Македонска фудбалска репрезентација

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
mozda togas nemalo paraziti od tipot na clenot pogore sto posle eden debitantski mec,na 21 godisno momce,koj mozam da zamislam kako se cuvstvuval sinoka,da mu pcue Sestra.Da ti ebam kulturata togas sto ja imaat nekoi
Сите ги пцујат, не гледаш? Еден го пцуе Пандев, друг го пцуе Илчо, трет го пцуе Јонуз... фудбал е јбг, ако не се испцуеш сега, кога? :)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Najdi mi post/mislenje posle debitantskiot mec na Shaqiri ve dresot na MKD,pa togas moze da prodolzime so muabetot . A za so Napredok i Lokomotiva site onie sto igraa sinoka spagaat vo takva grupa,a i ti prodolzi da se tesis vo "nekvalitetite" na Buba.
Bozem sekoj 4 godini ne ima vo svetski/evropski prvenstva pa ostana ti da kazes za kvalitetite na najdobriot igrac vo nasata liga . I sto e do mene odma neka go brkat od reprezentacija,neka tera u nekoj evropski klub pa ako moze neka igra za Albanija,bar tamu nema da mu pcujat sestra.
More i Ronaldinho ne e za ovde,kad tu je Sumi kapetanot :ROFLMAO:
Кога Шаќири дебитираше форумов не постоеше од кај да ти најдам пост ?
И не мењај тема одговори ми на тоа што го пишав.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Колку гледачи имаше официјално?

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
mozda togas nemalo paraziti od tipot na clenot pogore sto posle eden debitantski mec,na 21 godisno momce,koj mozam da zamislam kako se cuvstvuval sinoka,da mu pcue Sestra.Da ti ebam kulturata togas sto ja imaat nekoi
Прво не вреѓај зошто не те навредив тебе лично.
Второ ти бе за култура ми збориш ? Без да те вреѓам лично тебе ти почнуваш да ме вреѓаш и збориш за култура ?!?
--- надополнето: Jun 5, 2011 12:57 PM ---
Колку гледачи имаше официјално?
Сигурно имаше 32/33.000 ... :)
--- надополнето: Jun 5, 2011 12:58 PM ---
Прво не вреѓај зошто не те навредив тебе лично.
Второ ти бе за култура ми збориш ? Без да те вреѓам лично тебе ти почнуваш да ме вреѓаш и збориш за култура ?!?
И да да не забоавм најди го првото мислење мое после утакмицата и види дали само него го хејтав.
--- надополнето: Jun 5, 2011 12:57 PM ---

Сигурно имаше 32/33.000 ... :)

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
so kad tu je Sumi kapetanot :ROFLMAO:
Немој ти за култура да збориш жити се , прво одма лупаш глупост капетан е човек одговорен за брод , капитен е лидерот на екипа без разлика фудбалска, ракометна итн... значи ВИЕ неможете за култура да збориете :cenzura:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Тетова не си свесен како сум се радвел кога влезе Буба место Илчо трупон.И како дебитант може да се каже дека беше солиден а за одличен му тре подршка од средина а таква во Македонија ќе почекаме уште многу години.Се враќаше и назад а и акции се одвии преку него а во Мкд реп 90% од играчите се плашат од чување топка.Исто жал ми е за Богатинов,прими 2 гола на душа на одбраната на неговот деби.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.979
Поени од реакции
7.119
Јонуз: Прво анализа, после ќе видиме за оставка

Која анализа црни Јонузе!?!?!? Па ти да направеше било каква “анализа“ пред почетокот на квалификациите, ако воопшто си способен за нешто такво, можда и немаше да паднеме до ова дереџе. Што има да се анализира кога резултатите кажуваат сами за себе. Да имавме барем победа со Ерменија дома и нерешени со Русија и Ирска и да издржевме 0-0 со Словачка нагости, пак ќе бевме во игра сега ќе имавме 9 бода колку толку ќе имавме за што да играме до крајот на квалификациите. Вака може само да ја наместиме со Андора, барем да земиме некоја пара и ние и ти. Како да ти се малку 2000 евра плата месечно!?!?!?!?!

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.895
Поени од реакции
30.816
Стадионот е одличен, целиот беше исполнет освен делот за гостите.
Играта не ја коментирам пошто стварно немам зборови за тоа што го видов (а не видов ништо) али затоа атмосферата на трибините беше одлична.
ПС Шуми дај бе оди си дај место на некој млад играч и така не те бива.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.754
Поени од реакции
1.023
Јонуз: Прво анализа, после ќе видиме за оставка

Која анализа црни Јонузе!?!?!? Па ти да направеше било каква “анализа“ пред почетокот на квалификациите, ако воопшто си способен за нешто такво, можда и немаше да паднеме до ова дереџе. Што има да се анализира кога резултатите кажуваат сами за себе. Да имавме барем победа со Ерменија дома и нерешени со Русија и Ирска и да издржевме 0-0 со Словачка нагости, пак ќе бевме во игра сега ќе имавме 9 бода колку толку ќе имавме за што да играме до крајот на квалификациите. Вака може само да ја наместиме со Андора, барем да земиме некоја пара и ние и ти. Како да ти се малку 2000 евра плата месечно!?!?!?!?!
Грешка си , 5 000 си крка месечно а не 2 000 ... не верувам да е до толку будала да се откажи од толкава месечна плата ... а за репрезентацијата баш го заболе , знае дека нема да го сменат па ако треба и последни во групата да бидеме .

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.979
Поени од реакции
7.119
Грешка си , 5 000 си крка месечно а не 2 000 ... не верувам да е до толку будала да се откажи од толкава месечна плата ... а за репрезентацијата баш го заболе , знае дека нема да го сменат па ако треба и последни во групата да бидеме .
5000 !?!?!? :eek: Ohhhh my fucking GOD?!?!? Па затоа бе браќа вака нервозата на нас паѓа. Место тој деноноќно да трага, бара играчи, да спрема тактики, да бара совети од постари, поискусни колеги, да направи и спроведи програма за репрезентацијата......тој сигурно вози некое џипиште Ауди Q100 од 50 000 е :(

А верувам никој немаше да му замери ако сега табелата беше ваква:

1. Русија 11
2.Словачка 11
3. Ирска 11
4. Македонија 9
5. Ерменија 7
6. Андора 0

туку и напротив супер интересно ќе беше до крајот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мислам дека само нашиов не оди да гледа фудбалери по натпревари, дури и на Свазиленд менаџерот се ангажира.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Нема што да се анализира одма нека си иде.Јас од кога знам за нашава репрезентација никогаш не сме биле волку слаби.Никогаш не сме биле некоја којзнае каква репрезентација но сме се носеле со големи имиња како Англија и Холандија се оставало срце на терен на гратски претходните генерации гинеа на терен овие сега како се погодија се некој муфљаци никој за ништо не ги бива.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.979
Поени од реакции
7.119
Мислам дека само нашиов не оди да гледа фудбалери по натпревари, дури и на Свазиленд менаџерот се ангажира.
И уште еден податок кој можда малкумина го знаат. За следниот термин за вторник/среда ние сме слободни и беше најавуван пријателски натпревар со Словенија кај нив, на нивното мало убаво стадионче во Марибор. Арно ама утакмицата е откажана. Зошто?!? Па сигурен сум дека им текнало на Словенциве: добро бе која конкуренција е Македонија ние, екипа која се бориме за пласман на ЕП, да играме пријателска со нив?!? А можда и пари сме им барале, ништо чудно :LOL:. Ај тоа што се откажало се откажало, не можеше да се најде замена?!!?!? Па макар и со Бугарија еве тие се исто слободни. Направи комбинација пола/пола со младинската репрезентација и пробувај, барај играчи. Тие ништо :notworthy:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Аман со тие муабети не ги бива па не ги бива проблемот со тимските спортови во Македонија е што првенствено нема темелна организација сакаме преку ноќ успеси. За добра куќа треба и добри темели, школи спонзори, цела структура луѓе што ќе работат и што ќе имаат за цел нешто да постигнат кај нас тие што се на функции се уништија и влегоа за лични интереси.

Kajgana Shop

На врв Bottom