Ми текнуе како не ми текнуе.... Во МП4 можеш и слика да ставиш па посликовито да правиш пропаганда и да шириш лаги....Точно, затоа што МП4-ките се понапредни од МП3-ките. Ти текнува?
Ај читни малце, не брукај се.....A да не мешате вие аудио со видео, да не речам баби и жаби
Што да читам МПЕГ-4 е за видео а ова МПЕГ-3 за аудио.Ај читни малце, не брукај се.....
http://www.differencebetween.net/technology/difference-between-mp3-and-mp4/
Teпаме време, тоа е и поентата на форумитеКратко и јасно : Зошто бре се замарате со верниците ? Која е поентата да си атеист а целото слободно време да го поминиш во дискутирење на прашања околу религиите ?
Не бе...Туку, атеистите се (само)убедени во својот атеизам па ништо друго не им останува, освен и верните да ги убедат во својот атеизам...(ха-ха-ха!)Кратко и јасно : Зошто бре се замарате со верниците ? Која е поентата да си атеист а целото слободно време да го поминиш во дискутирење на прашања околу религиите ?
А јас па мислев дека е обратноНе бе...Туку, атеистите се (само)убедени во својот атеизам па ништо друго не им останува, освен и верните да ги убедат во својот атеизам...(ха-ха-ха!)
знам дека е тепање време ,али бре кога веќе установивме/сознавме дека религиите(поголем дел од нив ) се невистина зошто да се замараме со тоа .Teпаме време, тоа е и поентата на форумите
Мики ни е метаматематичар! Не се заебавај со него!знам дека е тепање време ,али бре кога веќе установивме/сознавме дека религиите(поголем дел од нив ) се невистина зошто да се замараме со тоа .
И мики од кога бе 1+1+1= 1 ? aј да беше 1 по 1 по 1..ќе разберев
дали може да видиме каде е оваа равенка така или приближно напишана/дадена во Новиот Завет...чисто да размислиме дал е тоа фактичка состојбазнам дека е тепање време ,али бре кога веќе установивме/сознавме дека религиите(поголем дел од нив ) се невистина зошто да се замараме со тоа .
И мики од кога бе 1+1+1= 1 ? aј да беше 1 по 1 по 1..ќе разберев
A od kade ti znaes kolku treba energija za da se napravi univerzum kako nasiot?Ако за нула или ништо го земеме вакумот физиката вика дека енергијата у него е 10 на 99 џули во коцка со 1 см страни.
Доволно енергија уште двапати да се направи универзум како нашиот.
Хахахах абе прерачунато е одприлика колку атоми има 10 на 70 мислам дека беше(главно водород мислам).A od kade ti znaes kolku treba energija za da se napravi univerzum kako nasiot?
Оф корс, секако генерално тоа ми беше мислата...нула/ништо не значи токму ништо освен на училиште кога децата бројат јаболка и ги собираат во едната рака 2 јаболка, во другата ниедна Но дефинитивно апсолутно ништо фактички и не постои.Ако за нула или ништо го земеме вакумот физиката вика дека енергијата у него е 10 на 99 џули во коцка со 1 см страни.
Доволно енергија уште двапати да се направи универзум како нашиот.
"Infinitary mathematics is a fantasy world in which we fantasize about the completions of processes which, realistically, we can only begin."
—Matthew Donald