- Член од
- 24 октомври 2010
- Мислења
- 2.434
- Поени од реакции
- 244
Да бев себичен немаше три саати овде со тебе на форумов да дебатирам.Вака читајќи те, ми станува јасно до каде оди себичноста на теистите... И многу ми е жал заради тоа.
Па ти живееш во страв. Егоцентричноста ти иде до таму што ти за жива глава не ни сакаш да помислиш дека твојата душа/дух не е вечна.
Уште полошо, теистите се спремни да направат се’ за да ги елиминираат другите кои не мислат како нив, оние кои секојдневно им го спомнуваат табуто за смртта.
Како може животот да е за џабе? Животот има цел: среќа и создавање услови идните генерации да живеат во поголема среќа од нашата.
Ама тебе ти е гајле за среќата на тие што доаѓаат, ама искрено? Ти си премногу загрижен едно “совршено суштество како тебе“ да се здобие со вечен живот.
Дали си свесен дека додека ти живееш во тој филм, светот станува се’ понеодржлив, затоа што тие што не прават ништо (медитираат, се молат) ги нема за да се спротистават на тие кои ја уништуваат планетата и создаваат економски и социјален јаз меѓу луѓето.
Додека си жив, можеш да изгубиш и нешто што имаш, но и нешто што си. Луѓето кои заради социјални репресии, морални ограничувања или генетски предиспозиции, “запечалиле“ ментални болести од најтежок вид, се имаат изгубено себе, бидејќи ја изгубиле свеста.
Јас сум свесен за мојата вечност оддамна, само што мораше да се елиминираат одредени програми
кои што ми правеа препреки. И сум загрижен зошто да не, сакам да постојам вечно има ли нешто лошо у ова ? И да не сакав ќе се фрлев у Вардар до сега веруј ми.
Светот е таков како што го опиша неодржлив заради хипнотичкиот транс у кој се лугето како тебе.
Каков свет сакаш кога зомбиња се 99 % луѓето ?
И неможеш да ја изгубиш свеста, тоа си ти.