Фан Клуб: Интер

Па ако веќе земаме луѓе што се бавеле со филмска уметност, има подобри... Педро Алмодовар може ако не ги бива америте... Шварци барем има стадион со негово име...

Колку на шала го пишав тоа, толку и го мислам.

Мал осврт на дечките од Примавера: една од работите кои лани ги читав за младите, е дека во академијата на Интер првите лекции се за чесноста и спортското однесување. Ако ги погледнете сите деца кои поминале во академијата на Интер, без разлика каде играат сега и на какво ниво се, ќе забележите дека безмалку сите се фер-плеј играчи со вистински однос кон играта и кон противникот на терен. Исклучок е до некаде Балотели поради недостаток на акл ама неговите глупости секогаш се на негова штета, а не на противникот.

Мал осврт на академијата на Барселона: фантастична генерација на фудбалери и актери. Од мали нозе упатени во филмската индустрија и се тоа ставено во служба на резултатот по секоја цена.

Мал осврт на играчите кои доаѓаат во Барселона: Маскерано, anyone?

Заклучок: не ми е потребен тренер кој ќе ги учи фудбалерите на неспортско однесување, театар, глумење повреди за црвен картон и победување противници на нечесен начин. Тој е срам за спортот и ако по некоја лоша среќа дојде во Интер и го спроведе истото, јас ќе му се придружам на Думан, оти таков Интер нејќам да гледам. Имаме капитен кој е пример за спортист и спортсмен фор фак сејкс!

И пред да се залетаат запаленковците, за кои немам ни време ни желба за дискусија, да разграничиме: едно е глумење фаул, нема фудбалер кој не одглумил. Сосема друго е организирање театарска претстава во која играч фаулиран во нога се држи за лице и се превиткува на терен, 5 играчи со се капитенот го тегнат судијата, клупата влегува на терен и сите глумат лудило, се со цел да се игра 11 vs 10... Токва стратегија сум гледал во општинска лига и таму треба да си остане, таму е местото за такви работи.

Затоа, не за Гвардиола во Интер!

Затоа, на 28-ми кога ќе играат Machester United и Team Hollywood, јас ќе си навивам за Манчестер, иако сум модератор на Филм и ТВ.
Мора да се здобиете со репутација пред повторно да ја дадете на IOsonoINTERISTA .

Еве кои играчи ни требаат - Санчез или Робен,Модрич или Монтоливо,напаѓач Тевез(но според мене премногу е скап), и тренер Вилос Боас од Порто а со него може да ги земе Хулк и Фалкао!

Ако каков Гвардиола ич нејќам да дојде тој,не се залетувајте дека е добар тренер бидејки Барса и без тренер ке биде најдобра! Според мене не е толку добар тактичар затоа нека не прави нова грешка Морати!

Дечки ај да не се лажеме,,, каков Гвардиола какви бакрачи... според мене тој тренер во Барса ке има животен стаж како Сер Алекс во Манчестер, башка незнам што гледате во него??!? Да , има извонредни успеси со барса но сепак тој тим има играчи кој играат од петлики заедно и се феноменално воиграни додека пак Гвардиола немал никакво друго искуство со друг тим,. Значи да сумираме: 1.Никогаш нема да дојде во Интер , 2. Нема потреба да доага во Интер. гледате колку е едноставно??

Единствен тренер кој може да дојде е Специјалниот , ова го кажувам во име на сите Интераши.И очекувајте другата сезона да биде една од најнеизвесните во Италија со оглед на тоа дека Рома, Интер, Јубе и Милан најавуваат големи имиња, па здравје ке видиме што ке биде летниов преоден рок.

Еве со каков состав сакам следна сезона да почнеме.

------------------------ Цезар------------------------
--- Нагатомо ---- Самуел ---- Лусио ---- Занети/Маикон
--------------- Мота ---- Шнајдер ---- Робен
-----------Санчез/Тевез ---- Пацини/Кастињос ---- ЕТО

================
The Special One
================

================
The Special One
================

:vozbud: In your dreams :

А бе што се секираш, вие ке го добиете Горан Пандев. Значи ем ке добиете поголем квалитет, ем побрз, ем по тактичар, ем ем ем .... :pos2::baeh:

================
The Special One
================
Вау, одличен состав. Вау :O

Барем во едно се согласуваме,а тоа е сите го САКАМЕ СПЕЦИЈАЛНИОТ да се врати!Ова е за поздравување.Е сега кога би ги споредувале ПЕП и Специјалниот,навистина нема смисла,Еден е Мурињо а и самите сме сведоци како го гледавме ИНТЕР додека тој беше на клупата.
САМО СПЕЦИЈАЛНИОТ и никој друг!Затоа што како покажа времето се после специјалниот на клупата на Интер е експеримент!
Баш сакам некој да ме демантира!

Гвардиола би бил чиста утка. АЈ да бидеме искрени, колку пати се нашол самиот во незавидна положба со тие играчишта негови?

Многу малку пати, а кога ќе се најде во таква, барем за мене, е како кокошка без глава. Еве, лани што направи кога губеше од Интер?

Го извади Ибрахимович (метро и девеес), го стави Бојан у центар (метро шеес-пет), а Алвес продолжуваше да набацува на глава против 2 метарските Самуел и Лусио....

Во Италија Пеп ќе го изедат жив, а нејќам Интер да биде колатералната штета...

Дали ние го сакаме Гвардиола или не е сосема небитно зашо нема шанси да си иде од Барса, не е ретардиран. Се му оди како подмачкано...
Мурињо исто, заборавете го. Го знаеме него, нема шанси да си отиде од Реал како губитник. Ќе проба и следната сезона.. и по таа ако треба, ама ќе освои Примера/ЛШ и ќе си отиде како победник... во Манчестер како замена за Фергусон.
А тренер мора да мењаме уште сега зашо овој не го бидува, НЕМА ШАНСИ да освоиме нешто со него. Scout or gtfo.

54409_med_andre_villas_boas.jpg
!!!!!

Мора да се здобиете со репутација пред повторно да ја дадете на IOsonoINTERISTA .

Бене, а да пробаме пак со Рафа :))
Најдобра варијанта е, не полоша од останувањето на Лео, тоа е сигурно :)

Може да го објасниш ова?

Па колку што разбрав од статијата дека Ето и Гвардиола биле во добри односи,иако си замина од Барса,и имаше едно интервју кога го прашаа Ето кој тренер би сакал да го има интер после Дебелиот...овој кажа Гвардиола..и напомена дека е и подобар тактички од Мурињо:kesa:...ако не се лажам :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom