- Член од
- 7 октомври 2008
- Мислења
- 6.055
- Поени од реакции
- 6.443
Apple дорбо е тоа што на работите гледаш објективно. Но не се грижи Македонците опстанале во многи тешки услови ќе опстанат и денес. Асимилацијата која ја спроведува Бугарија не е од денес така да тој процес непрекинато тече со векови. Она што на крајта ќе остане после овој бугарски проект , а кога Македонија ќе влезе во ЕУ, ќе бидат малку Македонци кои можеби ќе останат со сфаќања дека се бугари и многу многу бугарски пасоши кој најверојатно ќе бидат користени како тоалетна хартија. Ова го кажувам од една проста причина што 99% од оние кои ги знам а имаѕ вакви пасоши , биле во Бугарија само кога ваделе документи а истите ниту имат ниту можат некогаш да се поистоветат со бугарскиот менталитет и воопшто да ја чуствуват ова толку различна држава од Македонија како своја.
И на крај мене воопшто не ме загрижува оваа просјачење на Бугарската држава кон секој Македонец кој сака да има Бугарски пасош. Затоа што навистина ова е едниствено во светот пасоши да се дават на жимни мајка , буквално да се купуват кога , каде и колку сакаш.
И на крај мене воопшто не ме загрижува оваа просјачење на Бугарската држава кон секој Македонец кој сака да има Бугарски пасош. Затоа што навистина ова е едниствено во светот пасоши да се дават на жимни мајка , буквално да се купуват кога , каде и колку сакаш.