На една адреса 375 Македонци во Ќустендил

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
ОК де, легално е на една адреса да имаш 375 граѓани.
Супер е тоа, топ, тоа е силен демократски капацитет, тоа е бенчмакр европски од највисок степен.

У лична карта имаш.
Адреса на живеење, адреса на мокрење, адреса на голема нужда, адреса на која ја носиш швалерката и адреса каде можеш да ги задоволиш твоите хомосексуални апетити.
Без тоа нема европа, неможе во 21 век, несмееш бе да дишеш.

Ова е закон за граганска регистрација. Секоја држава оценува како да си регистрира граѓаните. Да не мислиш дека сите закони се даваат од ЕУ?
И што му е недемократското на тоа повеќе луѓе да се регистрирани на еден адреса?
На личната карта имаме само постојана адреса на живеење.

Море Радев и останати, неможе во една држава 1+1 да е 2 а во друга да е 4 и да кажеш наше право е да е 4.

Бугарија со тие активности навлегува во субверзивниит дел, користење на ситуација во соседна земја за остварување на сопствени политички цели.
И тоа е легитимно, немој да ме сватиш погрешно.
Но од таквата политика на Бугарија мене ми се гади и на многу Македонци.
Има толку многу полиња на кои може да се развиваат односите ама Бугарија го одбра стариот пат.
Тоа што ќе го скуваш тоа и ќе го сркаш.

Море Радев и останати, неможе во една држава 1+1 да е 2 а во друга да е 4 и да кажеш наше право е да е 4.

Бугарија со тие активности навлегува во субверзивниит дел, користење на ситуација во соседна земја за остварување на сопствени политички цели.
Има толку многу полиња на кои може да се развиваат односите ама Бугарија го одбра стариот пат.

Дали Украиjна или Молдавиja са соседни држави и Бугариja користи тамошната ситуациja за свои цели?Лесно се гледа от своjaта точка ама закона не е напишан само за македонците,които сакат да земат бугарско државjaнство,а И за други. Така да е меко речено смешно да се жали некоj заради правото да се добие државjaнство.Това е решение на индивида и jaс не можам да натерам некоj да аплицира. Като гледам само на вас ви се гади,заштото ни на молдовците,ни на украинците,ни на банатските бугари не им се гади?

Законот за граѓанска регистрација е ист за сите бугарски граѓани. А кога е напишан овој дел од законот, најверојатно не е постоела Република Македонија, да не зборуваме за користење на ситуација.

Додаток:

Еве: http://lex.bg/laws/ldoc/2134673409

Член. 99а. (Обнародувано - ДВ, бр. 6 од 2009 година, во сила од 01.05.2009 година) На една адреса со согласност на сопственик на станбен објект може да се регистрираат таков број на лица што не надминува повеќе од три пати бројот на лицата кои вообичаено можат да живеат соодветниот објект.

Значи, до 2009 година било дозволено неограничен број регистирани, односно уште пред да постои Република Македонија.

Не разбирам на што алудираш?! Може ли примери?

Вероватно на това? :toe:
http://utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=022FB868FB04EC439F7AA1AB2938F65C

Самата држава Бугарија го прави тоа, таа го крши законот, ваљда нема да си направи навистина инспекција на самата себе и да отиде на адесата и да види дека таму неможат да живеат 375 жители.
Вие си работите на националната кауза и тоа е добро за вас, но кога Македонците ќе би вратат со иста мера, тогаш помислите си малку за оваа работа.

Самата држава Бугарија го прави тоа, таа го крши законот, ваљда нема да си направи навистина инспекција на самата себе и да отиде на адесата и да види дека таму неможат да живеат 375 жители.
Вие си работите на националната кауза и тоа е добро за вас, но кога Македонците ќе би вратат со иста мера, тогаш помислите си малку за оваа работа.

Воопшто не го крши законот. До 2009 немаше ограничување за регистрираните граѓани.

Како точно нудиш, да се провери секоја адреса дали таму на вистина живеат толку луѓе колку што се регистрирани? Да одат од адреса на адреса? Колку пари ќе чини тоа според тебе и каква е смислата?

Со што тоа што на една адреса има регистрирани 375 Македонци помага на националната кауза? Што е проблемот, да се регистрираат во 50-100 куќи, наместо на една адреса?

--- надополнето ---

не бе оваа евроатланскава кауза гледам сите расцветаа, перална бетер од комунизмот испадна.

На мене ми се допаѓа да сум во Европската унија и НАТО. Едното ми дава повеќе можности, другото повеќе безбедност.

Се носи закон со кој не се дозволува двојно државјанство и сите со татарски пасапорти на клоци надвор ,па на која сакаат адреса нека живеат.
Јас шведски не сакам да земам ,пасош што кој значи нешто во светот, а они смрдлива татарска тоалет исправа...

Како точно нудиш, да се провери секоја адреса дали таму на вистина живеат толку луѓе колку што се регистрирани? Да одат од адреса на адреса? Колку пари ќе чини тоа според тебе и каква е смислата?

Па и тоа го прават во моментот.Арно ама сопственикот на станот има земено пари за таа работа и можам да кажам слободно дека за 375 души се има збогатено и нормално ако му дојде полиција дома он ќе каже да тука живее ама моментално нее дома, и на Бугарте им одговара тоа и така во Циганската маала во Петрич има 3000 македонци хехеххе :)

Се носи закон со кој не се дозволува двојно државјанство и сите со татарски пасапорти на клоци надвор ,па на која сакаат адреса нека живеат.
Јас шведски не сакам да земам ,пасош што кој значи нешто во светот, а они смрдлива татарска тоалет исправа...
Немоj да се плашиш. После приемот на Бугариjа во Шенген процесот поново ќе се забрза. Башка имам впечаток дека бугарската администрациjа е спремна за тоа. Што би значел ти, некаков поединец? Не си толку битен.

Немоj да се плашиш. После приемот на Бугариjа во Шенген процесот поново ќе се забрза. Башка имам впечаток дека бугарската администрациjа е спремна за тоа. Што би значел ти, некаков поединец? Не си толку битен.
За мене не сте битни вие ,јас идам во културен тоалет далеку од полскиот кенеф Бугарија ..

Оди таму проповедај те им тогаш, остајте ја Македонија. Или сликата на предадената мајка не ви дава сон ?

Јас знам дека името Бугар и Бугарија доаѓа од другата страна на црното море.
Не е тоа наш термин, тукашен, незнам што толку се фативте за него.
И што ако доаѓа од другата страна на црното море ?
Па и терними како маджари дошол от другата страна и што да правитем сега? Да избришем маджарите от светот или да ги вратим до Азиja,заштото ги имало во Воjводина да речем? :)
Ти клин,клин избиваш. Бараш проблем,там што го нема. :toe:

Море фми кога поставувате историски теми, по тзи тема треба да се одговори.
Еми това е одговорот.
Македонија отвори било која карта во било кое време, си е на тоа место на македонскиот полуостров.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom