаа играчиве да ве слушаат значи... хмм ... Уан Лефт.....Хус Некст !!!

Почнаа играчиве да ве слушаат значи... хмм ... Уан Лефт.....Хус Некст !!!
Кои играчи бе, он не игра во Вардар едно осум години веќе....
--- надополнето: Jun 8, 2011 10:41 PM ---
BTW Бојан георгиевски е изгледа првиот играч кој го напушта бродот и најверојатно заминува во металург...

Кои играчи бе, он не игра во Вардар едно осум години веќе....
--- надополнето: Jun 8, 2011 10:41 PM ---
BTW Бојан георгиевски е изгледа првиот играч кој го напушта бродот и најверојатно заминува во металург...

Потпиша денеска..

Опамети го таму, врзи му по некој шамар :D
Ми рече дека највероватно ке си иде,али уште не се знае каде! Ај утре ке го прашам дали потпишал со Металург,иначе Брацо изјави дека и во втора лига ке не води и најави враќање експресно во прва лига!

Од тие најави на брацо јајцата ми отекоа.....
Нека донесе сеа уше некој бразилец, на местото на Георгиевски, Пандовски, Настевски Ѓурѓевиќ па можда и ќе видиме пак прва лига...

1.ГФК Тиквеш
2.ФК Вардар
3.ФК Пелистер
4.ФК Победа Јуниор
...5.ФК Беласица
6.ФК Локомотива
7.ФК Еуро Милк
8.ФК Охрид Лоте
9.ФК Скопје
10.ФК Ринија
11.ФК Влазрими
12.ФК Руфеја
13.ФК Осогово
14.ФК Дрита
15.ФК Кораб
и победникот од М.Г.Петров-Маџари

Kakva vtora liga ludnica :D

1.ГФК Тиквеш
2.ФК Вардар
3.ФК Пелистер
4.ФК Победа Јуниор
...5.ФК Беласица
6.ФК Локомотива
7.ФК Еуро Милк
8.ФК Охрид Лоте
9.ФК Скопје
10.ФК Ринија
11.ФК Влазрими
12.ФК Руфеја
13.ФК Осогово
14.ФК Дрита
15.ФК Кораб
и победникот од М.Г.Петров-Маџари

Kakva vtora liga ludnica :D

mmm... dobra i neizvesna ke bide slednata sezona vo 2 liga ... So Gjorce Petrov ako ke vlezi ke bide po interesno..
Na terenite na Korab @ Drita ( Bogovinje ) @ Rufeja ke bide PEKOL za site gostinski ekipi ..

Дефинитивно Бојан Ѓорѓиевски потпиша со Металург, има и официјално на нивната страна.

ПС
kire inter, стануваш смешен веќе со твоиве 1000000%-тни инсајдерски информации, ќе има проширување, ќе ни ги вратат трите бода, сега Брацо експресно ќе не враќал во прва. Е фала му многу, откако најголемитот срам од 1991-ва навака ни го приреди!!! Да му кажеш на твојот Брале да дојде да ми касне од ку.ов малку може ли, се да му се изнае.ам јас на него, копиле шумадиско!!!
Уште еден ваков инсајдерски пост од тебе, јас на следниот конкурс на Кајгана ќе се пријавам за модератор и ќе те банирам доживотно од форумов !!!

Дефинитивно Бојан Ѓорѓиевски потпиша со Металург, има и официјално на нивната страна.

ПС
kire inter, стануваш смешен веќе со твоиве 1000000%-тни инсајдерски информации, ќе има проширување, ќе ни ги вратат трите бода, сега Брацо експресно ќе не враќал во прва. Е фала му многу, откако најголемитот срам од 1991-ва навака ни го приреди!!! Да му кажеш на твојот Брале да дојде да ми касне од ку.ов малку може ли, се да му се изнае.ам јас на него, копиле шумадиско!!!
Уште еден ваков инсајдерски пост од тебе, јас на следниот конкурс на Кајгана ќе се пријавам за модератор и ќе те банирам доживотно од форумов !!!
Епа мене така ми кажаа бе друже,што е до мене сите нека идат у курац више! Не мораш веќе да им веруваш на моите мислења,никој не те тера ни да ги читаш!

Ако не друго, форумов барем е идеална можност за тие што немаат можност на друго место да ги лечат своите фрустрации и да го презентираат своето домашно воспитување.
Безизмерно сум благодарен што имам можност да дискутирам со толку интелигентна личност како тебе, што ме просветлуваш и ми делиш вакви фудбалски лекции.
Слободно живеј си во минатото и уживај си во градското дерби (следнава сезона за жал не) меѓу Вардар и Работнички. Најди ги Романтичари, Легија5 или било кои во црвено-бел дрес и интерактирај го со нив твоето ривалство кое што го чувствуваш кон нивниот клуб.
И не ми реплицирај повеќе, немам намера да комуницирам на толку ниско ниво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom