Доделување на Оскарите за 2010 Година

Кој филм оваа година ќе го освои Оскарот?

• Вкупно гласачи
    133
А

Анноун

Гостин
слабо изненадувања годинава :) . инаку во бројки како испаднаа оскариве. кингс спич 4-5 зема ? инсепшн да не испадне со најмногу статуетки на крај :) .

многу ми е мерак за бејл што зема , ама некако посреќен ми беше на глобусите кога му дадоа награда , изгледа му беше јасно дека ќе го земе оскарот , па беше искулиран.

мелиса лео кој фејл . па и факинг рече , од шо сакаше да се опушти да и тргне муабетот .. :)

p.s иосоно , фала за препораката за Best Original Score , убо излезе . :)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.058
слабо изненадувања годинава :) . инаку во бројки како испаднаа оскариве. кингс спич 4-5 зема ? инсепшн да не испадне со најмногу статуетки на крај :) .

многу ми е мерак за бејл што зема , ама некако посреќен ми беше на глобусите кога му дадоа награда , изгледа му беше јасно дека ќе го земе оскарот , па беше искулиран.

мелиса лео кој фејл . па и факинг рече , од шо сакаше да се опушти да и тргне муабетот .. :)

p.s иосоно , фала за препораката за Best Original Score , убо излезе . :)
Кингс зема 4 оскари, а Мелиса Лео да не го кажеше тоа немаше да биде интересно само тоа го запамтив од целата вечер и убавите актерки друго ништо посебно - досадно :)

--- надополнето ---

Доделени 83-тите Оскари..

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Франко многу некако срамежливо делуваше а Ен си беше супер. Фустанчето на крај и беше топ. Како само се лепеше до Франко:tv:

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
THE SOCIAL NETWORK освои три оскари. Некој на македонски да ми пиши за кои категории беа трите Оскари, можи?

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.901
Поени од реакции
11.239
Воглавно како што се очекуваше се добија наградиве. Facebook не доби за најдобар филм тоа ме радува :D Не ме радува што 127 не доби ниедна али јака беше конкуренцијата. Франко малце стегнат беше Ен ја имаше многу повеќе. Тие што гледаа на МТВ веќе ги забележаа на Миланка редовните бисери :D

П.С. Свесна ли е Ен Хатавеј колку е убава? :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ен Хатавеј и Меланија Трамп најубави девојки од тие што ги забележав вчера, после нив оди Натали. Од мажите, само Франко постоеше за моите очи :icon_lol:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.058
А колкави се овие Ен Хатавеј и Хејли Стајнфелд ? Хејли е 14 ако не се лажам т.е. ако глупачана од МТВ утнала пак нешто па грешна информација да имам :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А колкави се овие Ен Хатавеј и Хејли Стајнфелд ? Хејли е 14 ако не се лажам т.е. ако глупачана од МТВ утнала пак нешто па грешна информација да имам :)
Хетавеј има 28, а девојчето Хејли 14 си има, редно е нешто Миланче точно да каже :D

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.058
Добро е тогаш :)
За 14 години перфектна глума има во филмот. Вака да си продолжи топ кариера ќе има, и дефинитивно една од поубавите Актерки ми е заедно со Yvonne Strahovski ...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Идеме со мала ретроспектива

Ајде прво да почнам со лошото. Подосадни Оскари јас не се сеќавам да сум гледала некогаш, беа вистинско измачување за мене, без претерување. Немаше смеење, немаше ништо специфично по што ќе се запамети оваа оскаровска вечер. На црвениот тепих, убавите жени отсуствуваа, освен Мила Кунис и онаа девојка што беше номинирана за Оскар за Зимска коска (да ве потсетам Малку на Миланка) ниедна убава жена не видов. Ви реков јас уште кога ги прогласија водителите, дека ќе бидат голема утка. И беа. Комплетно неинтересни, премногу воодушевени од тоа каде се наоѓаат, абе како деца во слаткарница. Ова треба да биде лекција за наредните години, луѓе кои не се поврзани со комедија никако да не водат Оскари, а посебно не луѓе на млади години. Ен Хатавеј скокаше од радост кога најавуваше некого, а Франко...мадре миа, човекот се изгуби скроз, воопшто не гледаше во камера, или лево или десно како да се срами или му е досадно. Многу лошо.

Друго. Нели можеле да направат позабавно сценарио, па презентерите да извлечат по некоја насмевка?? Освен Расел Бренд и Хелен Мирен, ништо забавно не видов. А да и феноменалниот Били Кристал, кој е синоним за тоа како се водат Оскарите.
Мој предлог и тоа најсериозно, е Чарли Шин да ги води Оскарите другата година, ако се оправи ќе биде тоа урнебес шоу.

Трето, аман бе што беше со музичките настапи? Селион Дион да не има договор, доживотно да пее на Оскариве. Сигурно можат да најдат некоја друга да отпее, веќе е досадно да ја гледам.

Четврто, победи филм што го немам гледано. Не верувам дека заслужи да победи, ниту пак режисерот ја заслужи наградата. Финчер одамна ја заслужува ама ова Академијава, на типовите како Финчер им дава Оскар за животно дело, таман да му се насоберат години и филмови па со бастун да ја земе наградата. Колин Фирт веројатно бил феноменален штом успеа да собере толку награди за улогата.
Мило ми е за Бејл и за Мелиса Лео. Дефинитивно заслужено.

Инаку се на се, досадно, неинвентивно, ливчиња за читање се вадеа од ракав... лошо, лошо. Оваа оскаровкса вечер ќе биде заборавена за брзо време, зашто нема што да се памети од неа.

БОНУС: Збор два за Миланка - Човекот наречен храброст. Многу беше непристрасна и воопшто не се забележуваше за кого навива. Браво. Друго мора помалку да збори, зашто уништува моменти, ама ај оваа година немаше нешто посебно да уништи тапа беше сценариото за оскариве.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Досадни оскари подосадни амин... предвидливи беа

Џорџ Клуни, Џоли/Пит, Алба, Меган Фокс, Вил Смит, Џек Николсон, Пачино, Де Ниро...каде беа вчера било кој од овие ликови?

Kajgana Shop

На врв Bottom