Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
A да не мешате вие аудио со видео, да не речам баби и жаби :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Точно, затоа што МП4-ките се понапредни од МП3-ките. Ти текнува?
Ми текнуе како не ми текнуе.... Во МП4 можеш и слика да ставиш па посликовито да правиш пропаганда и да шириш лаги....

--- надополнето ---

A да не мешате вие аудио со видео, да не речам баби и жаби :)
Ај читни малце, не брукај се.....
http://www.differencebetween.net/technology/difference-between-mp3-and-mp4/

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Кратко и јасно : Зошто бре се замарате со верниците ? Која е поентата да си атеист а целото слободно време да го поминиш во дискутирење на прашања околу религиите ?

F

Frankie Yale

Гостин
Кратко и јасно : Зошто бре се замарате со верниците ? Која е поентата да си атеист а целото слободно време да го поминиш во дискутирење на прашања околу религиите ?
Teпаме време, тоа е и поентата на форумите :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Religion is like penis.
It's fine to have one.
It's fine to be proud of it.
But please, don't whip it out in public and start waving it around,
and PLEASE don't try to shove it down my children's throats.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не бе...Туку, атеистите се (само)убедени во својот атеизам па ништо друго не им останува, освен и верните да ги убедат во својот атеизам...(ха-ха-ха!)

F

Frankie Yale

Гостин
Не бе...Туку, атеистите се (само)убедени во својот атеизам па ништо друго не им останува, освен и верните да ги убедат во својот атеизам...(ха-ха-ха!)
А јас па мислев дека е обратно :toe:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Teпаме време, тоа е и поентата на форумите :)
знам дека е тепање време :D,али бре кога веќе установивме/сознавме дека религиите(поголем дел од нив ) се невистина зошто да се замараме со тоа :D.

И мики од кога бе 1+1+1= 1 ? :D aј да беше 1 по 1 по 1..ќе разберев :D

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
знам дека е тепање време :D,али бре кога веќе установивме/сознавме дека религиите(поголем дел од нив ) се невистина зошто да се замараме со тоа :D.

Мики ни е метаматематичар! Не се заебавај со него!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.334

дали може да видиме каде е оваа равенка така или приближно напишана/дадена во Новиот Завет...чисто да размислиме дал е тоа фактичка состојба

И кога сме кај равенките и броевите, дали има негде конечни информации дали универзумот (еден или повеќе) е мерлив и дали нула секогаш е ништо?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ако за нула или ништо го земеме вакумот физиката вика дека енергијата у него е 10 на 99 џули во коцка со 1 см страни.
Доволно енергија уште двапати да се направи универзум како нашиот.

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Ако за нула или ништо го земеме вакумот физиката вика дека енергијата у него е 10 на 99 џули во коцка со 1 см страни.
A od kade ti znaes kolku treba energija za da se napravi univerzum kako nasiot? :)

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
A od kade ti znaes kolku treba energija za da se napravi univerzum kako nasiot? :)
Хахахах абе прерачунато е одприлика колку атоми има 10 на 70 мислам дека беше(главно водород мислам).
Број на галаксии * број на ѕвезди * маса на просечна ѕвезда ....и така натаму
Имаш Е=м*ц*ц од тука м=Е/ц*ц ...сега масата зависи од брзината ама тоа е друга работа :)
И така натаму ....:) Само незнам како темната материја се вклопува у оваа математика хахах
Абе се е ова претпоставки ама 10 на 99 е неверојатно голем број(бесконечно да не речам) и у таа насока
пишав дека уште најмалку уште еден универзум може да се "направи" од таа енергија.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.334
Оф корс, секако генерално тоа ми беше мислата...нула/ништо не значи токму ништо освен на училиште кога децата бројат јаболка и ги собираат во едната рака 2 јаболка, во другата ниедна :) Но дефинитивно апсолутно ништо фактички и не постои.
Инаку ништото некаде е опишано како "контејнер" на бесконечноста и безвременоста што од овој аспект можда некому е неприфатливо. "празниот простор" (ништо) кој според некои толкувања и не е празен туку содржи огромни количини потенцијална енергија (а којзнае и што се друго). Затоа и равенката 1+1+1 кога ќе ја видам ми наликува на невозможна мисија, односно од една страна таква равенка не постои, од друга во друго време и простор најверојатно истата не важи, а од трета доколку се инсистира на равенство може да се постави и вака 1х1х1=1 што во нашата математика веќе е сосема точна.

Од четврта страна може и да постои како што постои 1+1+1=1... 1 електрон+1 протон+1 неутрон=1 атом.
"Infinitary mathematics is a fantasy world in which we fantasize about the completions of processes which, realistically, we can only begin."
—Matthew Donald

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom