Доделување на Оскарите за 2010 Година

Кој филм оваа година ќе го освои Оскарот?

• Вкупно гласачи
    133

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
И Хатавеј е за критика, ама да не беше таа шоуто ќе беше тотален дебакл. Таа го покриваше Франко кој уствари, не беше присутен. Грешката е на тие што ги поставиле во секој случај, луѓето се ОК ама не се комичари и нормално не иде лесно работата. Инаку кој ги гледаше водителите на избор за Евровизија предходно лесно ќе најде утеха во народната: „имало и бетер“ :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
И Хатавеј е за критика, ама да не беше таа шоуто ќе беше тотален дебакл. Таа го покриваше Франко кој уствари, не беше присутен. Грешката е на тие што ги поставиле во секој случај, луѓето се ОК ама не се комичари и нормално не иде лесно работата. Инаку кој ги гледаше водителите на избор за Евровизија предходно лесно ќе најде утеха во народната: „имало и бетер“ :)
Told you so :pipi:
Академијата може кого сака да одбере негово е да прифати. А не се прифаќа покана за домаќин ако не си подготвен. И на двајцата им фали самокритичност, требало порано да им текне дека не се комичари. Мислам дека ова ќе им биде темна дамка на кариерата.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Told you so :pipi:
Академијата може кого сака да одбере негово е да прифати. А не се прифаќа покана за домаќин ако не си подготвен. И на двајцата им фали самокритичност, требало порано да им текне дека не се комичари. Мислам дека ова ќе им биде темна дамка на кариерата.
Не се согласувам. Секоја работа си носи ризик. Добиваш шанса и ја прифаќаш, може да испадне добро, може не. Не се пријавиле да градат авион. Според мене одговорност имаат и други луѓе, оние кои се задолжени да состават добар текст, добри шеги, или барем да ги рецензираат истите пред да ги пуштат во употреба. Таков беше случајот со Герваис кој проба како Хитлер ама му рекоа дека не може. Некој го прегледувал сценариото и требало да каже дека it's not good enough. На страна тоа, ризикот кога ангажираш не-комичари е што тие ако упаднат во несакана ситуација, непредвидена реплика од гостите итн... лесно можат да се изгубат. Герваис се снајде одлично кога почнаа да му викаат уаааа на заебанциите за Том Круз. Тој има решенија, зошто е комичар.

Во секој случај, на било кој да му дадат шанса, ќе прифати. Зошто да не, може да испадне и јунак. Си го земаш ризикот, добиваш или губиш. Важно е да дадеш се од себе. А според моето субјективно мислење, Хатавеј правеше се што можеше, Франко беше тотално изгубен. Да се обидеше и тој, можеби комплетниот впечаток ќе беше далеку подобар.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
523
Поени од реакции
164
Не е за не во тек, едноставно јасно беше дека Инсепшн (на моја голема жал:)) немаше шанси покрај Говорот и Лебедот (и нажалост Фејсбук). Според мене правдата е задоволена, барем онаа правда која го задоволува мојот вкус. :) Особено пак ќе кажам за Колин Фирт, најсреќна сум, пресреќна сум што он доби! Сонце е, го обожаваааам! :)

Инаку, еве ви два линка:
http://www.hollywoodreporter.com/review/franco-bombs-at-oscars-makes-162234
http://oscars.movies.yahoo.com/blog/111-franco-hathaway-pairing-disappoints-at-oscars;_ylt=AttQj.h8YpeD8CT3jBTZ0BA_PKJ4

Премногу лоши критики за водењето на Хатавеј и Франко, особено за Франко. И делумно се согласувам. Ен колку толку се обидуваше, ама Франко изгледаше како да го мрзи што е тука...

А Кирк Даглас е легенда. Има 90 и кусур, имаше мозочен удар и пак се држи. Ѕвер, ходајуча легенда! Оф топик, он и син му, Мајкл се легенди, вистински актери!
И жена му на Мајкл... и жена му :pos2:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Баш сега го гледав клипот кога Хали Бери зеде Оскар, и на крај Расел Кроу (освен статуетката) и даде и плико. Зар има и парична награда ова?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не се согласувам. Секоја работа си носи ризик. Добиваш шанса и ја прифаќаш, може да испадне добро, може не. Не се пријавиле да градат авион. Според мене одговорност имаат и други луѓе, оние кои се задолжени да состават добар текст, добри шеги, или барем да ги рецензираат истите пред да ги пуштат во употреба. Таков беше случајот со Герваис кој проба како Хитлер ама му рекоа дека не може. Некој го прегледувал сценариото и требало да каже дека it's not good enough. На страна тоа, ризикот кога ангажираш не-комичари е што тие ако упаднат во несакана ситуација, непредвидена реплика од гостите итн... лесно можат да се изгубат. Герваис се снајде одлично кога почнаа да му викаат уаааа на заебанциите за Том Круз. Тој има решенија, зошто е комичар.

Во секој случај, на било кој да му дадат шанса, ќе прифати. Зошто да не, може да испадне и јунак. Си го земаш ризикот, добиваш или губиш. Важно е да дадеш се од себе. А според моето субјективно мислење, Хатавеј правеше се што можеше, Франко беше тотално изгубен. Да се обидеше и тој, можеби комплетниот впечаток ќе беше далеку подобар.
Види јас не викам дека Ен и Франко се криви за се, сценарио си е сценарио, они не го пишувале сигурно. На Академијата и треба ремонт дефинитивно и тоа од одамна, штура е со идеи. Ама сепак јас лично не ги амнестирам ниту Ен ниту Франко за овој дебакл, мора да сносат и они одговорност. Башка не сум и само јас, реномирани странски сајтови им се нафрлија дека ја утнаа работата. Значи држи вода дека беа тапа. За Оскари не треба да си добар, туку одличен. Ен беше добра само зашто Франко беше во свемирот, да беше он малку барем присутен она ќе беше комплетно бледа во настапот.

Кога сме кај ризик, треба малку пооштар хумор да воведат на Оскариве. Дефинитивно ќе се памети.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Баш сега го гледав клипот кога Хали Бери зеде Оскар, и на крај Расел Кроу (освен статуетката) и даде и плико. Зар има и парична награда ова?
Пликото каде што го пишуваше добитникот?
И оваа што незнаеше англиски и го ставија пликото у рака со статуетката. Се збрка малку. Се згазив. :)

Инаку нема парична награда, ако го слушаше интервјуто со Франко, кога се жалеше што добива ако добие главна машка улога..

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе незнам зошто плукате по Ен. За Франко ве сфаќам, се изгуби како да не знаеше кај се наоѓа, како да му рекле вози го авионов од тука до Австралија.
Ен се трудеше, правеше глупости, се тресеше, барем се приметуваше дека е жива, а тоа беше далеку за Франко ( па јеботе Кирк Даглас со 90 и кусур години испадна поголем шармер и комичар од Франко). Се знае Оскарите ги водат комичарите за да направат уште поголема забава од него. Ама Академија проба да направи експеримент, не им успеа, па нареднава година чекајте го Стив Мартин или можда на Џервас ќе му дадат да ги води :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Ја викам да му дадат следна година на Chris Rock да ги води оскариве. Загарантирано смеење. Или ако нејќат толку директен хумор - Jeff Dunham. Барем он ќе направи да изгледа ко да има 10 водители на сцена :).

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Сега го читав линкот на Crazy in Love и еве:

Anne Hathaway at least tried to sing and dance and preen along to the goings on, but Franco seemed distant, uninterested and content to keep his Cheshire-cat-meets-smug smile on display throughout.

What was the point, Academy? What did Franco bring to the table? His appearance played more like one of his performance art pieces than an actual attempt to be host. At least Hathaway can sing and dance and be funny. After a strong, humorous pretaped opening where Franco and Hathaway both held their own (being inserted into the best film nominees along with, at one point, both Alec Baldwin and Morgan Freeman) they lost their way quickly. As did the show. Hathaway did a song that was supposed to be a joke about Hugh Jackman canceling his duet with her at the last minute. And Franco appeared in drag for almost no reason (and to little humorous effect). But other than that, theirs was a dull attempt to either be safe or prove that anybody can host the Oscars. What the Academy will learn -- if they read the reviews or listen to viewers -- is that big stars are not enough. You need to be entertaining. (And, no disrespect intended, but Franco and Hathaway are probably not, in the heart of this country, considered big-name stars.)

Продолжува понатаму со хејтање на Франко...

Лична импресија ми е дека не се за ставање во ист кош, а претераниот напор на Хатавеј веројатно беше нервозна реакција на ужасниот перформанс на Франко, за кој мораше да покрива. И колку што гледам во критикиве, се пишува дека било лошо, но акцентот е на Франко, убедливо.

Критиките се оправдани тоа во секој случај, но во секој случај и полесно е да се истуриш на недокажани млади актери отколку на посикусните ѕверки на кои им се прогледува доста нзи прсти. нам ни останува да ја критикуваме академијата заради изборите кои се еднолични, често досадни филмови, често филмови без идеја, често награди на бледи, сосема неитересни личности.

Имаше интересен коментар во статијата за начинот на кој се одржува шоуто: најголемиот дел од гледачите ги интересираат главните награди, кои доаѓаат на самиот крај (некој на форумов заспа пред крајот :) ). Се разбира треба да им се даде внимание на сите, но можеби е подобро првите награди да ги доделуваат со поголема динамика, а фокусот да падне на главните награди како и повеќе монтирани содржини за кои на Холивуд може сите да му симнеме капа, перфекција се. Не знам дали се сеќавате пред неколку години (не се сеќавам на годината) кога имаа танчерско шоу на оскарите со монтажа во позадината, тоа беше нешто невидено!

--- надополнето ---

Ја викам да му дадат следна година на Chris Rock да ги води оскариве. Загарантирано смеење. Или ако нејќат толку директен хумор - Jeff Dunham. Барем он ќе направи да изгледа ко да има 10 водители на сцена :).
Крис Рок е ѕвер, тоа би сакал да го видам баш :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Треба да ги измешаат наградите, а не да ги чуваат најаважните за крајот, со тоа се согласувам.
Инаку најдов многу добар линк во кој се содржани 10 -те најдобри говори на Оскарите (да ги оставиме малку Ен и Франко на страна..:)).
Јас и од овој дел сум разочарана. Добитниците на наградите беа досадни како смрт, Натали Портман се заблагодари на фризерот дури, уште да кажеше од кај и се балетанките за филмот фалеше.
Актери ли се што ли се мајке му...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Треба да ги измешаат наградите, а не да ги чуваат најаважните за крајот, со тоа се согласувам.
Инаку најдов многу добар линк во кој се содржани 10 -те најдобри говори на Оскарите (да ги оставиме малку Ен и Франко на страна..:)).
Јас и од овој дел сум разочарана. Добитниците на наградите беа досадни како смрт, Натали Портман се заблагодари на фризерот дури, уште да кажеше од кај и се балетанките за филмот фалеше.
Актери ли се што ли се мајке му...
Мене Колин Фирт ми беше симпатичен, можеби и заради акцентот, ама симпатичен ми беше и доста искрена ми изгледаше изјавата кога кажа имам треперење во долниот дел на стомакот кој може да се претвори во танцување. :pipi:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Иначе, франко ми изглеаше ко да беше на дроги или ко да има некоја болест...

А за убавици, убавица во сенка ми беше жената на метју меконахи.. ја немаше многу у кадар.
Таква чоколадна... ммммммм би ја изел.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Имате реприза, тие што гледаа на стрим нека слушаат Миланче како се влажнеше на Кралот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom