Хип хоп културата во Македонија

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
и за ова треба интелегенција ,тука може има доста кои ја негуваат хип хоп културата ама нема кој да ја однесе во некое повисоко место а башка и нема некој голем интерес за неа ако не е до даска искомерцијализирана

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Еве ново ново спотче на нашава хип хоп сцена!
Хип што? :/:
Ова е оној Игор а.к.а Пикси емси? :nesvest:
Кој спот еј.. Тејк дет денс групата од Свети Николе? Конкуренцијата на Брејк а лег.. :icon_lol:
Ја стварно се надевав дека дечково од 2 и пол декади ќе знаел да направи подобар избор.
Имаа право кога викаа дека повеќе рапери во Македонија, отколку невработени. :toe:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
На никакво ниво не е
Самопрогласени Раперчиња :pos2:

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ne znam zosto taka be decki .... Ete go hejterizmot za dzabe tuka ...

Prvo ako poglednam kon Piksi i sve ostalo osven skopskite slagovi, togas piksi e nogu dobar raper ...
Ne znam kako vikate deka se novi raperi se ragat, koga piksi ima praveno nogu dobri traki, i plus toa na rap scenata e poveke od 8 godini i siguren sum deka ima veke zavrseno album.
Se sekavam koga go vikav vo stip da rapuva i takvi stvari, nogu ubavi zurkicki pravevme na vremeto pred 4/5 godini.
Piksi ima nogu po ubavi pesni, ne znam koj kur na ova snimal spot.I mi e krivo koga cuam za decki koi navistina imat kvalitet, losi zborovi, oti PIKSI navistina ima dobri pesni.
Pokraj onaa za marija R.I.P. Ima i mnogu drugi.Imase edna balkansko devojce cc mnogu ubava traka.. Ne znam.I mene mnogu ne mi se dopaga textot na pesnava, no sepak ima dobri linii nekade vo nea kako na primer....si pravam rap i ako ti se dopaga ok ako ne ne me slusaj .. Toa e toa .. Najubavo kazano za situacijata vo momentot...Vsusnost saka da vi kaze deka nema potreba od hejting, sam resavas dali ke slusas ili ne ... Nema potreba da seres za nikoj dokolku ne go poznavas ili pak ne ti se sviga.I mene ne mi se svigaat str2 pa ne seram nikade za niv... Taka da ... :nenene:
Piksi go pocituvam, i go poznavam i znam kakvi dobri zabavi pravevme vo stip... Ucen decko, zboruva 2 jazici ... Abe super si e go pocituvam so da kazam .... Malku e spotot shit, frla pari ova ona ... No ..... Neli denes sekoj saka da se kaci gore :) ... Posle godini na dnoto, pravejki muzika za samiot sebe i prijateli, sekoj saka da bide cuen i da dobie troska nagrada za toa sto bil veren na rapot... Pa dali natamu ke go podrzite artistot ili ne toa e vasa rabota .. No gledajte da ne bide hejting .... Oti hejting raga hejting... Nisto ne pomaga...

Andrejnalin

Резонатор на хармоници
Член од
4 јануари 2009
Мислења
75
Поени од реакции
7
Еве ги песните кои се под влијание на хип хоп, едната е најновата песна од Аномалиа Натива („Премногу Дрско“), а едната е ремикс на Римуван Стих на Кацар (направен од Анакреонт xy т.е. Драги).

Инаку проектот е замислен како мешавина на многу влијанија, држејќи главна линија на drum and bass, меѓутоа, има и даб, има и класика а има и хип-хоп елементи.

Уживајте ;)

(се извинувам ако го пишувам ова на погрешно место)

Член од
24 февруари 2010
Мислења
60
Поени од реакции
5
Ја мислам дека пола од самопрогласените ,,рапери,, не знаат ни пола од историјата на културата и само праат песни колку за други да им играат на нив....
Патетично е....:(
Ама тоа не значи дека нема луге кои знаат шо е тоа..ги има
Ја викам ако сакас да праис хипхоп барем едуцирај се за културата па после почни да збориш.
Сите прво викаат хоп па скокаат....

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
На никакво ниво не е
Самопрогласени Раперчиња :pos2:
Не се согласувам со ова зашто последниве неколку години иако постојат многу квази рапери , сепак рапот во македонија е издигнат на едно одлично ниво на кое порано неможеле ни да си замислат дека ќе успеат да го доведат постарите наши рапери :pipi:

Член од
18 февруари 2009
Мислења
480
Поени од реакции
38

znam samo deka ova im e 2 spot i deka imaat nekoja povrzanost so cista
koj znae poveke neka pisi ovaj spot i ne e taka los kako prviot

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Еве ново ново спотче на нашава хип хоп сцена!
Одличен ритам, дечкото е за поштување, има историја со музикава во Македонија, се сеќавам уште на времето, 2003та концертот кај нас во Струмица што го организиравме и они настапуваа, одржувавме контакт едно време, пред година дена се видовме на кафе во Скопје, збореше за планови, и не ме излажа. Добра песна во секој случај. Ме интересира чија продукција е. Гледам на маицата му стои логото на Арена Рекордс, која се си мислам оти се распрадна. Могуче е Столе (Човекот Х - Екс Клан Исток/Арената) да му ја има правено, братучеди се мислам и нема зашто да не му помогне.

Ајде сега стручњаците да ги опитам малку.

:icon_eek:, Уште еден еклер синдром...
Што е сличноста на Пикси и Слаткар, освен дека датираат одамна во рап музикава? Или пишуваш само колку да си видиш пост меѓу другите?

Овој ептен безвеза ебаго :pos2:
И ти ми делуваш ко да пишуваш само за да си видиш пост. Тропање канти. Образложи зашто е безвеза.

Хип што? :/:
Ова е оној Игор а.к.а Пикси емси? :nesvest:
Кој спот еј.. Тејк дет денс групата од Свети Николе? Конкуренцијата на Брејк а лег.. :icon_lol:
Ја стварно се надевав дека дечково од 2 и пол декади ќе знаел да направи подобар избор.
Имаа право кога викаа дека повеќе рапери во Македонија, отколку невработени. :toe:
Извини што се труди некој и што неможе да плати "професионалци". Малце на земја спуштање и може ќе ти текне за што се работи. :wink:

А, да, што е за тебе, уствари на што мислиш кога велиш "подобар избор"?

И може точно е дека има повеќе рапери отколку невработени, ама точно е и дека има гомнојадачи колку рапери и невработени. Ај со здравје.

znam samo deka ova im e 2 spot i deka imaat nekoja povrzanost so cista
koj znae poveke neka pisi ovaj spot i ne e taka los kako prviot
Спотот е ефтин, студиски, ништо посебно, ни песната не е според мене добра, ко да фали нешто, празна е. Првиот спот а и песната (Наше време) им е многу подобар/а, а за песната "Лош ти е зарот" требало да напраат исто видео запис, се ми се чини оти е најдобра песна од нив.

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Извини што се труди некој и што неможе да плати "професионалци". Малце на земја спуштање и може ќе ти текне за што се работи. :wink:

А, да, што е за тебе, уствари на што мислиш кога велиш "подобар избор"?

И може точно е дека има повеќе рапери отколку невработени, ама точно е и дека има гомнојадачи колку рапери и невработени. Ај со здравје.

Што - ти - е? :tapp:
Јас не го навредив никаде артистот, зборував околу видео записот, нигде не спомнав негов личен квалитет. Башка, тоа е мое мислење, а мислам дека имам право да коментирам што сакам. И да, можел да направи подобар избор околу танчерската екипа за на спотот. Баш и не се совпаѓа со песната.
Гомнојадач сум, happy? И ќе воздигнувам нешто што ценам, во спротивно ќе јадам гомна колку сакам ако нешто не ми се допаѓа.
Чаопријатно.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Што - ти - е? :tapp:
Јас не го навредив никаде артистот, зборував околу видео записот, нигде не спомнав негов личен квалитет. Башка, тоа е мое мислење, а мислам дека имам право да коментирам што сакам. И да, можел да направи подобар избор околу танчерската екипа за на спотот. Баш и не се совпаѓа со песната.
Гомнојадач сум, happy? И ќе воздигнувам нешто што ценам, во спротивно ќе јадам гомна колку сакам ако нешто не ми се допаѓа.
Чаопријатно.
Хелоу, мислам, извини женцка.

Ти реков малце на земја да се симнеш. Сакам да знам што ти значеше тоа што го рече, ништо не објасни. Се потсмеваш на групата што игра на спотот, твојата сигурно е подобра, знам. Се смееш на "Игор ака Пикси Емси :nesvest:" и велиш за некој подобар избор, кој пак не го кажа кој е.

Само пак ја потврди мојата реченица за вработените. :devil3:

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Хелоу, мислам, извини женцка.

Ти реков малце на земја да се симнеш. Сакам да знам што ти значеше тоа што го рече, ништо не објасни. Се потсмеваш на групата што игра на спотот, твојата сигурно е подобра, знам. Се смееш на "Игор ака Пикси Емси :nesvest:" и велиш за некој подобар избор, кој пак не го кажа кој е.

Само пак ја потврди мојата реченица за вработените. :devil3:
Нешто не е во ред со тебе. Кај се насмеав на ПИКСИ ?? Само прашав дали е тој оној Игор. И толку за артистот.
И немам јас своја екипа за твоја информација.
Сакаш сертификат дека сум гомнојадец? :pipi:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Нешто не е во ред со тебе. Кај се насмеав на ПИКСИ ?? Само прашав дали е тој оној Игор. И толку за артистот.
И немам јас своја екипа за твоја информација.
Сакаш сертификат дека сум гомнојадец? :pipi:
Не ти треба сертификат ни потврда за да си тоа што си. Уживај ти само.

Kajgana Shop

На врв Bottom