Portal 2

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Пример Варијанта 1.
Портал - менаџерска tycoon игра каде ти ја имаш улогата на сопственик на Веб портал. На почетокот почнуваш со идеја за содржината и дизајнот на веб порталот, па бараш почетен капитал од банка или од што да е, си закупувуваш хост. Па сам работиш како уредник и како новинар, вработуваш луѓе по некое време, ја зголемуваш популарноста, се рекламираш, бараш да се рекламираат на твојот сајт, се појавува конкуренција и се заебавате меѓу себе.
о.0

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Не верувам во госпо.

Инаку вака можи да се инаетиме до бескрај. но не ми беше тоа целта.

Ми беше целта да споделиме визија (ако има некој). Основај се до некаде на механиката со порталите и создај нешто ново. Значи отвори ги очите, отвори ги рацете отвори ја устата, прифати нови идеи, биди нова школа, а не стара школа и да се закочуваш на стари идеи. Портал 2 на валве било поминало, реков дека не зборувам за тоа повеќе. И мојата омилена игра која и да е била поминала. Бев спремен да го напишам тоа што го имав на ум ама инаетов твој ме одби. И го кажав она... иако она не е лоша идеја за игра.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Пробувам да истуркам некоја дискусија како би ја направил од 0, а не што би сменил две многу различни работи. При тоа, што е помалку можно ќе се основаме на тоа што е сега постоечко.

Пример Варијанта 1.
Портал - менаџерска tycoon игра каде ти ја имаш улогата на сопственик на Веб портал. На почетокот почнуваш со идеја за содржината и дизајнот на веб порталот, па бараш почетен капитал од банка или од што да е, си закупувуваш хост. Па сам работиш како уредник и како новинар, вработуваш луѓе по некое време, ја зголемуваш популарноста, се рекламираш, бараш да се рекламираат на твојот сајт, се појавува конкуренција и се заебавате меѓу себе.
о.0

Варијанта 2,3,4 попосле.
ме дупиш?
ова нема допирна точка со портал.
коа те читам колениците ми вртат од нервоза шо не знам шо да направам.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Пример Варијанта 1.
о.0

Добро е што се откажав од контрирањето со тебе. Стварно си бил експерт за игри.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

треаше на велигден ваквко јајце да си напраам :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
ме дупиш?
ова нема допирна точка со портал.
коа те читам колениците ми вртат од нервоза шо не знам шо да направам.

Добро е што се откажав од контрирањето со тебе. Стварно си бил експерт за игри.

треаше на велигден ваквко јајце да си напраам :)
FANBOY

8A

2 + 2 = 5
Член од
15 јануари 2009
Мислења
78
Поени од реакции
11
Конечно ја поминав Портал 2 :D

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Еи, немојте само да почнете со тролање на темава. :)

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
На кој не му штима Портал, или Портал 2 очигледно нема мозок да ја игра. Се извинувам ако повредив некој, или кога ќе размислам подобро, тоа е само добронамерна критика :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
На кој не му штима Портал, или Портал 2 очигледно нема мозок да ја игра. Се извинувам ако повредив некој, или кога ќе размислам подобро, тоа е само добронамерна критика :)
Ех бе другар бе. А не ти текнало дека на некој нема да му штима заради што е многу лесна? А мене не ми штимаше само Портал 2 и не заради сложувалките и нивната тежина. Ако беше заради нив и Портал 1 немаше да ми штима. Види ако не ја разбираш мојата критика на Портал 2, никому ништо. Во иднина можеби ќе ја разбереш.

А инаку ова твоево беше критика на делото или на човек :). Мене ми личи на второто, и тоа на неправилна критика која се основа на претпоставки.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Ех бе другар бе. А не ти текнало дека на некој нема да му штима заради што е многу лесна? А мене не ми штимаше само Портал 2 и не заради сложувалките и нивната тежина. Ако беше заради нив и Портал 1 немаше да ми штима. Види ако не ја разбираш мојата критика на Портал 2, никому ништо. Во иднина можеби ќе ја разбереш.

А инаку ова твоево беше критика на делото или на човек :). Мене ми личи на второто, и тоа на неправилна критика која се основа на претпоставки.
Не мислев за тебе, не видов никаква критика, само видов некоја караница и незнаев за кој се однесува. И само шала беше :)
Секој има различен вкус.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
[video]http://youtu.be/ij1gKXEn8PI[/video]
До некаде се слагам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
[video]http://youtu.be/ij1gKXEn8PI[/video]
До некаде се слагам.
Тој што збори и/или го направил клипчево, треба да се истреби од човештвово или барем да не може да се размножува.
Каков деген/кретен.

Kajgana Shop

На врв Bottom