A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
торентите од замунда на кабелтел идат како од лан мрежа да симињаш.. ептен брзо одат !!
Затоа што се од лан мрежа. Cabletel е бугарски провајдер, а бидејќи и Замунда е од Бугарија, и нормално, повеќето корисници се од Бугарија - конекцијата меѓу корисниците е ЛАН (10 Mbps). Затоа тие што имаат интернет 10 Mbps, симнуваат со 2 MBps затоа што имаат 10 Mbps плус од лан мрежа. Јас на пример имам интернет од 4 Mbps, ама кога симињам од Замунда симињам со 1.5 MBps (добивам 1 мегабајт плус преку лан).

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Затоа што се од лан мрежа. Cabletel е бугарски провајдер, а бидејќи и Замунда е од Бугарија, и нормално, повеќето корисници се од Бугарија - конекцијата меѓу корисниците е ЛАН (10 Mbps). Затоа тие што имаат интернет 10 Mbps, симнуваат со 2 MBps затоа што имаат 10 Mbps плус од лан мрежа. Јас на пример имам интернет од 4 Mbps, ама кога симињам од Замунда симињам со 1.5 MBps (добивам 1 мегабајт плус преку лан).
е така.. гледаш како си знаеш :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Златни кејблтел. Интернетот им е совршенство. До сега во 3 месеци само еднаш (пред една недела негде) се случи интернет да немам и тоа само 1 саат беше дефектот. Се јавив ми рекоа екипа е на терен, кај нас е дефектот.
Си средија и пак си лета интернетот.
За разлика од он.нет (до пред 3 месеци кај што бев) ова е интернет во права смисла на зборот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Златни кејблтел. Интернетот им е совршенство. До сега во 3 месеци само еднаш (пред една недела негде) се случи интернет да немам и тоа само 1 саат беше дефектот. Се јавив ми рекоа екипа е на терен, кај нас е дефектот.
Си средија и пак си лета интернетот.
За разлика од он.нет (до пред 3 месеци кај што бев) ова е интернет во права смисла на зборот.
Коа ти реков дојди си кај овие :D :D :D

Ако имате проблем, обратете им се на Твитер, им пратив еднаш податоци и ми средија, дури и се напнаа што бев на факултет и не им пратив одма :P

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Коа ти реков дојди си кај овие :D :D :D

Ако имате проблем, обратете им се на Твитер, им пратив еднаш податоци и ми средија, дури и се напнаа што бев на факултет и не им пратив одма :p
Е ми рече, ама ги чекав 3 месеци да им текне да инсталираат низ населбава, а од кај мене се почнати со ширење на мрежа:)))

Порано коа симнував филм идев да к’снам нешто, можев да влезам да се истуширам, до продавница да си зеам грицки, пошо 15-20 минути секако губев за 700мб... Сеа стискам даунлоад и за 5 минути е симнат филмот.
Али пошо се свикнав да си чекам по 20 минути 2 години уназад, сеа си ги даунлодирам блу-реј снимките од филмовите и максимално си уживам:)

Браво за интернетот, секоја чест:)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Јас симнувам со 1.1, 1.2 МАКСИМУМ од Замунда, единствен сум?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Јас симнувам со 1.1, 1.2 МАКСИМУМ од Замунда, единствен сум?
Со 10мбпс интернет, толку и треба. И јас симнувам со толку. Ама се надевам ќе се багоса некад нетов, па ќе се симнува со повеќе, 2мб доста се.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Со 10мбпс интернет, толку и треба. И јас симнувам со толку. Ама се надевам ќе се багоса некад нетов, па ќе се симнува со повеќе, 2мб доста се.
Еве сите викаат од бугарски торенти симнувало дупло...

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
На 90% од филмовите од замунда и до 3мб ми иде брзината.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Додека го користев Голд 10/200, а сега 10/500 Трипл Плеј, брзината никогаш не ми се кренала над 1.1мб...

П

Паган-др

Гостин
Ја имам 8/80, и максимална брзина ми е 6 mbps. Кога ги прашав зошто така, ми викаат дека тоа било до 8, а не 8 mbps.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Е ми рече, ама ги чекав 3 месеци да им текне да инсталираат низ населбава, а од кај мене се почнати со ширење на мрежа:)))

Порано коа симнував филм идев да к’снам нешто, можев да влезам да се истуширам, до продавница да си зеам грицки, пошо 15-20 минути секако губев за 700мб... Сеа стискам даунлоад и за 5 минути е симнат филмот.
Али пошо се свикнав да си чекам по 20 минути 2 години уназад, сеа си ги даунлодирам блу-реј снимките од филмовите и максимално си уживам:)

Браво за интернетот, секоја чест:)
Во мојава зграда само пуштија кабли од под земја, сеуште чекам да ги инсталираат па можда ќе се префрлам. На крај ќе испадне дека вредело да се чека пошо сигурно во Топанско поставуваат по-квалитетни кабли од останатите населби :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Денеска интернетот е Т . И. Њ. А. !!

Kajgana Shop

На врв Bottom