Фан Клуб: Интер

Па колку што разбрав од статијата дека Ето и Гвардиола биле во добри односи,иако си замина од Барса,и имаше едно интервју кога го прашаа Ето кој тренер би сакал да го има интер после Дебелиот...овој кажа Гвардиола..и напомена дека е и подобар тактички од Мурињо:kesa:...ако не се лажам :smir:

Ето и Гвардиола што си беа во едни одлични односи што да ти зборам :pos:
Eто си отиде од Барса највеќе поради Гвардиола...

Инаку прееска начекав спорт на РаиУно и имаше интересна вест,а таа е дека Мурињо бил на излезна врата од Реал поради неуспесите против Барса во утакмиците од првенството и ЛШ,т.е Валдано го отпишал бидејќи бил незадоволен од дефанзивната тактика и незалагањето на некој играчи.
На негово место сакал да го доведе Марсело Биелса(?!?!) по крајот на сезоната.

Па сеа колку е точно не знам,но ако си оди од Реал Мурињо,бидете сигурни дека ќе се врати во Интер...

Инаку прееска начекав спорт на РаиУно и имаше интересна вест,а таа е дека Мурињо бил на излезна врата од Реал поради неуспесите против Барса во утакмиците од првенството и ЛШ,т.е Валдано го отпишал бидејќи бил незадоволен од дефанзивната тактика и незалагањето на некој играчи.

Па сеа колку е точно не знам,но ако си оди од Реал Мурињо,бидете сигурни дека ќе се врати во Интер...

Ако незнаеш кој е , тој беше селектор на Чиле на Светското у Јужна Африка и бил во одлични односи со Валдано
Ова го пишуваше сегде по шпанскиве весници

Абе што знам и ја така прочитав,и јас мислам дека не се мирисаат нешо многу монгу :pos2:

Ако незнаеш кој е , тој беше селектор на Чиле на Светското у Јужна Африка и бил во одлични односи со Валдано
Ова го пишуваше сегде по шпанскиве весници

Aбе многу добро знам кој е,ама Реал отсекогаш носеле фаци од тренери,па малце ми беше чудно кога слушнав Марсело Биелса,затоа во заграда ги стаив прашалниците и извичниците :)

Aбе многу добро знам кој е,ама Реал отсекогаш носеле фаци од тренери,па малце ми беше чудно кога слушнав Марсело Биелса,затоа во заграда ги стаив прашалниците и извичниците :)

хх мислев не ти е познат . Абе види немора да значи фаца не фаца , овој е добор познат на фудбалската јавност и кога ќе видиш кога го донесоа оној Луксембурго овој е премија за него :):)

хх мислев не ти е познат . Абе види немора да значи фаца не фаца , овој е добор познат на фудбалската јавност и кога ќе видиш кога го донесоа оној Луксембурго овој е премија за него :):)

Тачно така,ама Реал како Реал си тера на таа карта,ние сме кралски клуб,мора фаци од тренери да имаме и Валдано таму кажува кој да се земе кој да се брка,а не е тој тренерот што треба да ја има слободата во работата.
Како и да е,ме боли кар за нив,нека си се врати Мурињо кај нас,па да им докаже на Реал и на цел свет некој работи :)

Иако не е тема на Реал М сепак од Дел Боске па наваму Реал М нема тренер тоаа е факт

Прегледај го приврзокот 42851
Имало една интересна статија на ГДС,вака според сликава би требал да изгледа тимот на Интер со Гвардиола како тренер,
Првичната намера би му била да ги воигра Снајдер со Фабрегас,а доколку тоа не му успеело био го довел Модрич а би го продал Снајдер
Исто така би бил донесен Санчез а формацијата би била 4-3-3 (колку ке успее оваа во Италија:icon_frow)....Голема улога ке играле и
Ето и Роберто Баџо за носењето на Гвардиола во Интер !!

На хартија се изгледа супер,и на повекето би ни се допаднал овој Интер,ама колку ке функционира на терен тоа е друго :toe:

ПС И да лео би бил префрлен како дел од стручниот штаб или така нешто ..

Знаеш/ете кога во Италија тим ќе стигне до трофеј без некој кољач како Мота, или координатор како Камбиасо? Не викам стрикно тие играчи, туку играчи слични на нив.

--- надополнето ---

Најголема фаца им беше Луксембурго. :)

Гвардиола би бил чиста утка. АЈ да бидеме искрени, колку пати се нашол самиот во незавидна положба со тие играчишта негови?

Многу малку пати, а кога ќе се најде во таква, барем за мене, е како кокошка без глава. Еве, лани што направи кога губеше од Интер?

Го извади Ибрахимович (метро и девеес), го стави Бојан у центар (метро шеес-пет), а Алвес продолжуваше да набацува на глава против 2 метарските Самуел и Лусио....

Во Италија Пеп ќе го изедат жив, а нејќам Интер да биде колатералната штета...
За изменава да те поправам.... Го извади Ибра, а го стави Абидал -.-

Сакаш да кажеш дека Кваљарела, Диего, Аквилани и уште некој чат-пат не се добри играчи?

Јас што и да пишам, ќе биде моја желба, дали ќе биде реализирано - не верувам. Сакам само подмладување на средината и носење на еден олраунд играч во одбраната. Нападот е сосема доволен, со Ето, Пацини и Кастаинос, секако и еден од Милито и Пандев, ама осеќам дека и двајцата ќе си отидат па така да ништо чудно Санчез да дојде.

Тоа е тоа, доволно си е. И истото може за 60 милиони евра да биде изведено, бидејќи имаме доста вишок играчи како Кутињо, Сантон, па ајде и Марига кои можат да се трампаат или да влезат во некоја понуда.

Диего беше во Јуве лани, тоа што Адри беше со години за нас пред калчополи. Единствен што може да направи нешто. Ова сезона го продадоа само поради тоа што беа толку многу убедени дека Дел Нери со својата 4-4-2 ке направи нешто.

Кваљјарела, Аквилани и уште некој чат-пат (баш ме интересира кои се овие чат пат :)), овие двајцата не дека се лоши, ама не се за да направат некоја разлика, добри се, онака солидни ама не се Ето, Чави, материал. Така да, за добри играчи имаме и ние добри, знам дека си свесен за да играт во Интер мора да ги бива малце, ама екипа со 2 Супер Играчи, 3 Добри, и другите онака below-average не се прави. Затоа и ги спомнав тие што ги спомнав -Сахин, кој изгледа во Реал ке оди. Така да на негово место Хамшик додади го.

Чудно вака што не спомнуваш имиња, и само 60 милиони евра викаш. Еден Хамшик само глуп би го продал под 18 милиони, Санчез под 22 милиони ако го земеме - сме го украле, тој олраунд бек што викаш, баш ме интересира на каков тип на играч мислиш, и колку стар, оти ако се продолжи политикава не се чуди и ако тоа биде Агуирегарај.

Ето, Пацини и Кастањос ако се доволни, јас главата ке си ја сечам. Една повреда од 1 месец на Ето... Остај тоа, Кастањос како ке игра во Сериа А никој не знае, досега сите гола му се во стил на Пацини, тргнувајќи од тоа дека сакаме во иднина све повеке италијанци да имаме во тимот, и десет пати подобар од Пацини да е, нема шанса да добие толку многу шанси за прва сезона.

Напаѓач мора да се донесе, дали Нејмар или Бензема не знам, ама мора еден, Пандев и Милито не се за во Интер, ни за Пацини не се сложувам дека е, ама ајде џабе да се уморам да пишам против него, добар бил со глава.

Ако за Кутињо сум хард-кор против тоа да се позајми/продаде, за купување на Робен сум 100000 повеке против. Стаклара не ќе отвараме.

100 милиони, пола од парите на 2 докажани играчи, другите 50 на играчи како Санчез, Нејмар, Гансо (хелоу Милан), Тевез, итн.

Талахасе, зашто на памет збориш и зашто во предвид не земеш неколку факти * кои ти налагаат дека инвестиција од 100 милиони евра е едноставно невозможна во 2011 од страна на Интер, всушност таква инвестиција они само едно лето чинам имаа и толку, и тоа пред повеќе од 10 години, во 99та ако не се лажам.
И кои се тие 2ца докажани играчи а покрај нив недокажани да се Тевез, Санчез, Нејмар и Гансо. Па Тевез само чини над 30 милиони евра, Санчез над 20, исто и Нејмар и Гансо, така да дури ни 100 милиони евра не се доволни за 2ца докажани плус овие.

Ја очекувам да се продадат одредени фудбалери а 1 од нив е и Маикон па тогаш Интер да потроши помеѓу 40 и 60 милиони евра, односно некоја сума измеѓу овој размак од 20 м евра, 50 се и те како доволни да се скрои одличен тим уз постоечкиот кадар.

* - фактот кој вели дека само еднаш инвестирале толкава сума, фактот кој вели дека тимот финансиски не стои сјајно последниве неколку сезони, фактот кој вели дека и приватниот бизнис на Морати беше погоден од светската економска криза, фактот кој вели дека тимот ќе гради свој сопствен стадион во иднина и нормално, покрај сите овие набројани факти доаѓа и оној неизбежниот, ФФП.
Изгуглај ако не за сите овие набројани работи шти ги пишав ко факти и ваљда ќе се увериш дека оние 100 милиони евра се пуста форумска желба која нема шанса да се реализира, освен ако не се донесе Меси или Кристијано Роналдо.

Талахасе, зашто на памет збориш и зашто во предвид не земеш неколку факти * кои ти налагаат дека инвестиција од 100 милиони евра е едноставно невозможна во 2011 од страна на Интер, всушност таква инвестиција они само едно лето чинам имаа и толку, и тоа пред повеќе од 10 години, во 99та ако не се лажам.
И кои се тие 2ца докажани играчи а покрај нив недокажани да се Тевез, Санчез, Нејмар и Гансо. Па Тевез само чини над 30 милиони евра, Санчез над 20, исто и Нејмар и Гансо, така да дури ни 100 милиони евра не се доволни за 2ца докажани плус овие.

Ја очекувам да се продадат одредени фудбалери а 1 од нив е и Маикон па тогаш Интер да потроши помеѓу 40 и 60 милиони евра, односно некоја сума измеѓу овој размак од 20 м евра, 50 се и те како доволни да се скрои одличен тим уз постоечкиот кадар.

* - фактот кој вели дека само еднаш инвестирале толкава сума, фактот кој вели дека тимот финансиски не стои сјајно последниве неколку сезони, фактот кој вели дека и приватниот бизнис на Морати беше погоден од светската економска криза, фактот кој вели дека тимот ќе гради свој сопствен стадион во иднина и нормално, покрај сите овие набројани факти доаѓа и оној неизбежниот, ФФП.
Изгуглај ако не за сите овие набројани работи шти ги пишав ко факти и ваљда ќе се увериш дека оние 100 милиони евра се пуста форумска желба која нема шанса да се реализира, освен ако не се донесе Меси или Кристијано Роналдо.

Нормално дека во тие 100 милиони се и парите од Маикон, Пандев, Милито, Снајдер...

Тевез не е во таа група на докажани од проста причина што сметам дека најголем фејл ке се прави ако се дадат 30 милиони евра за него. Мое мислење е ова.
Санчез не е во таа група затоа што ова му е прва сезона да се истакне вака, и не верувам дека ке се ризикува со некоја глупа сума од над 20 милиони, иако лично мислам дека вреди многу повеќе од тоа, ама пак тоа не мора да значи ништо, ни Кики не вреди 85 милиони или колку и да беа, ама ете се случе што се случе. Последните двајца бразилци се многу млади за да се даде над 15/18 милиони евра по главче :)

Докажани се Фабергас, Хамшик, еве искрен ке бидам и ги пишувам тие што ги мислев за во предходниот пост. Најслаби сме во средина, не сме слаби, него очајни сме. Додади на овие двајца Санчез, Андреоли, Бенз/Тевез/Нејмар или кој и да бил од овие тројца, сеедно ми е ако се донесат 3/4 од предходните именувани играчи.

Навистина ми е мака што дојдени сме до тоа да се задоволиме со Инлер, Минлер, Карја, Монтоливо, Крајнчар, Пирло и еден куп на играчи од овој тип (не доволно квалитетни или стари). Не дека сакам да се фрлат пари колку да се фрлат, не знам како гледате на ситуацијава, ама ептен сме очајни.

Е сега, има и други опции како Кавани, Пасторе, Агеро, и милион други, ама овие онака ми паднаа први на памет кои се доволно добри и солидни за во Интер.

Сите сме свесни ако не се троши сега, не чекаат темни денови (години). :)

A бе имам некое чувство, ама ако кажам че ми се смејте :)

Ми игра некое ребро, ми вика ако освој ЛШ Барса, Меси че си го здомиме :)

A бе имам некое чувство, ама ако кажам че ми се смејте :)

Ми игра некое ребро, ми вика ако освој ЛШ Барса, Меси че си го здомиме :)
ти или си бил кај некоја бугарска пророчица или си земал нови дроги :) или некој те тепал па сеа реброто многу ти мрда :)

ти или си бил кај некоја бугарска пророчица или си земал нови дроги :) или некој те тепал па сеа реброто многу ти мрда :)

Да не речиш, дај од тие дрогите в лето, ај ај... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom