Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Како ми ги вадиш зборовите од контекст (а за да си ги оправдаш своите цели), е тоа чудо некое.
“Робот“ реков оти ти го употреби тој збор. Ако јас самиот си се програмирам себе си, за каков робот прајме муабет?
Каков е тој “систем“ каде секој за себе определува што е тоа што го прави среќен, а што не?
Мене не ме болат никакви етички норми, оти ич ку*от не ме боли за етички норми.
Потребата да не му наштетиш на друг произлегува од потребата никој тебе да не ти наштети.

Зарем вакви работи да објаснувам...
Кои мои цели ?
И како може робот сам да се програмира :tapp:
А зошто да не ти наштети ?
Или тоа е некој консензус-роботикс.

L

Liberation

Гостин
Кои мои цели ?
И како може робот сам да се програмира :tapp:
А зошто да не ти наштети ?
Или тоа е некој консензус-роботикс.
Целите ти си ги знаеш.
Човекот сам си определува што е добро за него, а што не е, врз основа на сопствено искуство во различни ситуации.
Да не наштети, бидејќи телесниот и материјален интегритет се примарни за човековата среќа.
Тоа е општ концензус, да.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Прашање до атеистите.
Дали може да постои вештачка интелигенција, од типот на човечката свест.
Колку милиони год. ќе му требаат на човекот да ја развие таа технологија(ако воопшто постојат услови за тоа).

--- надополнето ---

Живот кој ме прави среќен, бар додека ме снема. Среќа на кој секој има право.
Дали си свесен што напиша.
Зборчето БАР е многу битно.
Што ќе ти е привремена сраќа ?
Што не ја окончаш агонијата.
Имаш две опции.
1.Самоубиство, кое само го одолговлекуваш.
2.Медитација

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Прашање до атеистите.
Колку милиони год. ќе му требаат на човекот да ја развие таа технологија(ако воопшто постојат услови за тоа).
Може да постои. Ќе му требаат 22 години, 7 месеци и 3 дена, пошто постојат услови за тоа.
Ај сеа некое друго вака добро осмислено прашање.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ама и ти си чуден, друже... Не гледаш дека се буни!?!
Не е лошо да цитираш некоја моја забуна.

--- надополнето ---

Може да постои. Ќе му требаат 22 години, 7 месеци и 3 дена, пошто постојат услови за тоа.
Ако ти докажам дека неможе да постои ни за милион год. што после тоа.
Пак ќе бидеш атеист ?

--- надополнето ---

Пак ќе бидеш атеист ?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Имаш две опции.
2.Медитација
Немаш две опции. Ги имаш сите опции на располагање. Можеш да трчаш, да скокаш, да колеш, да градиш или да рушиш, да праиш деца, да ебеш деца (само пази, ова е казниво... ОК, освен ако си католички свештеник), да бркаш жени, да медитираш, да убиваш или да се самоубиеш (и ова треба да се размисли) да сакаш, да мрзиш... мање-више - све можеш да правиш што е глагол. ТОА СЕ ВИКА ЖИВОТ!

Е, сеа, можеш и цело време да го спукаш фантазирајќи за задгробен живот или за реинкарнација, ама тоа некако не ми се чини баш продуктивно, ниту рационално.

Не постои привремена среќа! Среќа постои само тука и сега!!! Ако прошла, тогаш е тоа сеќавање на минатото (носталгија). Ако не дошла, тогаш е тоа фантазија (илузија). Фантазирањето за среќа после смртта е чиста глупост.

L

Liberation

Гостин
Дали си свесен што напиша.
Зборчето БАР е многу битно.
Имаш две опции.
2.Медитација
Аха, потполно свесен.
Пишав работа која тебе воопшто не ти се допаѓа, бидејќи не можеш да се помириш со крајот.
За разлика од тебе, ја сум помирен со тој факт.
Кога животот што го живееш, ти е исполнет со среќа (која произлегува од работите кои ги правиш и те тераат да бидеш среќен), самиот тој факт те тера да уживаш во таа среќа и да работиш на тоа таа да трае колку е можно подолго. Тоа е и целта и смислата на животот, да правиш работи кои те прават среќен.
А кога си среќен, не ти се потребни работите од точките 1 и 2.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не е лошо да цитираш некоја моја забуна.

--- надополнето ---

Пак ќе бидеш атеист ?

--- надополнето ---

Пак ќе бидеш атеист ?
Горам од желба да бидам просветлен со твојот доказ, само, ако може тоа по ПП или на профил, или отвори тема една таква. Редовно ќе ја посетувам, само ако може оваа да не ја прљаме со вештачка интелигенција. Си има форум Наука... или Мистерии - како ти е подраго...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Немаш две опции. Ги имаш сите опции на располагање. Можеш да трчаш, да скокаш, да колеш, да градиш или да рушиш, да праиш деца, да ебеш деца (само пази, ова е казниво... ОК, освен ако си католички свештеник), да бркаш жени, да медитираш, да убиваш или да се самоубиеш (и ова треба да се размисли) да сакаш, да мрзиш... мање-више - све можеш да правиш што е глагол. ТОА СЕ ВИКА ЖИВОТ!

Е, сеа, можеш и цело време да го спукаш фантазирајќи за задгробен живот или за реинкарнација, ама тоа некако не ми се чини баш продуктивно, ниту рационално.

Не постои привремена среќа! Среќа постои само тука и сега!!! Ако прошла, тогаш е тоа сеќавање на минатото (носталгија). Ако не дошла, тогаш е тоа фантазија (илузија). Фантазирањето за среќа после смртта е чиста глупост.
Цитираш мој пост а појма немаш што значи втората опција.
Ај сега културно објасни зошто го правиш тоа ?

--- надополнето ---

Аха, потполно свесен.
Пишав работа која тебе воопшто не ти се допаѓа, бидејќи не можеш да се помириш со крајот.
За разлика од тебе, ја сум помирен со тој факт.
Кога животот што го живееш, ти е исполнет со среќа (која произлегува од работите кои ги правиш и те тераат да бидеш среќен), самиот тој факт те тера да уживаш во таа среќа и да работиш на тоа таа да трае колку е можно подолго. Тоа е и целта и смислата на животот, да правиш работи кои те прават среќен.
А кога си среќен, не ти се потребни работите од точките 1 и 2.
Ако твојата среќа зависи од работите што ги правиш тогаш тешко на тебе, се помалку ке ги има и на крај што освен фрустрација ке ти остане.....Патем среќата не зависи од работите што ти се случуваат, туку од состојбата во која што си ти.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Неуморен си ти, Мики, неуморен.

Докази за божјото постоење може да има само кај тебе у халуцинантната ти глава. Како што е земјата плоча, како што е покемон вистински, така и Бог за тебе постои.
Нема проблем. Бркај работа, ама ако не си спремен да се повлечеш пред аргумент или ако немаш срце да одговориш на 10 пути поставено прашање, мислам дека треба да те прогласиме за трол на оваа тема, па така и да те третираме.

Вербални докази!?!? Па какви други докази на форум бе, среќо една нелогична?!? Убаво ми викаа мене: „Не јебе леп, него упоран“... се плашам више да влегувам у дијади со тебе - да не ми го стаиш без да приметам. До сега, од камен да ти беше глаата мислам дека ќе разбереше што е објективен, а што субјективен доказ...

НЕ ДОКАЖУВАШ ДЕКА НЕШТО НЕ ПОСТОИ!!!

Можеш само обратното да го направиш. Ако можеш. Ти, на пример, не можеш. Што да ти праам.
Dback, за егоцентричните, својствено е лесното „лепење„ навреди кон другите, но немет поблем, истрпел МИКИ1 и полоши работи...

Но, помеѓу Твоето НЕМАЊЕ докази за она кое НЕ ПОСТОИ и моето ИМАЊЕ докази за она кое ПОСТОИ, тежината на имањето докази наспроти немањето докази, е очигледна и за идиоти со И-КУ помал од 70, отколку за поедицни со демоноопседнати умови, кои и очигледните категории не можат да ги видат, ради помрачениот ум.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Цитираш мој пост а појма немаш што значи втората опција.
Ај сега културно објасни зошто го правиш тоа ?
Најкултурно, ми идеш наку*ац со прашања кои не се во контекст на темата. Кога не си напорен, мерак ми е да читнам што си пишал. Вака, кога ќе го утупиш, па уште ко ќе почнеш да мешаш неврзани работи (пр: Ако ти докажам дека не е можна вештачка интелигенција, дали ќе престанеш да бидеш атеист?!?! WTF?!?) ми иде да те шутнам и да ти опнам бан (ќути што не се заебале да ми дадат такво право)

Некултурно, би ти рекол: „Не драпај муда, копиљ, пошто со три прочитани книги од Ошо и 34 искликани 10-минутни клипчиња не се станува мудар и не се стекнуваш со право да фрлаш чатал на постари и поискусни“. ...ама ај си викам, нема смисла сеа тука да му го пишам ова... и така.

L

Liberation

Гостин
Според мене, не, не може да постои.
За да постои вештачка интелигенција, “направата“ како предуслов треба да има способност да рзвие свој посебен начин на организирање на наредбите дадени од неговиот создател -човекот.
Бидејќи тоа не е можно, се’ што е создадено од човекот, извршува функции зададени од него.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Dback, за егоцентричните, својствено е лесното „лепење„ навреди кон другите, но немет поблем истрпел МИКИ1 и полоши работи...

Но, помеѓу Твоето НЕМАЊЕ докази за она кое НЕ ПОСТОИ и моето ИМАЊЕ докази за она кое ПОСТОИ, тежината на имањето докази наспроти немањето докази, е очигледна и за идиоти со И-КУ помал од 70, отколку за поедицни со демоноопседнати умови, кои и очигледните категории не можат да ги видат, ради помраечниот ум.
НЕ-МА-ДО-КА-ЗИ-ЗА-НЕ-ПОС-ТО-Е-ЊЕ!

ХА-ЛУ-ЦИ-НА-ЦИ-И-ТЕ-НЕ-СЕ-ДО-КАЗ!

Колку е волшебно еластична циркуларната логика на индоктринираниот ум!!! Сигурен сум дека вака можеш до утре. И нема ич да се насекираш... гарант. Не дека ќе паднеш на логиката неиздржана, туку ќе се сртвиш на вербата слепа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom