A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
торентите од замунда на кабелтел идат како од лан мрежа да симињаш.. ептен брзо одат !!
Затоа што се од лан мрежа. Cabletel е бугарски провајдер, а бидејќи и Замунда е од Бугарија, и нормално, повеќето корисници се од Бугарија - конекцијата меѓу корисниците е ЛАН (10 Mbps). Затоа тие што имаат интернет 10 Mbps, симнуваат со 2 MBps затоа што имаат 10 Mbps плус од лан мрежа. Јас на пример имам интернет од 4 Mbps, ама кога симињам од Замунда симињам со 1.5 MBps (добивам 1 мегабајт плус преку лан).

Затоа што се од лан мрежа. Cabletel е бугарски провајдер, а бидејќи и Замунда е од Бугарија, и нормално, повеќето корисници се од Бугарија - конекцијата меѓу корисниците е ЛАН (10 Mbps). Затоа тие што имаат интернет 10 Mbps, симнуваат со 2 MBps затоа што имаат 10 Mbps плус од лан мрежа. Јас на пример имам интернет од 4 Mbps, ама кога симињам од Замунда симињам со 1.5 MBps (добивам 1 мегабајт плус преку лан).
е така.. гледаш како си знаеш :)

Златни кејблтел. Интернетот им е совршенство. До сега во 3 месеци само еднаш (пред една недела негде) се случи интернет да немам и тоа само 1 саат беше дефектот. Се јавив ми рекоа екипа е на терен, кај нас е дефектот.
Си средија и пак си лета интернетот.
За разлика од он.нет (до пред 3 месеци кај што бев) ова е интернет во права смисла на зборот.

Златни кејблтел. Интернетот им е совршенство. До сега во 3 месеци само еднаш (пред една недела негде) се случи интернет да немам и тоа само 1 саат беше дефектот. Се јавив ми рекоа екипа е на терен, кај нас е дефектот.
Си средија и пак си лета интернетот.
За разлика од он.нет (до пред 3 месеци кај што бев) ова е интернет во права смисла на зборот.

Коа ти реков дојди си кај овие :D :D :D

Ако имате проблем, обратете им се на Твитер, им пратив еднаш податоци и ми средија, дури и се напнаа што бев на факултет и не им пратив одма :P

Коа ти реков дојди си кај овие :D :D :D

Ако имате проблем, обратете им се на Твитер, им пратив еднаш податоци и ми средија, дури и се напнаа што бев на факултет и не им пратив одма :p

Е ми рече, ама ги чекав 3 месеци да им текне да инсталираат низ населбава, а од кај мене се почнати со ширење на мрежа:)))

Порано коа симнував филм идев да к’снам нешто, можев да влезам да се истуширам, до продавница да си зеам грицки, пошо 15-20 минути секако губев за 700мб... Сеа стискам даунлоад и за 5 минути е симнат филмот.
Али пошо се свикнав да си чекам по 20 минути 2 години уназад, сеа си ги даунлодирам блу-реј снимките од филмовите и максимално си уживам:)

Браво за интернетот, секоја чест:)

Јас симнувам со 1.1, 1.2 МАКСИМУМ од Замунда, единствен сум?

Со 10мбпс интернет, толку и треба. И јас симнувам со толку. Ама се надевам ќе се багоса некад нетов, па ќе се симнува со повеќе, 2мб доста се.

Со 10мбпс интернет, толку и треба. И јас симнувам со толку. Ама се надевам ќе се багоса некад нетов, па ќе се симнува со повеќе, 2мб доста се.
Еве сите викаат од бугарски торенти симнувало дупло...

На 90% од филмовите од замунда и до 3мб ми иде брзината.

Додека го користев Голд 10/200, а сега 10/500 Трипл Плеј, брзината никогаш не ми се кренала над 1.1мб...

Ја имам 8/80, и максимална брзина ми е 6 mbps. Кога ги прашав зошто така, ми викаат дека тоа било до 8, а не 8 mbps.

Е ми рече, ама ги чекав 3 месеци да им текне да инсталираат низ населбава, а од кај мене се почнати со ширење на мрежа:)))

Порано коа симнував филм идев да к’снам нешто, можев да влезам да се истуширам, до продавница да си зеам грицки, пошо 15-20 минути секако губев за 700мб... Сеа стискам даунлоад и за 5 минути е симнат филмот.
Али пошо се свикнав да си чекам по 20 минути 2 години уназад, сеа си ги даунлодирам блу-реј снимките од филмовите и максимално си уживам:)

Браво за интернетот, секоја чест:)
Во мојава зграда само пуштија кабли од под земја, сеуште чекам да ги инсталираат па можда ќе се префрлам. На крај ќе испадне дека вредело да се чека пошо сигурно во Топанско поставуваат по-квалитетни кабли од останатите населби :-)

Денеска интернетот е Т . И. Њ. А. !!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom