САД, Франција и Британија ја нападнаа Либија!

• Креатор на темата .:makedonec:.
  • Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Искрено се надевам на тоа.

Каков и да е, никој нема право да се меша во внатрешна политика на една држава и да ги бомбардира. Народот е тој што треба да го сруши Гадафи, а не Америка. Зашто не ја бомбардираат Саудиска Арабија рецимо? Кога се многу полоши него Гадафи? Ама Саудиска Арабија си има бизниси со Америка и затоа не ги чепкаат. Зашто да е тоа селективно? Зашто да си играат Бог?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Не тресете глупости како да не знаете кој е Гадафи.

До вчера ги пцуевте комунистите и со смрт ги колневте, а сега го поддржувате комунистот бр. 3 во светот (после Ким Јонг Ил и Чавез).
Гадафи ги финансира пола од милитантните и терористички организации во цела Африка.
Гадафи финансира радикален исламизам и самиот се фалеше дека Европа наскоро ќе стане исламско мнозинство.
Гадафи со години ја пцуеше и колнеше Швајцарија затоа што син му пијан беше уапсен во Цирих.
Гадафи со масивен непотизам успеа да обезбеди милијарди за него и неговата фамилија, оставајќи им трошки на неговиот народ.
Либискиот народ сам се крена на граѓанска војна против Гадафи, така да не јадете гомна дека Американците ја измислиле целава оваа ситуација. Гадафи самиот си го бомбардираше и убиваше сопствениот народ од крајот на Јануари до денеска. ТОЈ ЧОВЕК МОРА ДА ПАДНЕ.

За жал нема да падне како Хусеин, ќе си избега на време кај пријателчето Хуго Чавез и таму ќе си ги троши милијардите што ги украл од сопствениот народ.

--- надополнето ---

Ослободување на Либискиот народ.
Еден диктатор помалку во Африка.
Ке видиш кога ке завладеат екстремните муслимани ,ке ти стане јасно за некоја година...

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119

До вчера ги пцуевте комунистите и со смрт ги колневте, а сега го поддржувате комунистот бр. 3 во светот (после Ким Јонг Ил и Чавез).
Гадафи ги финансира пола од милитантните и терористички организации во цела Африка.
Гадафи финансира радикален исламизам и самиот се фалеше дека Европа наскоро ќе стане исламско мнозинство.
Гадафи со години ја пцуеше и колнеше Швајцарија затоа што син му пијан беше уапсен во Цирих.
Гадафи со масивен непотизам успеа да обезбеди милијарди за него и неговата фамилија, оставајќи им трошки на неговиот народ.
Либискиот народ сам се крена на граѓанска војна против Гадафи, така да не јадете гомна дека Американците ја измислиле целава оваа ситуација. Гадафи самиот си го бомбардираше и убиваше сопствениот народ од крајот на Јануари до денеска. ТОЈ ЧОВЕК МОРА ДА ПАДНЕ.

За жал нема да падне како Хусеин, ќе си избега на време кај пријателчето Хуго Чавез и таму ќе си ги троши милијардите што ги украл од сопствениот народ.

--- надополнето ---

точно е постојат диктатори и ДЕМОКРАТСКИ ДИКТАТОРИ!!!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.232

--- надополнето ---

Да, диктатор е. и скоре све што си пишал е точно.
Слично и за Садам.

Прашањето е, дали во Либија ќе се живее подобро после него.
Дали мислиш дека Ирачаните глобално живеат подобро денес, одколку за време на Садам?

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.109
Поени од реакции
9.467
Само под предпоставка дека оние што ке дојдат после него се слободољубиви, демократски, нетирански настроени кои од Либија ке направат демократска држава каде ке се почитуваат сите права на луѓето.

Кои се инаку тие бунтовници? Се што знаеме е дека се од кланот на кралот што Гадафи го симна. Значи ова е борба помеѓу две племиња за тоа кој ке ја контролира Либија, никаква борба за слобода.

Пази, треба да умре Гадафи, се слагам, али нешто не се претргнаа западните држави околи Бахреин и Јемен и нели налдемократската држава Саудиска арабија каде тенковите газат невооружен народ.

Али тие демонстранти се зли, имаат транспаренти и викаат многу. Либиските имаа само оружје и само пукаа како идиоти насекаде.

А дека Гадафи ги масакрирал своите граѓани баш не сум сигурен бидејки тоа го кажуваат истите влади и новинарски куќи што трубеа за Садамовото оружје за масовно уништување.

Али кога ке победат (т.е. ке ги донесат на власт) бунтовниците што мислите ке се деси со племето на Гадафи?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ке видиш кога ке завладеат екстремните муслимани ,ке ти стане јасно за некоја година...
Сериозно мислиш дека Гадафи не е екстремен муслиман?
Мислиш Гадафи не е поврзан со Ал-Каеда? Тој им ја држи целата нишка во Африка.

Иначе, Либија веќе 2 пати била бомбардирана, во 1988 и во 1996.

--- надополнето ---

Само под предпоставка дека оние што ке дојдат после него се слободољубиви, демократски, нетирански настроени кои од Либија ке направат демократска држава каде ке се почитуваат сите права на луѓето.

Кои се инаку тие бунтовници? Се што знаеме е дека се од кланот на кралот што Гадафи го симна. Значи ова е борба помеѓу две племиња за тоа кој ке ја контролира Либија, никаква борба за слобода.

Пази, треба да умре Гадафи, се слагам, али нешто не се претргнаа западните држави околи Бахреин и Јемен и нели налдемократската држава Саудиска арабија каде тенковите газат невооружен народ.

Али тие демонстранти се зли, имаат транспаренти и викаат многу. Либиските имаа само оружје и само пукаа како идиоти насекаде.

А дека Гадафи ги масакрирал своите граѓани баш не сум сигурен бидејки тоа го кажуваат истите влади и новинарски куќи што трубеа за Садамовото оружје за масовно уништување.

Али кога ке победат (т.е. ке ги донесат на власт) бунтовниците што мислите ке се деси со племето на Гадафи?
Како можеш да треснеш глупост дека бунтовниците биле само од поддржувачите на кралот кога бунтовниците ја држеа цела јужна Либија (до пред Гадафи да почне да ги бомбардира безмилосно).

Бахреин, Јемен и Саудиска Арабија се преголем залак за сојузниците. Не како индивидуални земји, но како највлијателни исламски земји. Моментот кога Америка или било кој ќе ја нападне Саудиска Арабија, е моментот кога ќе започне трета светска војна.

M

Mario Gómez

Гостин
Во Италија се шпекулира дека и Германија и Турција ќе учествуваат на ова акција..
Не ја сфаќам потребата од толкаво ангажирање на меѓународната заедница, као Канада, САД, Франција и Британија неможат сами да ги решат морало уште некој да учествува во акцијата.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

--- надополнето ---

Гадафи не платил рекет навремено или не извршил некоја задача.
Затоа и ќе си оди.
А што мислиш парите од “замрзнатите“ сметки на Муамер ќе ги вратат на рајата либијска ?
С.Арабија (читај Ал-сауд фемили фарм) која не призна под уставно име и која е наш и амерички сојузник во борбата “против тероризмот“ е неспоредливо најголем финансиер на разно-разни забегани организации по светот на база на верски фундаментализам.
Вклучително и на балканот а тоа значи и......:tv:
Гадафи е Мајката Тереза во споредба со Ал-Сауд кланот и по степен на демократија и по било која основа.
Иако сепак е диктатор и сам по себе е зло.

Каков и да е, никој нема право да се меша во внатрешна политика на една држава и да ги бомбардира. Народот е тој што треба да го сруши Гадафи, а не Америка. Зашто не ја бомбардираат Саудиска Арабија рецимо? Кога се многу полоши него Гадафи? Ама Саудиска Арабија си има бизниси со Америка и затоа не ги чепкаат. Зашто да е тоа селективно? Зашто да си играат Бог?
Сауди Арабија изврши инвазија на Бахреин пред неколку дена,но тоа го нема по медиумиве нешто премногу...

http://www.thefirstpost.co.uk/76366,news-comment,news-politics,saudi-arabia-invades-bahrain-why-is-david-cameron-not-bothered

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.735
Поени од реакции
1.136
Ќе се наполни цела Европа со бомбаши самоубијци како реакција на чинов. Ќе се повтори и Мадрид и Лондон.
Ако ние македонците не се ослободиме еднаш за секогаш од нашите окупатори ние треба ова да го направиме а не тие . . . (од наш аспект го напишав ова)
А иначе на америте одамна им се знае целта не се тие дојдени било каде на светот за мир и за помош тие само ја подгреваат ситуацијата и баш им е гајле за либијскиот народ и нивниот паљачо претседател ;)))) :D

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Гадафи не платил рекет навремено или не извршил некоја задача.
Затоа и ќе си оди.
А што мислиш парите од “замрзнатите“ сметки на Муамер ќе ги вратат на рајата либијска ?
С.Арабија (читај Ал-сауд фемили фарм) која не призна под уставно име и која е наш и амерички сојузник во борбата “против тероризмот“ е неспоредливо најголем финансиер на разно-разни забегани организации по светот на база на верски фундаментализам.
Вклучително и на балканот а тоа значи и......:tv:
Гадафи е Мајката Тереза во споредба со Ал-Сауд кланот и по степен на демократија и по било која основа.
Иако сепак е диктатор и сам по себе е зло.

Сауди Арабија изврши инвазија на Бахреин пред неколку дена,но тоа го нема по медиумиве нешто премногу...

http://www.thefirstpost.co.uk/76366,news-comment,news-politics,saudi-arabia-invades-bahrain-why-is-david-cameron-not-bothered
Како што веќе реков, не е Гадафи единственото зло, но Саудиска Арабија е преголем залак за сојузниците, затоа и ќутат во врска со неа.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Како што веќе реков, не е Гадафи единственото зло, но Саудиска Арабија е преголем залак за сојузниците, затоа и ќутат во врска со неа.

Можеш да сонуваш ти за вакво ЗЛО ,него мозочето ти е убаво испрано..

- Imaju besplatno lečenje, školovanje, struju, a svi prehrambeni proizvodi su za 30-40 odsto jeftiniji nego kod nas. Ko želi da studira u inostranstvu, samo treba da napiše zahtev nadležnima i dobija stipendiju. Na pet miliona stanovnika imaju registrovanih 15 miliona automobila. Uglavnom su to skupa i dobra kola, do kojih lako dolaze, jer za auto od 50.000 evra daju 3.000 ili 4.000, a ostalo dotira država - priča Gordić.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не би рекла дека е преголем залак, туку не им одговара... Америка и Саудиска Арабија си го имаат на ти го - дај ми го, долг период... Како што реков селективно "ослободување" се врши, Саудиска Арабија се додека си има непишани договори со Америка и соработки под тепих, нема ништо да и се случи. А им расплакаа мајката на народот таму, ама Либија е најголемиот проблем. Yeah right. Дефиниција за лицемерие.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.232
После завршувањето на турбуленциите во арапските држави, ќе има поголема табачина, на база Алахуакбар версус џуи-џу-џу.

ова онака пророчки

Член од
1 декември 2009
Мислења
187
Поени од реакции
27
a be ovie grcive isto taka ucestvuvale vo napadite na libija , do vcera kaj niv se protestirase a denes napagjaat. se nadevam deka ke slusnam nekoj den imalo ognomet vo atina. i dali nekoj znae nesto povekje za protestot vo london poso nema na nieden medium

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
a be ovie grcive isto taka ucestvuvale vo napadite na libija , do vcera kaj niv se protestirase a denes napagjaat. se nadevam deka ke slusnam nekoj den imalo ognomet vo atina. i dali nekoj znae nesto povekje za protestot vo london poso nema na nieden medium
Достате бре веќе со овие глупости, каде пишува нешто за Грција???

Грција води неултрална политика,тие нема да учествуваат..

Kajgana Shop

На врв Bottom