Земјотрес и цунами во Јапонија

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Што стана со Хаваи? Нели они беа на патот на најголемото движење на цунамито?

Што стана со Хаваи? Нели они беа на патот на најголемото движење на цунамито?

Па тие се веќе уништени, ама не кажуваат за да не се вознемири светот :pos:

Гледав сеа на вести. Тешко нив...:toe:

Немаат гајле Јапонците од земјотрес, често ги имаат па сите градби им се спремни за вакво нешто. Од земјотресот немало многу штета и жртви.
Арно ама цунамито маме им ебало.

Ниеден филм не долкува на сликата што ја видов. Страшно е валда премал збор. Тешко на луѓето.
Во вакви моменти ценам што живеам на Балканов, природата ни е повеќе наклонета отколку на другите делови на светот.

Инаку отворив Гугл да пребарувам и самиот пребарувач има вакво предупредување:

Tsunami Alert for New Zealand, the Philippines, Indonesia, Papua New Guinea, Hawaii, and others. Waves expected over the next few hours, caused by 8.9 earthquake in Japan.

Значи опасна е работата.

Па фала богу ќе има сајд ефектс ова, и брановите додека дојдат до другиот дел од пацификот им треба часови, ме мрзи да пишам сеа, сум гледал документарци, Инаку америве, посебно CNN ја претеруваат лани кај имаше земтјотрес, се очекуваало голем брат, останав до 3 навечер лајф на СНН ама лажна тревога било. Најлошото помина, сега ќе им тресе 2-3 месеца со помали земјотреси.

Има загинати повредени, добро што Јапонија е развиена економски и може одма да се среди, мада ќе се одрази тоа на економската активност годинава а и као шо гледаме на никеи индексот.

Нека се прават пак нуклеарни проби под вода,па сигурно нареден пат посилно ќе удри.Сами си го правиме ова,само да знаете.
И природава е многу љута на нас,и ако продолжиме вака полека,но сигурно ќе не сотре.

The Earth strikes back.
Нека продолжат да убиваат безпомошни делфини! :S

The Earth strikes back.
Нека продолжат да убиваат безпомошни делфини! :S

Ааааа да да. За тоа ги нема да кажат јавно на вести што се прави. Еве изгледа казната ги стигна.

П.С. Значи го имаш гледано The Cove?

Луѓе, сето ова се има случено и порано. Се повторува... Истите две случки.... Комплетно.

Ужасно :S Господ нека им е напомош...

article-1365318-0D925D90000005DC-780_964x593.jpg

http://twitpic.com/48fzhv

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom