Кога би биле политичар: би краделе или не?

Да крадам,или да не крадам..?

• Вкупно гласачи
    51
  • Гласањето е завршено на .

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ќе крадам со усул.
ќе се правам пред луѓето дека сум цвеќе, на сите ќе им ветувам работа за да гласаат за мене, ќе наместам некои споменици.
од кога ќе поминат изборите најпрвин ќе си ставам мои луѓе на убави работни места, со големи плати, а ако остане место ќе биде и за другите.

:mist:

*( ако се пријавам за политичар во иднина дефинитивно никој нема да гласа за мене ) ЧД

П

Пепси_

Гостин
Не сакам да сум политичар, не сакам да сум преЦедател ниту пак премиер. Сите се прават политичари и мрсат политика по улиците, секој 2 муабет им е за политиката за тоа ништо не бидува од нас. Сакам бизнис да си терам настрана од политичари и такфите човечиња без мадиња и друго не ме интересира.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Не сакам да сум политичар, не сакам да сум преЦедател ниту пак премиер. Сите се прават политичари и мрсат политика по улиците, секој 2 муабет им е за политиката за тоа ништо не бидува од нас. Сакам бизнис да си терам настрана од политичари и такфите човечиња без мадиња и друго не ме интересира.
Се согласувам со тебе...

Btw, што бизнис ќе тераш? =)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Нема во гроб но ќе нема смрт за твоите идни генерации , знаеш шо викаат кругот врти али ако ги имаш тие милиони кругот за твоите наследници нема да се врти , ти би се задоволил со количина на пари која би ти задоволила тебе , но ќе размислиш за нив и уште и уште ќе 'лапаш' :toe::smir:
абе другар тоа што ти ке го заработиш е лично за тебе и нормално ке оставиш за твоите потомци односно за децата твои... а да му ја мисслиш за 5 генерации не иде.. еве и зашто мислам така. ако ти успееш да дојдеш на позиција политичат каде што ке можеш да грабаш милиони значи си вложил голем напор труд и учење и фала богу си се снашол. и не иде сеа некој твој пра пра внук да ужива у богатство кое ти си го стекнал а притоа да седи ко некој лешинар и да чека на готово само.. значи муабетот ми е секој сам за себе јес да е фамилија сепак али коа ке видат после пари и богатство ни ке сакаат да учат ни да се потрудат нешо да напраат. ке живеат со мислата „абе ајде шо ке се малтретирам да работам имам ја за мене“

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Учење? Хахахаха.... Тука си грешка....
Кажи ми ЕДЕН од ПОЈАКИВЕ политирачи што имаат завршено минимум факултет...
кажи ми некој што нема ????????????????? и мисли шо пишуваш !!!!!!

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Погрешно го потенцирав прашањето...
80% од политичарите имаат завршено само факултет... Они "учеле" ама колку го користат тоа што го научиле?
Крадење пари?
Меѓусебни конфликти?
Непочитување?
Тоа ти се политичари?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Имаат скоро сите.. па дур и магистри има по некој и доктор..Ама школата не е мерило за факторот колку човек е поштен или не .. На изглед може да е ко шекер, мед и млеко да му тече од уста, врвен професионалец, ама лопов до коска :salut:

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Имаат скоро сите.. па дур и магистри има по некој и доктор..Ама школата не е мерило за факторот колку човек е поштен или не .. На изглед може да е ко шекер, мед и млеко да му тече од уста, врвен професионалец, ама лопов до коска :salut:
Да, да... јас погрешно го потенцирав прашањето... Они учеле... ама ништо не научиле...
Како што наведов погоре
Крадењето пари?
Меѓусебните конфликти?
Непочитувањето?
Тоа се одликите на политичарите?

NaughtyByNature

Y Child
Член од
1 декември 2010
Мислења
423
Поени од реакции
427
Тoj што лаже и краде кога не е политичар, ќе го прави истото и кога ќе биде политичар. Тој што не крадел до сега, затоа што немал прилика, ќе краде кога ќе биде политичар. Тој што не сака да краде, нема д биде политичар.
Ја глеам да сум у третиве.

Ајт позз ;)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Тoj што лаже и краде кога не е политичар, ќе го прави истото и кога ќе биде политичар. Тој што не крадел до сега, затоа што немал прилика, ќе краде кога ќе биде политичар. Тој што не сака да краде, нема д биде политичар.
Ја глеам да сум у третиве.

Ајт позз ;)
хехе добро смислено и паметно кажано..

П.С цитро и хакеристика. едно да бидеч човек со разбирање друго е да бидеш начитан човек ( школуван )

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
.Шо знам и да ме бира народ нема да прифатам зошто знам дека ако не си исполнам барем едно ветување ке ме пцујат и ке ме гонат и мават со јајца кај ме видат.Парите и не ме интересираат до толку,ке ги заработам чесно,без лажење.Уствари подобро кажано ке останам чесна.
)
Погрешна земја ќе те пцујат и маваат јајца во Грција, овде нема тоа да ти се случи. Не бери гајле народов е овца дури и на средби со министрите кои најмногу ги мрзи како министерот за правда има да му го лиже чмарот.

Превише гледаш странски телевизии.

Јас во првото. Плус би додал и секс во газ . Кога се толку мирни и глупи gang bang им е малце.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Кој ми мења наслов на тема бееееее.. ова ли е демократија ?? Председателе јави сеееееееееееееееее..!!

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Погрешна земја ќе те пцујат и маваат јајца во Грција, овде нема тоа да ти се случи. Не бери гајле народов е овца дури и на средби со министрите кои најмногу ги мрзи како министерот за правда има да му го лиже чмарот.

Превише гледаш странски телевизии.

Јас во првото. Плус би додал и секс во газ . Кога се толку мирни и глупи gang bang им е малце.
Нц...Ретко гледам телевизија,ама кога гледам ги гледам домашниве.
Ватевер,во врска со мавањето не знаеш кај ке те снајде тоа.Можеби не овде но во друга држава да.Јас зборувам општо во било која држава,не мора да е во Македонија.:)

S

Shellshock nam67

Гостин
не би градел споменици за добротот на Народот :pos2:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.558
Поени од реакции
85.171
Ќе ги легнам сите оние женски од средно што ме нарекувале со погрдни имања заради моите бубулици.
А ја би ги легнал сите бубуљици што ме нарекувале женско у средно заради моите погрдни имиња.

Kajgana Shop

На врв Bottom