Ми текнуе како не ми текнуе.... Во МП4 можеш и слика да ставиш па посликовито да правиш пропаганда и да шириш лаги....Точно, затоа што МП4-ките се понапредни од МП3-ките. Ти текнува?
Ај читни малце, не брукај се.....A да не мешате вие аудио со видео, да не речам баби и жаби![]()
Што да читам МПЕГ-4 е за видео а ова МПЕГ-3 за аудио.Ај читни малце, не брукај се.....
http://www.differencebetween.net/technology/difference-between-mp3-and-mp4/
Teпаме време, тоа е и поентата на форумитеКратко и јасно : Зошто бре се замарате со верниците ? Која е поентата да си атеист а целото слободно време да го поминиш во дискутирење на прашања околу религиите ?
Не бе...Туку, атеистите се (само)убедени во својот атеизам па ништо друго не им останува, освен и верните да ги убедат во својот атеизам...(ха-ха-ха!)Кратко и јасно : Зошто бре се замарате со верниците ? Која е поентата да си атеист а целото слободно време да го поминиш во дискутирење на прашања околу религиите ?
А јас па мислев дека е обратноНе бе...Туку, атеистите се (само)убедени во својот атеизам па ништо друго не им останува, освен и верните да ги убедат во својот атеизам...(ха-ха-ха!)
знам дека е тепање времеTeпаме време, тоа е и поентата на форумите![]()
Мики ни е метаматематичар! Не се заебавај со него!знам дека е тепање време,али бре кога веќе установивме/сознавме дека религиите(поголем дел од нив ) се невистина зошто да се замараме со тоа
.
И мики од кога бе 1+1+1= 1 ?aј да беше 1 по 1 по 1..ќе разберев
![]()
дали може да видиме каде е оваа равенка така или приближно напишана/дадена во Новиот Завет...чисто да размислиме дал е тоа фактичка состојбазнам дека е тепање време,али бре кога веќе установивме/сознавме дека религиите(поголем дел од нив ) се невистина зошто да се замараме со тоа
.
И мики од кога бе 1+1+1= 1 ?aј да беше 1 по 1 по 1..ќе разберев
![]()
A od kade ti znaes kolku treba energija za da se napravi univerzum kako nasiot?Ако за нула или ништо го земеме вакумот физиката вика дека енергијата у него е 10 на 99 џули во коцка со 1 см страни.
Доволно енергија уште двапати да се направи универзум како нашиот.
Хахахах абе прерачунато е одприлика колку атоми има 10 на 70 мислам дека беше(главно водород мислам).A od kade ti znaes kolku treba energija za da se napravi univerzum kako nasiot?![]()
Оф корс, секако генерално тоа ми беше мислата...нула/ништо не значи токму ништо освен на училиште кога децата бројат јаболка и ги собираат во едната рака 2 јаболка, во другата ниеднаАко за нула или ништо го земеме вакумот физиката вика дека енергијата у него е 10 на 99 џули во коцка со 1 см страни.
Доволно енергија уште двапати да се направи универзум како нашиот.
"Infinitary mathematics is a fantasy world in which we fantasize about the completions of processes which, realistically, we can only begin."
—Matthew Donald