Portal 2

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740

Незнам што да кажам за играва. На сите ни е добро позната. Со излегувањето на играта, се зголеми интересот на форумов и мислам дека заслужува посебна тема.

Значи, да не го утнам преводот само ќе го копирам ова: a first-person puzzle-platform video game developed by Valve Corporation.

На кратко, треба да го употребите мозокот и да го пронајдете патот низ стазите креирајќи портали и транспортирајќи се низ нив.

Вчера беше официјално пуштена во продажба во Америка, и веќе почнаа да се одкажуваат часови по школите :)

http://www.g4tv.com/thefeed/blog/post/711957/teacher-cancels-class-due-to-portal-2-related-illness-nugget-from-the-net/

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Your order from zavvi has been dispatched and will be with you shortly!

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Член од
5 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
36
Излезе Update 1 Skidrow Portal 2 ako сакате можете да го симните на Zamunda

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.214
Поени од реакции
2.355
Co-Op'ot da ne znaes dali e napraen?

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
1. You will never be as happy as the Space Personality Sphere.
2. There are people who are more retarded than Wheatly, and you know some of them.
3. Portal 2 is more loved than you will ever be.
4. Several people you know and trust would murder you if it was the only way a Portal 3 would be released.
5. You will never know what it's like to go through a portal.
6. Chell the orphan has more awesome parents than you.
7a. You will never hear the voice actor for Cave Johnson say "We're done here." in real life.
7b. I have, and so have many other people. You just will never be one of them.
8. Nothing you ever do in life will be as amazing or successful as this game.

http://www.thinkwithportals.com/comic/#1

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
We are both in space.... - SPACEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!! :icon_lol:

ps. За мене една од најдобрите игри, ever.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Одлична игра.
Али некако многу лесно ја свртев.
Околу 5-6 саата гејмплеј се на се имаше.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Одлична игра.
Али некако многу лесно ја свртев.
Околу 5-6 саата гејмплеј се на се имаше.
Така ти е коа се брзаш. Алчно копиле. :)

Јас еве влегов и во трети ден играње на играва сум на 8ми chapter на крајот. Полека, со мерак си ја играм. Една од подобрите игри во последниве години, for sure.

Well done. The test results are here. You are a horrible person. That's what it says. We weren't even testing for that. :)

--- надополнето ---

Хах, не успеав и јас да се воздржам. Ја свртев. Одлична игра вкупен резултатот. Крајот беше брилијантен. Хуморот на Valve владее!!!

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Ах, ќе си почекам додека и јас конечно да го изиграм ова најново гејмерско чудо. :/

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ах, ќе си почекам додека и јас конечно да го изиграм ова најново гејмерско чудо. :/
Не е никакво чудо туку е Портал 1 со нови нивоа. Дури не мора да ја играм за да го кажам тоа од далеку се гледа. И затоа јас уште неизлезена ја „хејтам“ „играва“.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
Аааааааааа страшно добра игра. Ептен ми се допаѓа. Цел ден ја прснав од играње... и еве се решив да прекинам, да остаам нешто и за утре(до почеток на 7ми чаптер сум).
Кецот ја играв ама ја прекинав негде на пола, се напнав не можев да поминам еден дел(а неќев да читам walkthroughs итн). Оваа реков ќе ја запнам и мора да ја свртам без разлика дали ептен ќе заглаам негде(до сеа повеќе време изгубив само на 3-4 места).

Се разбира, најдобри се дијалозите и реметот што го добива чел од гладос а и wheatley e ептен(или беше?) шема. Исто така читам на википедиа сеа и го најдов токму тоа што го осетив 100%

The second type of chamber is one that combines these elements in new ways to make the player think laterally, giving the player a rewarding experience for completing the chamber.
Судоку решавање го*** да јаде :D
Едноставно, некои потешки левели кога ќе ги поминев, прскав од среќа пошо ми текнало како да ги поминам.

Мала критика или барем она мене што не ми се допаѓаше беа некои одредени делови каде што поима немав кај треба да одам... отворен простор 9999999 квадратни метри. Врти кружи, врти кружи.

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Ваљда веќе знаете дека може да се игра ко оп ?
Еве видео за како се треба
За наоѓање "friends" јас го користам tungle.
Модератори ако не смее вакви видеа се извинувам и веднаш избришете го коментаров.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
само што ја играв со другар(се исто ко овој шо пишал горе, само користевме хамачи)
закон!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom