Кога би биле политичар: би краделе или не?

Да крадам,или да не крадам..?

• Вкупно гласачи
    51
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Замислете ваква ситуација.. Ве избира народ,ви дава мандат од 4 години на некоја висока функција во државава наша и вие сте некое министерче,директорче на некое јавно претпријатие,пратеник или уште подобро премиер.. И нормално како што е ред,ја имате целата власт у раце,располагате со огромна моќ и нормално со државната каса :) И како што сме ние Македонците од бога такви дадени, за ништо не се буниме,само по малце мрчиме вие 4 години можете комотно да си ја накривите капата и да се нафатирате убаво...или не , ќе си кажете чекај,ќе ме казни Господ..греота е за народов, да не правам така ...
Што ќе правите во таа ситуација? Ќќе се омрсите убаво,ќе се обезбедите со дебела сметка во некоја странска банка, или ќе одолеете и ќе останете чесни ?

Одговор :)

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Глупо ти е прашањево, секој нормален човек што држи барем малку до некои морални вредности секако дека нема да стане политичар и да го мачат вакви прашања. Звањето политичар го стекнуваат само ретки везрбетници и бескрупулозни "луѓе" блaго речено кои секако нема да се оптеретуваат со вакви мисли.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Кради дур можеш... Пошто нема поштен чоек во државава

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ќе ги легнам сите оние женски од средно што ме нарекувале со погрдни имања заради моите бубулици.

V

Vollstandig

Гостин
Незнам зошто мислите, дека секој што дошол на власт, дека ја има државата в раце? Тој штое претседател, и тој што е на тв, е стално некоја макета, позади него стои некој што одлучува, некој што кажува што ќе биде и како ќе биде, а може го гледаш истиот тој продава пиперки на пазар и пцуе по бранко, или грујо, али он нив им командува.
Секогаш се става некој како “макета“ демек е претседател за позади него да стојат еден куп советници, т.е некој што ја има власта од секогаш во државата.
Зар мислите дека, случајно кој стигне се избира за претседател:)?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
најсикрено пошто гледам кој како доаѓа партал праи т.е незнае ни сам веќе колку краде ке гледам барем да го сведам крадењето на минимум односно да не крадам.. па мајку му стара што со толку пари??? шо дека ке украдам милион 2 3 4.. ?? у гроб ли ке ги однесам ???

T

Torchyrus

Гостин
најсикрено пошто гледам кој како доаѓа партал праи т.е незнае ни сам веќе колку краде ке гледам барем да го сведам крадењето на минимум односно да не крадам.. па мајку му стара што со толку пари??? шо дека ке украдам милион 2 3 4.. ?? у гроб ли ке ги однесам ???
Нема во гроб но ќе нема смрт за твоите идни генерации , знаеш шо викаат кругот врти али ако ги имаш тие милиони кругот за твоите наследници нема да се врти , ти би се задоволил со количина на пари која би ти задоволила тебе , но ќе размислиш за нив и уште и уште ќе 'лапаш' :toe::smir:

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Нема во гроб но ќе нема смрт за твоите идни генерации , знаеш шо викаат кругот врти али ако ги имаш тие милиони кругот за твоите наследници нема да се врти , ти би се задоволил со количина на пари која би ти задоволила тебе , но ќе размислиш за нив и уште и уште ќе 'лапаш' :toe::smir:
Ама не се работи за 2,3 милиона.. Политичарите имаат по 7-8 станови .. по 5-6 приватни бизниси викендици,вили итн итн.. Кај имаат премногу за наследство па и уште крадат.. Затоа Македонија стагнира пошто ја цицаат дур има пари..

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
море ќе крадам и тоа дебело да осигурам барем 10тина генерации, ко можат другите јас не сум улаф да не украдам

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Јас да би бил политичар така би земал по некој тендер под рука (јбг тоа не е криминал :))
иначе би работел како Тито :Р земај кредити сегде нека плаќаат наши внуци и правнуци , ќе си подкраднувам онака не иде без ич :Р ама ќе има за сите по малце да не се бунат дека сум крадел многу и така и волкот сит и оФците на број а за кучето не се знае кај е :)

инаку темава сметам дека треба да иде во ЧДА некако на ремет ми иде :)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Третото знам по кого е пишувано хахаха
Не би станал политичар во оваа држава зошто автоматски те прави лопов. Народот е доволно прост за да ти го одобри тоа.... Па кога тој што треба не се буни, зошто и да не бркнеш од паричките!?

Р

~~РубинРед~~

Гостин
citro алал да ти е за прашањава,од кај црпеш инспирација за тоа,свака ти част.

Ама да одговорам на темата.Шо знам и да ме бира народ нема да прифатам зошто знам дека ако не си исполнам барем едно ветување ке ме пцујат и ке ме гонат и мават со јајца кај ме видат.Парите и не ме интересираат до толку,ке ги заработам чесно,без лажење.Уствари подобро кажано ке останам чесна.

Упс,сериозно ја сфатив темава :)

Kajgana Shop

На врв Bottom