Скопје се гради. Добро ли е тоа?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
I like it.
Shto ako se gradi od krov? Barem se gradi neshto, drugite vladi ni toa ne go postignaa, a ne deka bea neshto poshteni.
Mnogu kje bide ubavo :)
Mnogu ulici gi renoviraa, za Ilindenska bravo, preubavo izgleda, se otkrija preubavite kukji na ulicata.
Gradov barem kje lichi na neshto...

--- надополнето ---

You don't even live here...so shut up :)
You'll be fine anyway, gradenje ili ne gradenje.
Добро ,би почнал од so shut up от.
Знаеш ли ти колку долго ке бидам во странство ,дали имам фамилија во Скопје и за крај ако може ...од кое село се дојдени твоите ? ...ама искрена биди “скопјанке“
Ако ја свртиш топката од другата страна ,а не ја вртиш него и ти си со истиот црно бел чип, можеби би прашала како се гради овде на запад ,каква транспарентност имаат тие што го плаќаат сето тоа,ете ти шанса и да научиш нешто а не да копираш селски фрази во стил не си тука што те заболе и сл.
За крај ,можам да разберам дека ти у ствари и не можеш да правиш било какви споредби затоа што немаш друго видено ,ниту пак знаеш кој што правел во минатото......со еден збор комплимент ти дадов за црно-бела затоа што ти си за жал само една од тие две бои.

п.с. ако мислиш дека си “ИН“ што пишуваш англески ке ти кажам дека за мене тоа е шит, и во иднина обракај ми се на македонски :icon_lol:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Се убаво..ме мрзи да цитирам....во Велес се гради значи..алал му вера на градоначалникот од (СДСМ) сега овој од владеачкава само доправа (значи не сум за никој само кажувам)..али и тој од СДСМ и овој од ВМРО во центар се живо напраија..а ваму кај мене горе на ридов едно патче 100 метра...шо е многу фрекфентно не го наприја...буквално 100метра..10 пати се жалевме ...за секој избори го праат...сеа пак ќе дое некој пак ќе го напраи..
Брат ви праат финти. За да има што да се праи у следниот мандат. Да има што да се ветува за време на кампањи. Стара финта. Во мојата општина, Илинден, поранешниот градоначалник Чедомир Ристевски во секое село ги асфалтираше скоро сите улички, освен по една, максимум две, за да има што се асфалтира во следниот мандат. Градоначалникот што го наследи, да не го именувам, не мрдна со прст. Пола влада доаѓаше на митинзи за да му оправат рејтинг и низ иглени уши да се протне и добие втор мандат. Гледам сега асфалтира човекот, пу пу да не го урочам.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Се (к)гради се (к)гради :lazgo:..... за да може Фамилијата да си го товари магаренцето....... и властитутките разбира се.....

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Се (к)гради се (к)гради :lazgo:... за да може Фамилјата да си го товари магаренцето........ и влаституките разбира се.....
Поарно тоа отколку воопшто да не се гради а парите да ги нема.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Доволно долго живеам во оваа зад седум мориња и седум планини земја, за да не мора да мислам. Дали е добро или лошо? Кој те прашува пријателе. Ти си пионче без глас. Можеш да мрчиш по форуми и Фејсбук статуси. И толку. Затоа ништо веќе не мислам. Зашто и онака сум куче што лае додека карванот си врви.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Во основа убаво е да се гради ,јас поддржувам све што е ново и убаво. Се работи за апла апашлук кој мора да се спроведе во само во годините на власт.
Ако проектот Скопје беше заокружен на 2018 та или 20 та ,па секоја година да се изгради еден објект а другите пари да се употребат за решавање на некои стварно потребни работи ке беше друго.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Во основа убаво е да се гради ,јас поддржувам све што е ново и убаво. Се работи за апла апашлук кој мора да се спроведе во само во годините на власт.
Ако проектот Скопје беше заокружен на 2018 та или 20 та ,па секоја година да се изгради еден објект а другите пари да се употребат за решавање на некои стварно потребни работи ке беше друго.
200 милиони евра во временски распон од 5,6 години се смешна сума.
Само пензионерите и администрацијата јадат 6,7 пати повеќе, и тоа на годишно ниво.

Г

Господ

Гостин
Добро ,би почнал од so shut up от.
Знаеш ли ти колку долго ке бидам во странство ,дали имам фамилија во Скопје и за крај ако може ...од кое село се дојдени твоите ? ...ама искрена биди “скопјанке“
Ако ја свртиш топката од другата страна ,а не ја вртиш него и ти си со истиот црно бел чип, можеби би прашала како се гради овде на запад ,каква транспарентност имаат тие што го плаќаат сето тоа,ете ти шанса и да научиш нешто а не да копираш селски фрази во стил не си тука што те заболе и сл.
За крај ,можам да разберам дека ти у ствари и не можеш да правиш било какви споредби затоа што немаш друго видено ,ниту пак знаеш кој што правел во минатото......со еден збор комплимент ти дадов за црно-бела затоа што ти си за жал само една од тие две бои.
A ti si od starite skopjani?
Mislev tie poveke po VMRO se...sto taka?
Meh,se pretopija vo cigani tie niz Topaana i Cair.
A i ne mozes da znaes koj sto videl a sto ne .

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Барем урбанистичкиот план колку толку се запазува во Скопје елате во Тетово. Зграда до зграда, прозор до прозор.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
200 милиони евра во временски распон од 5,6 години се смешна сума.
Само пензионерите и администрацијата јадат 6,7 пати повеќе, и тоа на годишно ниво.
Не ,знаеш ли што е смешно ? Во приградските населби да се гази во кал до гуша , умираат луѓе од рак поради водата што тече од азбестни цевки, живеат ,да имаат јами во дворовите наместо канализација ,сеуште во куќи кои имаат азбестни кровови,гинат луѓе на улици затоа што нема пешачки премини и подвозници за пешаци,нема каде велосипед да возиш а да не се плашиш дека негој ке те направи хамбургер, има диви депонии на секој чекор во градот и опасност од зарази.....сакаш уште смешки ???????

Г

Господ

Гостин
Ако Скопје го замислиме како една куќа и ако констатираме дека стварно се гради ,тогаш мора да кажеме дека се гради од кров и дека све ке се сруши на наша глава.Град кој има еден милион инфаструктурни потреби се шминка во самиот центар а на радиус од два километри има кратери дупки по улиците,не постојат пристојни јавни тоалети.Неплански градби кои му даваат циркус изглед, водовод и канализација кои ги нема во многу населби а таму каде што ги има се азбестни што е незамисливо во 21 ви век.Река Вардар која тече низ самиот центар а загадена е, и не постојат колектори за прочистување ,самиот одвод што придонесува да кога ке заврне ти треба чамец да се движиш низ градот и еден куп други проблеми.
Него да си кажеме искрено и да не се правиме сите мутави и удрени со мокра чорапа ,тоа што се гради низ Скопје е само свера во која постојат можности да се перат огромни суми за пари ,затоа и се гради вака неплански...од кров...ги заболе нив за Скопје.
I ovoj muabet ne ti cini.
Grad Skopje si ima ingerencii da go napravi gradot poprivlecen za turisti,toa sto se slucuva na 2 kilometri od centar si e dolznost na sekoja od opstinite,znaci od opstina treba da mu ja mislat za kraterite i lokalniot vodovod,za pesackite,za velosipedskite pateki i se drugo.
E sega za azbestnite cefki si apsolutno BOLNO ebano vo pravo,stvarno e sramota sto seuste sme zaglaveni vo takov primitivizam.

Se na se ne mozes da kazes deka loso se gradi,mislam,se prosirija dosta ulici niz centar,aerodrom,se opravija onie niz Kisela Voda,eve i nakaj karpos isto taka.
Sepak,celiot gradski cevovod da se smeni e zaebana investicija,cisto sumnjam deka nekoj ke se nafati da ne opravi tamu.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Брат ви праат финти. За да има што да се праи у следниот мандат. Да има што да се ветува за време на кампањи. Стара финта. Во мојата општина, Илинден, поранешниот градоначалник Чедомир Ристевски во секое село ги асфалтираше скоро сите улички, освен по една, максимум две, за да има што се асфалтира во следниот мандат. Градоначалникот што го наследи, да не го именувам, не мрдна со прст. Пола влада доаѓаше на митинзи за да му оправат рејтинг и низ иглени уши да се протне и добие втор мандат. Гледам сега асфалтира човекот, пу пу да не го урочам.
Јас од кога знам за политика...да речеме 7-8 години..знам дека иде се истиот човек да го праи патот..еве прв пат од кога сме самостојна земја ВМРО е на власт..па да видиме дали овој ќе го направи или само ќе шлапа ко предходниот..(свака му част него градот го направи ептен јако)...а сета финта е шо му понудивме и парична помош 500 че од куќа..за цименто/песок..башка кој не е на работа ќе помага..и на таа варијанта не се нафатија..

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Не ,знаеш ли што е смешно ? Во приградските населби да се гази во кал до гуша , умираат луѓе од рак поради водата што тече од азбестни цевки, живеат ,да имаат јами во дворовите наместо канализација ,сеуште во куќи кои имаат азбестни кровови,гинат луѓе на улици затоа што нема пешачки премини и подвозници за пешаци,нема каде велосипед да возиш а да не се плашиш дека негој ке те направи хамбургер, има диви депонии на секој чекор во градот и опасност од зарази.....сакаш уште смешки ???????
Зборот ми беше има пари но нема волја.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
I ovoj muabet ne ti cini.
Grad Skopje si ima ingerencii da go napravi gradot poprivlecen za turisti,toa sto se slucuva na 2 kilometri od centar si e dolznost na sekoja od opstinite,znaci od opstina treba da mu ja mislat za kraterite i lokalniot vodovod,za pesackite,za velosipedskite pateki i se drugo.
E sega za azbestnite cefki si apsolutno BOLNO ebano vo pravo,stvarno e sramota sto seuste sme zaglaveni vo takov primitivizam.

Se na se ne mozes da kazes deka loso se gradi,mislam,se prosirija dosta ulici niz centar,aerodrom,se opravija onie niz Kisela Voda,eve i nakaj karpos isto taka.
Sepak,celiot gradski cevovod da se smeni e zaebana investicija,cisto sumnjam deka nekoj ke se nafati da ne opravi tamu.
Е па ако ги мрднеш очите малку погоре од лентата што ти се врти пред очи ке виддиш дека пишав дека јас сум ЗА градење,за град Скопје и ингеренциите не ми раскажувај многу ....работев таму добро знам кои се ингеренциите.За горниот пост ...да Скопјанец сум од стара скопска фамилија ,политичките партии во РМ за мене се навреда на интелигенција да бидам нечии симпатизер..имаш ти некој проблем со ова ??? За тоа што изиграваш адвокат нечиј ке ти одбијам на потребата да бркаш пичиња по интернет такви дркаџии еден куп се накотија не си сам..

Kajgana Shop

На врв Bottom