Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Прво самиот кажуваш дека науката ти е непознаница, дека не си упатен,
Напротив: велам дека од моиве 6 500 постови, може да се види дека и науките, и философиите и уметностите не ми се непознаница. Само велам дека помила ми е науката Христова...

--- надополнето ---

Ова е „нешто„ кое „некој„ го толкува како еволуционистички „доказ„...

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Лично, не сум поклоник на науките, не сум научник по професија, мојата професија е уметничка, така да мене лично, апсолутно не ме „занима„ кој е меродавен...Пречестите промени и автокорекции кои се случуваат во науките, само покажуваат дека нити една наука не може да ни понуду ниту една конечна/трајна вистина!

--- надополнето ---

Напротив: здравите науки, ја потврдуваат Библијата, а Библијата ја побиваат саде неверниците...и никако да ја до-побијат!

Не можев да се воздржам, но бидејќи и мене уметноста ми е хоби во слободно време, мора да те прашам, бидејќи пиша овде дека си уметник по професија, со што точно од уметноста се занимаваш?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не можев да се воздржам, но бидејќи и мене уметноста ми е хоби во слободно време, мора да те прашам, бидејќи пиша овде дека си уметник по професија, со што точно од уметноста се занимаваш?
Со цртање икони сигурно, :pos2:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
1. Тогаш зошто веруваш во неочигледни битија? Битија кои не се докажани дека постоеле?
Ради човековата вродена побожност и потреба да се „потпре„ на стабилни и неменливи учења, со кои дава смисла и цел на своето битисување на Земјава.
Доказите во верата се докази од духовна природа, преку личниот духовен опит, а не во акцелераторот од ЦЕРН.

--- надополнето ---

Со архитектура, како архитект-проектант.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ради човековата вродена побожност и потреба да се „потпре„ на стабилни и неменливи учења, со кои дава смисла и цел на своето битисување на Земјава.
Доказите во верата се докази од духовна природа, преку личниот духовен опит, а не во акцелераторот од ЦЕРН.

--- надополнето ---

Со архитектура, како архитект-проектант.

Аха.. и сликаш нешто? И ако сликаш на што тема? Јас најчесто апстракции .....А иначе си завршил архитектура или привршуваш студии? Не за друго туку знам луѓе што не довршиле архитектура, па ипак работат како проектанти...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Лично, не сум поклоник на науките, не сум научник по професија, мојата професија е уметничка, така да мене лично, апсолутно не ме „занима„ кој е меродавен...Пречестите промени и автокорекции кои се случуваат во науките, само покажуваат дека нити една наука не може да ни понуду ниту една конечна/трајна вистина!

--- надополнето ---

Напротив: здравите науки, ја потврдуваат Библијата, а Библијата ја побиваат саде неверниците...и никако да ја до-побијат!
WOW! Сега си и уметник. Преклани беше Архитект, лани Физичар, а годинава си уметник. Брао, бре, Мики!

+ Едно не си поклоник на нуките, а веднаш подолу викаш дека постоеле ЗДРАВИ науки! Кои се тие ЗДРАВИ науки, бе, Мики?

Која е таа наука која ја потврдува Библијата?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Аха.. и сликаш нешто? И ако сликаш на што тема? Јас најчесто апстракции .....А иначе си завршил архитектура или привршуваш студии? Не за друго туку знам луѓе што не довршиле архитектура, па ипак работат како проектанти...

Ова се веќе прашања од приватна природа...Кога имав повеќе време, се занимавав со дизајн на возила, рекреативно. Не сликам. Дипломиран сум пред 13 години и работам професионално на конкретни објекти и проекти.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Која е таа наука која ја потврдува Библијата?
Како бе која? Милион ги има.....
Теологија, Теологија 2, Теологија 3.........................................., Теологија 1.000.000 :pos2:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406

Ова се веќе прашања од приватна природа...Кога имав повеќе време, се занимавав со дизајн на возила, рекреативно. Не сликам. Дипломиран сум пред 13 години и работам професионално на конкретни објекти и проекти.

Аха. .ок ок.. мислев чисто да не сликаш, па затоа, али и дизајн на возила не ти било баш лоша идеја.. тоа е закон човече! Па зашто не си продолжил?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Аха. .ок ок.. мислев чисто да не сликаш, па затоа, али и дизајн на возила не ти било баш лоша идеја.. тоа е закон човече! Па зашто не си продолжил?

Затоа што овдеа, во жалосна Македонија, нема(ше) образовна иснтитуција која се занимава со дизајн од таква природа, па земав она кое е, т.е. кое беше на располагање како графичко-дизајнерска професија.
А сликарството (имав „ликповно„ на студии..) и скуплтурата, заедно со архитектурата, своевремено, до пред некои 300 г., го чинеа „светото тројство„ во ликовните уметности.

--- надополнето ---

Со цртање икони сигурно, :pos2:
Видиш, оваа намера повеќе пати ми доаѓала, но никад не се знае: може и ќе насликам некоја икона...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Темата прашања за атеиститите се претвори во тема Ликот и Делото на Мики1.

Priceless...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop