UEFA Champions League Final : F.C.Barcelona - Manchester United F.C.

Кој ќе победи во финалето во ЛШ ?

• Барселона

Гласови: 111 49,8%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 112 50,2%

• Вкупно гласачи
    223
Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Јас не ја знаев,многу благодарен сум ти што имав можност да ја читам/слушам оваа ненормална сторија и секако интересна,да си ми жив и здрав.Како и да е,да не ја полниме темава со вакви муабети...да зборубаме нешто за Барселона-Манчестер...А ???:helou: ...Одам кошарка да гледам....а ти ако не гледаш постирај некој АнтиБарса пост,оти знам дека најјак си за тоа нешто,шала :) ...

G

Gray Foxx

Гостин
It's a shame for Man Utd that the Rapture thing didn't happen as then they'd only have had to play Busquets and Alves on Saturday. The rest of the Barca team are not mortal, as far as I understand from the press.

Man Utd are not going to beat them. In fact it is hardly worth them turning up. Unless, of course, Fergie has read the 43 billion articles about how they might, just, if they're lucky, beat a team where each position is filled with the best in the history of the world ever part two footballers with his team of no-hopers and average plodders.

That is how good Barcelona are. It's a foregone conclusion. They should just give Barcelona the big cup now and give everyone their money back. Sure, Arsenal beat them over 90 minutes earlier this season, but that was Arsenal. It's not like Man Utd are better than Arsenal......oh.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.818
Поени од реакции
11.445
да не сакаш хауард веб да го стават ? што има врска од каде доаѓа судијата , кога овој судија со еден јапонец беа убедливо најдобрите судии на светското првенство . колку да се изигравало жртва .
Ја би ипак за узбекистанецот :icon_lol: кис43

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Грешка у чекори. :) Истиов пост прво го пишав по грешка у темата ЛШ мислејќи дека се работи за оваа тема, па некој од модераториве може да го избрише од темата Лига Шампиони сезона 2010-2011.
Сега го копирам овде каде што му е местото.

Haters gonna suck.:icon_lol:

Него утакмицава, би требало да гледаме одличен натпревар, сепак играат најдобрите и најконстантните тимови последниве години, меѓу другото и статистиката го покажува тоа. Барса трето финале во последните 6 години, Манчестер трето финале во послените 4 години.

2009 Манчестер беше фаворит на хартија а Барса го освои трофејот. Оваа година Барса го има тој примат, Барса е фаворитот, па затоа фаворитската улога во овој двомеч не треба да се земе како некој репер за победа. Шансите според мене се 50-50.

Манчестер 2009 имаше посилем тим од сегашниот во однос на индивидуланите квалитети кај поединечни играчи, тука пред се мислам на Роналдо и Тевез, али сега тимот е далеку покомпактен, играат како целина колективно, даваат 100% од своите можности на битните утакмици, имаат страшно брза трансформација од одбрана во напад и тоа е тоа што највеќе ме плаши.

Претпоставувам дека играчите на Манчестер ќе вршан силен и константен пресин на одбраната и на средниот ред на Барса со што би се оневозможило играчите на Барса долго да ја има топката во своите нозе а со тоа и помалку употребливи топки до Меси, Педро и Виља.

Овој натпревар неможе да се типува, и двата тима си имаат предности и слабости, мислам дека денот кај поедини играчи, мотивацијата и спортската среќа ќе бидат главен фактор за победа на едниве или другиве.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Реално шансите се 50-50. Мислам дека Барса ќе го има поседот ама за разлика од Реал овојпат Манчестер не е толку наивен и ќе биде доста тешко да се пробие одбраната. Типувам на 1-1 па продолженија или 2-1 за Барса многу тесен триумф.

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
Еве ја прес конференцијата на Ферги, на кој му се чита.

Признава дека ова е најголемо финале во декадата.
И прво финале оваа декада :)
Иначе за утре очекувам победа на Манечестер во продолженија. Прво полувреме Руни ќе даде гол до 25 минута надвор од 16 метра, а второ Пике ќе даде гол. Во продолженија незнам кој ќе го даде голот.
Денес на сите што им го кажав ова ми се смееа :( ама ќе видите :)

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
И прво финале оваа декада :)
Иначе за утре очекувам победа на Манечестер во продолженија. Прво полувреме Руни ќе даде гол до 25 минута надвор од 16 метра, а второ Пике ќе даде гол. Во продолженија незнам кој ќе го даде голот.
Денес на сите што им го кажав ова ми се смееа :( ама ќе видите :)
Кој последен се смее...

Член од
6 ноември 2005
Мислења
6
Поени од реакции
0
Драги мој форумџии ме интересира каде у Ск ке се гледа Barca/Man пошо со другарчината сакаме да уживаме во навијачка атмосфера иако не сме за никој од горе наведените. Така да дали бил Man Utd или Barca кафич свеедно, и по можност да биде во центар, али нема веза и тоа.

Благодарам :)

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Ќе навивам за Барса ама инстинктот ми вика дека ќе тепаат манчестер.
Барса го имаа можеби Меси ама ѓаволие го имаат стариот лисец кој проклето добро си ја знае работата. Баш ме инересира кои асови ги има во ракав.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.595
Поени од реакции
6.353
Кој сака кладба дека Јунајтед освојува? Кој ја губи кладбата брише акаунтот !

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
Не сум за Барса но во финалево ќе бидам исклучиво ради тоа што низ градов многу пропалици и ропаци сретнувам што се за Манју. Реално тоа е тим што има ретко нормални навивачи.

Kajgana Shop

На врв Bottom