gade
Augustus
- Член од
- 12 април 2008
- Мислења
- 4.850
- Поени од реакции
- 5.169
EPIC!1. Ѓаволот има Божјо допуштање, за тоа до која мерка може да ги мајтапи луѓето.
EPIC!1. Ѓаволот има Божјо допуштање, за тоа до која мерка може да ги мајтапи луѓето.
Напротив: велам дека од моиве 6 500 постови, може да се види дека и науките, и философиите и уметностите не ми се непознаница. Само велам дека помила ми е науката Христова...Прво самиот кажуваш дека науката ти е непознаница, дека не си упатен,
Ако ова не е доказ, тогаш што е?
http://forum.kajgana.com/showthread.php?30360-%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC&p=4007455&viewfull=1#post4007455
Лично, не сум поклоник на науките, не сум научник по професија, мојата професија е уметничка, така да мене лично, апсолутно не ме „занима„ кој е меродавен...Пречестите промени и автокорекции кои се случуваат во науките, само покажуваат дека нити една наука не може да ни понуду ниту една конечна/трајна вистина!
--- надополнето ---
Напротив: здравите науки, ја потврдуваат Библијата, а Библијата ја побиваат саде неверниците...и никако да ја до-побијат!
Со цртање икони сигурно, :pos2:Не можев да се воздржам, но бидејќи и мене уметноста ми е хоби во слободно време, мора да те прашам, бидејќи пиша овде дека си уметник по професија, со што точно од уметноста се занимаваш?
Абе остај го нека одговори,, сериозен сум.. не навистина сум сериозен ..Со цртање икони сигурно, :pos2:
Ради човековата вродена побожност и потреба да се „потпре„ на стабилни и неменливи учења, со кои дава смисла и цел на своето битисување на Земјава.1. Тогаш зошто веруваш во неочигледни битија? Битија кои не се докажани дека постоеле?
Со архитектура, како архитект-проектант.Не можев да се воздржам, но бидејќи и мене уметноста ми е хоби во слободно време, мора да те прашам, бидејќи пиша овде дека си уметник по професија, со што точно од уметноста се занимаваш?
Ради човековата вродена побожност и потреба да се „потпре„ на стабилни и неменливи учења, со кои дава смисла и цел на своето битисување на Земјава.
Доказите во верата се докази од духовна природа, преку личниот духовен опит, а не во акцелераторот од ЦЕРН.
--- надополнето ---
Со архитектура, како архитект-проектант.
WOW! Сега си и уметник. Преклани беше Архитект, лани Физичар, а годинава си уметник. Брао, бре, Мики!Лично, не сум поклоник на науките, не сум научник по професија, мојата професија е уметничка, така да мене лично, апсолутно не ме „занима„ кој е меродавен...Пречестите промени и автокорекции кои се случуваат во науките, само покажуваат дека нити една наука не може да ни понуду ниту една конечна/трајна вистина!
--- надополнето ---
Напротив: здравите науки, ја потврдуваат Библијата, а Библијата ја побиваат саде неверниците...и никако да ја до-побијат!
Аха.. и сликаш нешто? И ако сликаш на што тема? Јас најчесто апстракции .....А иначе си завршил архитектура или привршуваш студии? Не за друго туку знам луѓе што не довршиле архитектура, па ипак работат како проектанти...
Како бе која? Милион ги има.....Која е таа наука која ја потврдува Библијата?
Еве го веќе посочениот линк:Која е таа наука која ја потврдува Библијата?
Ова се веќе прашања од приватна природа...Кога имав повеќе време, се занимавав со дизајн на возила, рекреативно. Не сликам. Дипломиран сум пред 13 години и работам професионално на конкретни објекти и проекти.
Аха. .ок ок.. мислев чисто да не сликаш, па затоа, али и дизајн на возила не ти било баш лоша идеја.. тоа е закон човече! Па зашто не си продолжил?
Видиш, оваа намера повеќе пати ми доаѓала, но никад не се знае: може и ќе насликам некоја икона...Со цртање икони сигурно, :pos2:
Ного сум глуп денес нешто... Де просветли ме со името на таа наука чие име е скриено низ лавиринтите на овој прекрасен сајт.Еве го веќе посочениот линк:
http://www.pravoslavna-srbija.com/Pravoslavlje/Bog i nauka/BOGinauka.htm
а Ти самиот расуди кои се тие науки..