Кристиан Вигенин нов известувач на ЕП за напредокот на Македонија

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Баш така - затова Македонците ги напуштат своите родни огништа и бегаат во "кенефот"! :helou:
Европјани ,дојди овде да видиш какви “европјани“ сте ,циганштаана невидена ,истите клошари кои дремеа по македонските пазари сега тука просјачат ,крадат ,ние македонците сме газди за вас овде .Добро сега ти од грција каде што идеш да крадеш компири подалеку не си мрднал па разбирливо е дека не знаеш:toe:
Асоцијација за македонец овде е вреден ,чесен ,способен ,а за бугари и румунци лопов ,криминалец ,циган..

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
ае честито новиот известувач во ЕУ.....сигурно ќе му биде голема чест да се сонча во Охрид и да известува позитивно за напредокот на Новите Предели

П

Паспарту

Гостин
Така ли ке играте по свирката на Вигенин? :helou:
Не бе Буљо, на таква циганска музика ги коваме вашите момички, само што ти си апла бугар па тешко ти е да укопчаш...

Член од
26 декември 2009
Мислења
232
Поени од реакции
7
Не бе Буљо, на таква циганска музика ги коваме вашите момички, само што ти си апла бугар па тешко ти е да укопчаш...
Да бе, со ова вардарска гондола ги добиваш големите успеси, нели? :baeh:

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Може да си навредуваш во Шведска, ако има коj да те трпи, за сичко друго ке прашаш Вигенин! :baeh:
Тоа е турчин(виж темата за фесовете и Русиа каква лубов има кам резаните) и пред мониторот се прави на маж и дека е во шведска.
Гледа тутун некаде по тетовските села и си плака за да фане некоа жена, оти не е паметен така да си намери.

Член од
21 јули 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
одличен чекор, вака е фер, комшиjа наjдобро зна, а швеганинот ако е турчин и тутунар, не е лошо момче, само малце исфрустриран:wink:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Ебати Шабан среќата.Дали ги одбираат случајно овие евромешетариве или?Прво Шакимаркакис па сеа блгарчето...,...

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
само за информација Вигенин има потекло од РАЗЛОГ

се срамам што вакви простаци затуцани како тебе има во Македонијава наша...ги обвинуваме грците и бугарите за расизам и фашизам а секој втор збор ти е циган,монгол,жолт...

не е ни чудо што с играат курташак со нас кој како стигне,с вакви комплексаши како тебе црно ни се пишува...

за жал ги има повеќе како тебе
незнам само модераторов што чека

--- надополнето ---

Европјани ,дојди овде да видиш какви “европјани“ сте ,циганштаана невидена ,истите клошари кои дремеа по македонските пазари сега тука просјачат ,крадат ,ние македонците сме газди за вас овде .Добро сега ти од грција каде што идеш да крадеш компири подалеку не си мрднал па разбирливо е дека не знаеш:toe:
Асоцијација за македонец овде е вреден ,чесен ,способен ,а за бугари и румунци лопов ,криминалец ,циган..

многу чуле они што е македонец и многу чуле за Македонија...многу силна даспора имаме таму-3000 души:uvo:

какви луѓе значи
си бил подалеку од марков манастир бе дете?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
многу чуле они што е македонец и многу чуле за Македонија...многу силна даспора имаме таму-3000 души:uvo:

какви луѓе значи
си бил подалеку од марков манастир бе дете?
хе,хе кај најде во оваа црква да се крстиш татаролики..:icon_bigg

Ја собрав од зелено пазарче ,продаваше чорапи блгарско штрикани ....праша за превоз...и дали идам накај Драчево....не идев ама бензинот испод една чрвена стандарна тарифа за блгарка... циментара го поддотвори позорот ...и било вруќина,,,не стигнавме до стаклара го утнав “случајно“ менувачот и ја зграбчив за едниот “крак“:pos:,ма мува не ја лази . Веќе кај Пинтија со прстот правев проценка дали е “чиста рунска волна“.....патот за Драчево го утнав па скршнав десно за Батинци ,а од кривината прстот ми пропадна во “тази дупка“ :pos: ,поред Батинци до Марков Манастир го стисна со пична жила и не го пушти.
Сцена : поред Маркова река дрво , и викам фати се за дрвото и соблечи ги гаќите ....а она како Ванѓа видовита одма погоди ...па ти искаш да ми го набуташ ....и и го набутах .Србите викаат : шта да радим ,дали да га вадим ?...додека ми текна истресе се у нутра ....еби га...Што се случи со неа не знам ,ама дека се фанало сега знам :pos:
ПА СИНЕЕЕЕЕЕ ТИ ЗНАЕШ И НА КОМПЈУТЕР ДА ПИШУВАШ ,КОЛКУ СУМ СРЕЌЕН ДЕКА СЕ ФАНАЛО И ИМАМ СИН ЕВРОПЕЕЦ :pos::pos::pos:
АМА НЕ СУМ ВО МАРКОВ МАНАСТИР ,ДОЈДИ СИ ПРИ ТАТЕ ВО ШВЕДСКА ....ПЕТ....МА НЕ ПЕТ ,ДЕСЕТ КИЛА КОМПИР ЗА МАЈКА ТИ КЕ ТИ ДАДАМ....:pos:

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
хе,хе кај најде во оваа црква да се крстиш татаролики..:icon_bigg

Ја собрав од зелено пазарче ,продаваше чорапи блгарско штрикани ....праша за превоз...и дали идам накај Драчево....не идев ама бензинот испод една чрвена стандарна тарифа за блгарка... циментара го поддотвори позорот ...и било вруќина,,,не стигнавме до стаклара го утнав “случајно“ менувачот и ја зграбчив за едниот “крак“:pos:,ма мува не ја лази . Веќе кај Пинтија со прстот правев проценка дали е “чиста рунска волна“.....патот за Драчево го утнав па скршнав десно за Батинци ,а од кривината прстот ми пропадна во “тази дупка“ :pos: ,поред Батинци до Марков Манастир го стисна со пична жила и не го пушти.
Сцена : поред Маркова река дрво , и викам фати се за дрвото и соблечи ги гаќите ....а она како Ванѓа видовита одма погоди ...па ти искаш да ми го набуташ ....и и го набутах .Србите викаат : шта да радим ,дали да га вадим ?...додека ми текна истресе се у нутра ....еби га...Што се случи со неа не знам ,ама дека се фанало сега знам :pos:
ПА СИНЕЕЕЕЕЕ ТИ ЗНАЕШ И НА КОМПЈУТЕР ДА ПИШУВАШ ,КОЛКУ СУМ СРЕЌЕН ДЕКА СЕ ФАНАЛО И ИМАМ СИН ЕВРОПЕЕЦ :pos::pos::pos:
АМА НЕ СУМ ВО МАРКОВ МАНАСТИР ,ДОЈДИ СИ ПРИ ТАТЕ ВО ШВЕДСКА ....ПЕТ....МА НЕ ПЕТ ,ДЕСЕТ КИЛА КОМПИР ЗА МАЈКА ТИ КЕ ТИ ДАДАМ....:pos:
Биеш комплекси. Во БГ албанци нема.

А ако Вигенин е како 99.9% од пиринците(он не е од разлог, а од Горно Драглиште) ке направи реален доклад во еврокомисиата. Токму поради мисилмани како теб дечко.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Биеш комплекси. Во БГ албанци нема.

А ако Вигенин е како 99.9% од пиринците(он не е од разлог, а од Горно Драглиште) ке направи реален доклад во еврокомисиата. Токму поради мисилмани како теб дечко.
Абе глупчо каде виде ти во мојата исповед за блгарката на дрво да спомнам албанец или Вигенин ???
Ама кога го спомна веќе одма ке ти кажам...

Во резолуцијата на ЕК за Македонија наместо македонски се употребува општата формулација „официјален јазик“
Привремениот известувач на ЕП за Македонија Кристиан Вигенин во изјава за МИА некористењето на придавката „македонски“ го оправдува со нерешеното прашање за името, како и со се уште отворените и нерешени прашања со соседите, посебно со Бугарија. Имено, во резолуцијата се бара да се заштитат бугарските културно историски обележја во Македонија, исто како и да се работи на заедничко изучување на историјата.

јасно е за какво копиле станува збор ....

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Со последнио ред се сложувам. Копеле КОМУНАР.
на 19 години влезнал во политика бес 1 ден вработуване.

Kajgana Shop

На врв Bottom