Хип хоп културата во Македонија

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Македонски рап едно големо хахахаххахахахахахахахахахахахаха
т.е. да ти се по****м во музиката.
Се сложувам.. За никаде сме :)
Секој со секој се пцуе .
Веќе незнаеш кој е во такаси(глупо)наречената Легија , кој е во Токсикологија кој е онде овде...
Па добро бе кај се изгубија фаците како Џака Накот и Аго кој самостојно си лупаа рими кој имаа всушност концепт...

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
За никаде СТЕ?! BlinD? Па ете, пред неколку месеци Аго извади албум заедно со Војник, Џака извади EP, СТР2 албум, Легија албум, Џака скоро ќе го вади и Прирачникот за модерна војна, ама се` се истите фаци, треба нешто ново.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Се сложувам.. За никаде сме :)
Секој со секој се пцуе .
Веќе незнаеш кој е во такаси(глупо)наречената Легија , кој е во Токсикологија кој е онде овде...
Па добро бе кај се изгубија фаците како Џака Накот и Аго кој самостојно си лупаа рими кој имаа всушност концепт...
Јес да е бачково малце серко за мене ама песнава му е океј....останува само да ја разбереш

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Јес да е бачково малце серко за мене ама песнава му е океј....останува само да ја разбереш
Искрено ННННеможам ННННи да ГГГГо слушам ДДДДткачов...
Одкако кажа дека он се водел како поет не како рапер , само барам начин да му ја пукнам главата во шипка ....
Па побогу он ако е поет ја сум ја најавил ренесансата !

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
у титаниум мислам учествуе Божино од форумов... јесда нешо не ми праат мерак

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
САФ Дефинитивно најдобар рап бенд во нашава земја

Член од
12 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
0
Deyan Fanky

Нај нови вести во македонскиот Хип-Хоп е тоа што велешкиот рапер Deyan Fanky го приготвува нај новиот албум наре4ен "тalentot od ulicata"во кој има соработка со бугарските артисти,Consa i Shorty,Македонскиот,Snoopy MC,Gele K
веќе има еден албум издадено во не оффициална Продукциа кој е наре4ен
"Realni Storii"Moze da se simne od http://rapidshare.com/files/137795393/Deyan_Fanky-Realni_Storii_Album.zip
или пак од www.myspace.com/dejanfanky.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Некој да не го има текстот на Жолта Штампа-Слаткар песната ја слушнав ама неможам да го разберам цел текст ама неможам ни поентата на есната да ја сфатам(дали цинично им јаде гомна или нешо....)....ај ако го има текстот некој нека прати по ПП.....тенк ју

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Za Makedonskite Rap "Diktatori" !!!

За никаде СТЕ?! BlinD? Па ете, пред неколку месеци Аго извади албум заедно со Војник, Џака извади EP, СТР2 албум, Легија албум, Џака скоро ќе го вади и Прирачникот за модерна војна, ама се` се истите фаци, треба нешто ново.
PRVO ODNAPRED DA SE IZVINAM ZA DOLGOMETRAZNIOT POST NO MISLAM DEKA IMA MNOGU VREDNI RABOTI ZA CITANJE...AKO GO PROCITAS DO KRAJ POSTOT ZNACI GO SAKAS RAPOT!!!
da prodolzam....

Brat...znaes koja e problematikata u cela makedonija okolu rapot.Mnogu seslozuvam so tebe deka veke ni e skisnato samo od edni isti faci i taka nataka.Dosadni stanuvaat oti stilovite im se isti i normalno deka cove saka da cue i nekoj drug stil.Druga liria druga produkcija razlicna vestina i taka nataka...
Jas ete so cisto srce ke vi kazam deka u MK ima mnogu mnogu dobri faci.Jas iskreno ne znam za drugite gradovi no iskreno kazano vo stip ima nekolku faci sto vo sekoj pogled se dostojni i poveke od dostojni za faci kako Legijata.Vo prodolzenie ke vi pustam i primerok od site tie MCja pa vie presudete sami dali imaat kvalitet i pitencijal i najmnogu od se vestina.Ete ke gi spomnam Aspi od "Da Be Da" i Nepoznatoto od "Caldisani" Tvorecot od "Stip Hop" Smireniot od "Luge u Belo" i N.M. od "Str8 Squad".OK...znam deka 95% od ovie ne gi znaete nitu ste cule za niv.Vo toa e i problemot...no kade potocno problemot?Ke vi azam podocna...Ete pred nekoj mesec se izdade album vo Stip od Stip Hop vo cest na pocinatiot producent "Tvorecot".Mene ako me pitate toa e fenomenalen album.Za trakite od toj album nemase nikogas da se cue ako ne se napravese memorijalnata zurka.Na albumot imate kolaboracija pomegu MCijata od Stip Hop i DJ Slave,Djaka Nakot,Choveot X, a pred toa imaat pesni so Legijata,Ago i so Protiv Site.Zarem samite tie sorabotki ne ukazuvaat na toa deka ima kvaliteten rap na drugi mesta osven Skopje!!Pa luge zimi majka jas sum siguren i zivotot ke go dadam ako Toni Zen,Slatkar,Istok-Zapad,Pa mozebi i Str2 ili nekoi drugi faci pa zimi maja tolku i ima da sporeduvam i uste Djaka Ago i Greenout.Toa se site.Epa ajde slusnete ja ovaa traka i kazete mi dali ova ne e kvaliteten rap???Ako ne uspeete da go razberete textot na "Caldisani" :toe: ne znam sto da vi kazam.Sepak ova e umetnost....

Eve vi parce od Caldisani:

Ete vi parce i od Stip Hop:

Eve vi parce i od Str8 Squad:

Eve vi parce i od Da Be Da:

Eve vi parce i od Smireniot:

Eve vi 2 parcinja i od Stihovna Relativnost: (moja produkcija)

Eve vi 2 parcinja i od Mene: ;-) (moja produkcija)

[ poraj tvrdite traki, na albumite ima i dovolno fanki pesni4ki ;) ]

E sea....Site ovie pogore spomnati t.e. site ovie faci sto gi slusnavte (ako uopste gi slusnavte) ete site tie faci imaat albumi no ne izdadeni osven albumot na "Stip Hop".Smireniot ima duri 2 albumi.Ako ne se lazam ima sorabotka so "Gumenite Glavi" od Blgaria...Prethodno gore spomnav deka ke vi kazam koj e problemot vo makedonskiot Rap.Ako momentalno ja pogledneme slikata na makedonskiot rap normalno e deka ke dobieme slika sostavena od Legijata,Greenout,Ago,Edinstvena Opcija,Toni Zen i use nekoi faci4ki ama Skopski faci.Iskreno da kazam jas sum mnogu lut na toa sto se slucuva.Pa ako poglednete ubavo ke zabelezite deka gore navedenite faci a posebno Legijata i Greenout na eden nacin pravat MONOPOL vo makedonskiot Rap.Ne ostavaat prostor na drugite valitetni grupi i MCja da dojdat do izraz.Na toj nacin se gleda deka se alcni za slava i se alcni da sekogas koga ke se spomne "Macedonian Rap" oni da bidat vednaga do toa.E izvinete ama toa jas mislam deka ne e pravenje Rap od ljubov.Toa e pravenje rap zaradi imeto i slavata koja samiot Rap moze da ti ja dozvoli.Jas slusam rap vee 8 godini i da vi kazam pred 6 godini jas nikogas ne slusnav za Greenout????Aj kazete mi dali vo 2002 nekade slusnavte za RNS?????Ne neli????Epa pesnite sto vi gi prativ gore se snimani od 1998 godina do 2003 godina.Sakam da kazam deka kvaliteten rap ima vo MK.Samo sto problemot e sledniot....pricinata sto vo momentov imame DIKTIRAN MONOPOL od strana na gorenavedenite e toa sto (a site tie se od skopje) vo skopje e mnogu lesno da se najde sponzor i e mnogu lesno da se napravi reklama (komercijala) na eden produkt t.e. Album.Izvinete no jas mnogu ubavo znam sto znaci da se trca po zponzori.So Stihovna Relativnost minatata godina organizirav zurka vo stip.Imavme plan da vikneme nekoi grupi od razni strani na MK i ni trebaa okolu 100 150 evra za organiziranje na celata zurka.Zboruvam za dobra zurka.Dali vi se veruva deka ostavivme baranje na neade okolu 10 firmi i dobivme 6ipak u dupe.Ostavivme baranje za 2000 denari na Multimilionskata firma Kabelska televizija "Robi" ne odebaa braka.Ne se relamiravme kako Rap zurka koga baravme sponzorstovo.Tuku demek organizirame Kulturno Edukativna zabava.I zamislete ni zatoa ne im se davaa 2000 denari.Eden duri ni trazese dokazi deka ke praveme zurka.Mu donesovme i pecat i podpis od "Dom na Mladi" (mesto koe postoi 30 godini i se odrzuvaat razni manifestacii-mesto dobro poznato vo MK) cc i zamislete ne uspeavme 2000 denari da sobereme.Trcajki niz firmite ke ne izedea kucinjata.I seto toa samo zaradi Rapot a ne uspeavme nisto da napraveme.Kazete mi dali ne e toa razocaruvanje...jas sum krajno razocaran sto duri i ne mi se zboruva za toa nesto.Zatoa i sekogas ke velam deka nie vo MK ne zasluzuvame be rap.Ete zatoa skopjani ke pravat MONOPOL i ke DIKTIRAAT rap zatoa sto e mnogu lesno da se najde sponzor za da se izdade i album i spot na TV i se drugo.A znaeme deka denes eden Video Klip ako so dovolno dobar ti ja garantira POSRANATA slava...
Zatoa i se svrtuvam protiv skopskiot rap i sekogas ke go podrzuvam Stipskiot Rap.Oti tuka vo divinata ete tuka e realnosta.Ako uspees da izdades album znaci deka si ja pominal golgotata na rapot i si ja dokazal ljubovta kon rapot.Ama taa ljubov si si ja dokazal na samiot sebe...

Ete vo momentov so Stihovna Relativnost raboteme na 3 proekti.Na moj Solo Album (moja produkcija) na Album na Stihovna Relativnost (polovina album e moja produkcija)i na Zaednicki Album megu mene i Stihovna pod edno ime Nervno Ekipa isto taka celosno moja produkcija.Albumot na Stihovna (Neam Pojma)e recisi gotov i za nekoj mesec ke imame i Promocija na Albumot.Iako odnapred znaeme sto se ne ceka koga ke treba da se izdadat albumite sepak ljubovta sprema kvalitetniot rap e povisoka i od Gospod gomnarot...znaeme deka mnogu ke bide tesko dodeka go plasirame nasiot rap na Makedonskata Rap scena.A i znaeme deka ke bideme kritikuvani vo stilot "Ebete se be Gomari legijata do Smrt" ili "begajte be seljacista stipski Legija 1 luv" znaeme se toa..ama ne ni trebaat pari i slava.Se sto sakame e da se cue deka ne se samo legijata vo ovaa makedonija.Ima kvaliteten rap i naokolu nadvor od Skopje.
Se za Rapot....da vi se seram na parite i slavata koga rapot od edna strana go Digate a od druga go Spustate.Neka ova bide apel do site makedonski grupi koi se razocarale od ona sto go pisav.Znam deka ima mnogu valitetni MCja i Producenti eve kako Kiskino za koi seuste ne sme cule na TV ili kade i da e.I ne samo za da se cue za niv na TV tuku za nivniot rap i nivniote Proekti.Jas nesakam da zvucam kako vo stilot deka povikuvam na kontra Rap portiv Legijata i tie Faci.NE!!!Tuku sakam site vie tamu sto rabotite za vasite dusi stegnete se i rabotete poseriozno za narodot da znae.A ne samo 5/6 grupi da mi rapuvaat.Ve ocekuvame vo narednata Godina so poveke proekti i da si dademe podrska na UNDERGROUND grupite koi nesomneno postiojat vo senka na "DIKTATORITE" na eden nacin...

Pozdrav od DJ-93'Slaughter

Celta na celiov moj post bese nadovrzuvanjeto na KISKINO.Ubavo kaza toj...se se istite faci...eve samo sakam da kazam deka i jas go mislam istoto i deka rabotime na slucajot so nasite albumi i proeti da vneseme "multikolor" vo makedonskiot rap koj vo momentot stanuva se poveke monoton...

G-Kidd

Завршетник
Член од
29 април 2007
Мислења
45
Поени од реакции
2
немам што многу да зборувам за рапот во македонија зошто не ни слушам...само можам да го кажам следново (доколку на некого му смета моето мислење може и да прекина да чита токму овде) слушам рап откако паметам за себе значи слушам отприлика 11 години, i imam 19 години... 9 години сум активен Dj и се трудам што подобро да ја раширам хип хоп КУЛТУРАТА во македонија....како прво во македонија има една огромна забуна...Нема такво нешто како хипхоп музика...хипхоп е култура составена од 9 елементи (нема да набројам зошто знам дека голем дел од вас ги знаат) а рап е музиката што ја креираме т.е. продуцираме итн итн. Еднаш рекол - "KRS - One - Rap is something you do, Hiphop is something you live" а KRS One го знаеме сите кој е и што е, а споено хипхоп не е грешка во пишување туку тоа е како правилно се пишува хипхоп не според мене туку луѓе како KRS One, Kool Dj Herc, Grandmaster Flash итн итн. Е сега кога е тоа јасно имам само едно нешто да кажам околу моето мислење за македонскиот рап....Тоа е како некој американец да го слушне Наум Петревски или Александар Сариески и да почне да прави македонска народна музика испеана на англиски јазик....?!?!?!?! нема смисла, многу би било глупаво, пробајте да замислите такво нешто ( јас пробав :D:D:D ) ама на крај неможам да речам дека не ги почитувам сите македонски рапери, ги почитувам заради ништо друго туку за нивниот труд што го вложиле во рапот а за жал не добиваат ништо за возврат дури ни она најмалку што барем некои го бараат а тоа е RESPECT ако не од некој друг барем од истите такви рапери како нив....во македонија "нормално" секој со секого се мрази тоа е општо познато.... (и пак ако ви смета ова мислење не мачете се да ме пцуете зошто не би регистрирал такви работи) LSD Entertainment Crew - Macedonia

Kajgana Shop

На врв Bottom